Poenaru l-a „ciuruit” pe centralul Buși la finalul meciului de la Pitești. „Nu mai au bani la federație? Să facem un buget sau ce să facem?”. Clinceniul reclamă un penalty și viciere de rezultat

Marius ANGHEL 24 Nov. 2018, 11:33 Campionat

După eșecul cu „U” Cluj, cu 0-3, Academica Clinceni a pierdut din nou în deplasare în fața uneia dintre echipele din fruntea clasamentului Ligii 2, sub ea în clasament înaintea meciului direct. FC Argeș s-a impus cu 1-0 în fața jucătorilor lui Ilie Poenaru, prin golul lui Ionuț Șerban din minutul 37. Ilfovenii au jucat în inferioritate numerică din minutul 55, după eliminarea lui Alexandru Nicola, au avut momente în care au dominat chiar și în 10, însă n-au reușit să marcheze, fiind depășită astfel în clasament și de alb-violeții din Trivale.

La finalul partidei cu FC Argeș, Ilie Poenaru s-a declarat foarte nemulțumit de prestația centralului Cătălin Buși, care, în opinia sa, a acordat foarte multe cartonașe galbene și nu a dat o lovitură de pedeapsă echipei sale. „Vreau să-mi felicit jucătorii pentru jocul pe care l-au prestat în a doua repriză. Jucând în zece oameni am dominat repriza a doua. Dacă până acum nu am comentat arbitrajul, ăsta e un meci în care trebuie să-l comentez. Nu e primul meci în care nu primesc penalty, primesc galbene gratuite. Mi se întâmplă să iau galbene gratuite sau foarte ușor. Probabil că suntem vânați sau urmăriți. Să ni se spună dacă deranjăm pe cineva. Noi vrem să jucăm un fotbal frumos și să-i creștem pe acești copii. Nu putem să-i creștem în mediul ăsta. Dacă am penalty, dă-mi penalty, dacă ei au penalty, dă-le penalty. Nu e nicio problemă. Vreau să pierd pe teren. Nu vreau să pierd în fața unei echipe care este ajutată. Ă‚sta este adevărul și cred că este viciere de rezultat din punctul meu de vedere”, a comentat antrenorul Clinceniului.

„De ce dau arbitri cu așa ușurință galbene? Nu mai au bani la federației?”

11 cartonașe galbene a arătat Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea) în meciul de la Pitești, două dintre ele transformându-se în „roșul” lui Nicola. Doar patru dintre cele 11 au fost pentru ilfoveni. Cu toate acestea, Ilie Poenaru este surprins de ușurința cu care arbitri arată cartonașele.

„Referitor la joc pot spune că s-au întâlnit două echipe foarte bune, cu un plus pentru Pitești în ceea ce privește componența lotului. Jucători foarte buni, cu experiență. Am prestat un joc bun, dar nu ne-am creat foarte multe ocazii. De ce dau arbitri cu așa ușurință cartonașele astea? Nu mai au bani la federație? Să facem un buget sau ce să facem? Nu e normal. Lăsați jocul mai liber. Să fie un joc mai bărbătesc, pentru că acești copii trebuie să se călească. Nu am comentat nimic la roșu. Foarte bine i-a făcut lui Nicola. Două galbene pe două faulturi corecte, dar restul? De ce vor arbitri să iasă ei în evidență și nu jucătorii? Să iasă echipele în evidență și nu ei! Nu e normal ce se întâmplă. Am pierdut puncte multe pe mâna arbitrilor și am tăcut, dar cât să mai tac? La trei zile am meci acasă cu Petrolul, dar eu nu pot să mă mai antrenez pentru că trebuie să fac pe psihologul cu acești băieți care plângeau în vestiar. De ce? Că strică meciul trei băieți îmbrăcați în negru sau în galbenul pe care îl au acum… În rest, îl felicit pe Emil (n.r. – Emil Săndoi) și pe jucătorii de la FC Argeș care au obținut ce și-au dorit. Bravo lor. Au câștigat meciul și nu pot să mă leg eu de ce joacă Piteștiul. Eu vorbesc strict de echipa mea și de ce s-a întâmplat la acest meci”, a mai spus Ilie Poenaru.

După 18 meciuri disputate în acest sezon, Academica Clinceni are 36 de puncte, momentan se află pe locul 5, dar ar putea pica un loc în funcție de ce face mâine „U” Cluj.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: fb FC Argeș
 

Marius ANGHEL 24 Nov. 2018, 11:33 Campionat
Pe aceeași temă