Poenaru accentuează că meciul cu Ripensia va fi foarte greu: „Le-am spus-o și jucătorilor. Cunosc foarte bine ce antrenează Alex Pelici”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 12:36 Campionat

Cu punctaj maxim din primele două meciuri desfășurate în 2019, după victoriile cu SSC Farul Constanța (1-0) și Dacia Unirea Brăila (2-0), echipe aflate pe locuri retrogradabile, Academica Clinceni întâlnește duminică, pe teren propriu, de la ora 11:00, primul adversar aflat peste zona roșie a clasamentului. În comuna de lângă București ajunge Ripensia Timișoara, o formație care a pierdut cu fosta „lanternă roșie” ACS Poli (0-1) și a câștigat cu UTA (1-0) și care, după 23 de etape, se află pe locul 11, cu doar 28 de puncte, cu 23 mai puțin decât adversara din weekend.

Deși cele două echipe sunt despărțite în clasament de multe locuri și puncte, antrenorul ilfovenilor, Ilie Poenaru, vede un meci foarte greu împotriva Ripensiei. Și nu o spune o dată, ci accentuează acest lucru de nu mai puțin cinci ori într-un discurs de un minut și jumătate postat pe site-ul oficial al clubului.

„Va fi un meci foarte greu, din punctul meu de vedere. Au un lot foarte echilibrat, au mai adus jucători, au transferat jucători buni. Și ei, în mare parte, au păstrat același lot și tot ce au adus, au adus, din punctul meu de vedere, peste nivelul lotului pe care îl aveau, valoric vorbind. A venit un antrenor pe care îl știm cu toții cum pregătește meciurile, un antrenor cu experiență pe care eu îl apreciez și îl respect. Vom avea un meci foarte greu. Le-am spus-o și jucătorilor imediat după ce am terminat partida de la Brăila, că ne așteaptă un meci foarte greu. Cunosc foarte bine ce antrenează Alex Pelici. Cunosc jucătorii de acolo, știu ce calități au, știu ce joc au. I-am observat în meciul cu Poli și o să avem un meci foarte greu. Indiferent că jucăm acasă, o să avem un meci foarte greu, foarte echilibrat”, a spus Poenaru despre meciul cu Ripensia.

Întrebat dacă întâlnirea cu Ripensia este văzută ca o revanșă față de antrenorul Alexandru Pelici, Poenaru spune că la Clinceni meciurile nu sunt tratate în acest mod. Academica a fost scoasă în această ediție a Cupei României de FC Hermannstadt, pe teren propriu, în 16-imi, după o înfrângere suferită cu 2-0. Pe banca echipei sibiene din Liga 1 era atunci Pelici.

„Datele problemei erau altele atunci. Era la Sibiu, în Liga 1. Nu va fi neapărat o revanșă. Noi nu căutăm revanșe sau, nu știu, confruntări dintr-astea. Important este să câștigăm fiecare meci în parte, asta ne interesează pe noi. Din punctul meu de vedere, eu zic că suntem bine, suntem valoric peste ei”, a mai spus Ilie Poenaru.

În meciul tur dintre Academica Clinceni și Ripensia, ilfovenii s-au distrat pe „Dan Păltinișanu”, impunându-se cu 3-0, prin golurile marcate de Vasile Olariu (3), Robert Ion (49) și Ovidiu Horșia (52). În precedenta partidă dintre cele două echipe desfășurate la Clinceni, Academica a câștigat cu 2-1.

Înaintea desfășurării etapei a 24-a, Academica Clinceni se află pe locul 2, cu 51 de puncte, iar Ripensia e pe poziția a 11-a, cu 28 de puncte.

Marius ANGHEL 07 Mar. 2019, 12:36 Campionat
Pe aceeași temă