Poenaru, după victoria Clinceniul care i-a adus promovarea: „Le-am transmis că meciul ăsta îl câștigăm, că nu are cum să se termine așa. Dumnezeu și-a întors fața către noi”

Marius ANGHEL 25 May. 2019, 18:39 Campionat

Academica Clinceni a câștigat într-un mod dramatic meciul de pe teren propriu cu FC Argeș, scor 2-1, cu două goluri marcate în minutele de final, și a obținut promovarea matematică în Liga 1, cu o etapă înainte de încheierea sezonului. Răzvan Patriche (81′) și Ovidiu Horșia (90+2′) au anulat golul din startul jocului al căpitanului piteștenilor, Ionuț Năstăsie (8′), și au dat start petrecerii la Clinceni, comună care din sezonul următor va avea echipă în prima ligă.

Răgușit după un meci trăit la intensitate maximă, antrenorul Ilie Poenaru a spus că era convins că jucătorii săi vor câștiga și a explicat cum a gândit tactic să desfață apărarea Argeșului.

„Un final nebun. A fost un meci dominat cap-coadă de noi. Ei au avut o singură ocazie, pe o greșeală a noastră, în care au reușit să marcheze, după care am controlat jocul în totalitate. Cred că s-a văzut. Sunt bucuros, sunt fericit și vreau să felicit jucătorii pentru tot parcursul din acest an. Sunt mândru de ei, sunt mândru de tot ceea ce au făcut. Au dat dovadă de tărie de caracter. Le-am spus și la pauză că vom întoarce rezultatul și vom câștiga. Trebuie doar să creadă în ei și să facă ceea ce le-am trasat. Asta au făcut, am reușit să marcăm și, iată-ne, că am reușit să promovăm în minutul 90, așa cum și alte echipe se întâmpla să câștige în minutul 90. Acum cred că Dumnezeu și-a întors fața către noi și am reușit și noi acest lucru.

Îmi făceam tot felul de gânduri. Într-o fracțiune de secundă te gândești la tot felul de lucruri, dar pe teren nu am avut prea mult timp, pentru că mă gândeam, eram foarte concentrat și dicta atunci ceea ce se întâmpla. Puneam presiune, am văzut că am reușit să îi împingem în careu și le-am spus jucătorilor să verticalizeze, dacă nu, să scoată mingea la marginea careului la Paul Pârvulescu și să centrăm în careu, pentru că vor greși, vor face greșeli, că sunt sub presiune. Și s-a și întâmplat. Într-un final, parcă eram mulțumit și cu un 1-1. Știam că ne așteaptă un meci foarte greu la Ploiești, dar eu am crezut. Le-am spus-o și lor și celor de pe bancă. Le-am transmis că meciul ăsta îl câștigăm, că nu are cum să se termine așa”, a spus Ilie Poenaru la microfonul DigiSport.

Ultima schimbare pe care a făcut-o a fost chiar în minutul în care s-a reușit egalarea. Ovidiu Horșia i-a luat locul pe teren lui Robert Ion, însă acesta n-a avut nicio implicare la primul gol. Mijlocașul de 18 ani a punctat însă în minutul 90+1, cu o lovitură de cap.

„În momentul în care a intrat pe teren i-am spus să se ducă – ceea ce i-am trasat și lui Mihalcea, care a jucat ceva mai retras – în locul lui Mihalcea, iar acesta să se ducă între liniile lor și tot timpul să stea la ultimul apărător al lor, pentru că este un jucător de viteză, un jucător cu o tehnică foarte bună – și a marcat cu capul, foarte bine pentru el – și să stea acolo, pentru că o să încercăm și o să îi pun pe fundașii centrali să arunce mingea în spatele liniilor”, a explicat antrenorul Clinceniului.

„Strategia ne-am făcut-o, așa, în mare”

Bucuria promovării va ține două zile, iar de luni se revine la treabă. „Le dau liber două zile, după care, luni, ne revedem la antrenamente, ne apucăm de antrenamente, pentru că trebuie să rămânem în continuare la fel de serioși. Eu sunt genul de antrenor care nu mă abat de la nimic și, la mine, disciplina contează foarte mult. Mergem la Petrolul să tratăm jocul foarte în serios. Mergem să jucăm, să câștigăm. Bineînțeles că în perioada următoare vom creiona, să zicem așa, și ceea ce urmează pentru Liga 1, pentru că suntem promovați în momentul ăsta. Noi, strategia ne-am făcut-o, așa, în mare, pentru că am avut o mare încredere și jocul nostru a demonstrat că nu avem cum să greșim. În pare parte, ne-am creionat planul, dar mai sunt detalii de pus la punct. Într-adevăr, avem și o listă de jucători, dar, încet-încet, fără grabă, pentru că vrem să o facem ca și până acum”, a mai spus Ilie Poenaru.

Mulțumiri tuturor. „Am dat dovadă de caracter, de un grup foarte unit, puternic”

Întrebat ce înseamnă această promovare pentru el, după ce în urmă cu mai mulți ani reușea să o îndeplinească și cu FC Voluntari, însă unde nu a continuat și în Liga 1, Poenaru (foto, alături de primarul Clinceniului, Adrian Budeanu) nu a vorbit pe subiect, ci a început să mulțumească tuturor celor care i-au sprijinit în realizarea obiectivului.

„Vreau să dedic promovare în primul rând familiei mele, care m-a susținut condiționat și care a fost alături de mine. Vreau să mulțumesc foarte mult soției mele, pentru că tot timpul a fost lângă mine, cu sfaturi, tot ce trebuie și a fost alături de mine în momentele, să spunem, și rele și bune. M-a înțeles, m-a sprijinit și asta a contat foarte mult pentru mine. Vreau să dedic promovarea comunității din Clinceni, pentru că ne-a susținut și a fost alături de noi pe întreg parcursul acestui campionat. Vreau să o dedic jucătorilor, în primul rând, să-i felicit. Cât și tuturor celor care au fost alături de noi le dedic această promovare. Este minunată. Sunt, nu emoționat, doar foarte încărcat acum și să mă scuze cei pe care i-am menționat. Știu că mă înțeleg și le dedic tuturor această victorie, tuturor celor care au fost alături de noi și ne-au ajutat și, nu în ultimul rând, conducerii, care ne-a asigurat tot ceea ce am avut nevoie. În primul rând liniștea, partea financiară, că nu am avut probleme financiare, chiar dacă, să zicem, nu ne-am ridicat la nivelul celor cu care ne-am bătut la această promovare, din punct de vedere salarial, dar am dat dovadă de caracter, de un grup foarte unit, puternic. De un an și jumătate construiesc aici și am avut la dispozițe un nucleu de jucători foarte bun”, a spus Poenaru la microfonul DigiSport.

Cu 84 de puncte acumulate după 37 de etape, Academica Clinceni se situează pe locul 2 în Liga 2, la un punct în spatele liderului Chindia, iar în ultima rundă joacă la Ploiești, cu Petrolul, una dintre marile pierzătoare ale acestui sezon.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 25 May. 2019, 18:39 Campionat
Pe aceeași temă