Poenaru, afectat și el de efortul depus de jucătorii săi în meciul cu Metaloglobus: „Am fost supuși, practic, să facem acest efort”. Clinceniul n-a primit gol de șase etape

Marius ANGHEL 21 Apr. 2019, 13:46 Campionat

Academica Clinceni a avut ceva probleme în a câștiga meciul cu Metaloglobus, însă reușita lui Alexandru Buziuc din minutul 73 a fost suficientă pentru ca ilfoveni să se impună cu 1-0 pe teren propriu și să facă un nou pas mare către Liga 1. A 31-a etapă a Ligii 2 a fost din nou una în care trupa lui Ilie Poenaru a fost avantajată de rezultatele contracandidatelor. Clinceniul s-a distanțat la șase puncte de Chindia, care a remizat la Arad (2-2 cu UTA), și la șapte de „U” Cluj, câștigătoare la Brăila.

Clinceniul a ajuns la al 13-lea meci consecutiv în care nu pierde și în care singura sincopă a fost un egal (1-1 cu Ripensia), dar și la al șaselea joc în care nu primește gol.

Ilie Poenaru a spus că meciul cu Metaloglobus i-a pus serios jucătorii la treabă, însă a uitat rapid de această partidă și se gândește la următoarea, derby-ul cu Chindia. „Am făcut efort astăzi. A fost un efort bun, a fost un joc în care am făcut foarte mult efort. Am fost supuși, practic, să facem acest efort și trebuie să ne revenim cât mai repede, pentru că urmează un alt meci, cu o altă conotație, cu altă încărcătură, dar mergem la Chindia să jucăm, mergem să câștigăm meciul. Am întâlnit una dintre cele mai bune echipe de până acum, vorbind despre meciurile de acasă, o echipă foarte bine organizată, cu jucători de calitate, o echipă care a știut să ne blocheze, până la un punct, dar, zic eu, am dominat totuși jocul, ne-am creat iarăși ocazii și, din păcate, nu am reușit să marcăm. Până la urmă este important că am câștigat, că rămân acolo sus și că ne putem pregăti liniștiți pentru ceea ce urmează”, a spus, într-un interviu acordat pentru site-ul echipei din Clinceni, Ilie Poenaru, care, dacă va continua cu astfel de concluzii și după meciurile din Liga 1, sigur va fi client al clipurilor cu faze hazli făcute de DigiSport.

Cu doar 17 goluri primite în 31 de meciuri, Academica Clinceni are cea mai bună defensivă din Liga 2, următoarea clasată în această ierarhie fiind „U” Cluj, cu 23 de goluri încasate. În atac, ilfovenii sunt pe locul 2, cu 64 de goluri, după „U” Cluj, care are 72 de reușite.

„E important și contează foarte mult că nu primim gol. Asta spune mult despre ceea ce lucrăm, spune mult despre organizarea noastră și despre concentrarea noastră și sper, în continuare, să nu primim gol nici în următoarele etape. Ar fi minunat”, a mai declarat Ilie Poenaru.

Etapa următoare, Clinceniul are primul test cu adevărat greu în acest an, joi, de la ora 17:00, la Târgoviște, cu Chindia, a doua clasată, cu șase puncte mai puțin.

Rezumatul meciului cu Metaloglobus:

Concluziile lui Poenaru după victoria cu Metaloglobus:

Articol scris de Adi Georgescu
Foto și video: Academica Clinceni

Marius ANGHEL 21 Apr. 2019, 13:46 Campionat
Pe aceeași temă