Piteștenii s-au jucat cu ocaziile și i-a costat! FC Argeș a luat doar un punct din meciul cu Clinceni. Eftimie: „Nu am avut nici șansă”

Marius ANGHEL 16 Oct. 2017, 11:23 Campionat

FC Argeș a obținut doar un punct din confruntarea de sâmbătă, de pe propriul teren, cu Academica Clinceni, deși după felul în care au decurs ostilitățile pe teren ar fi meritat să câștige toate punctele puse în joc. Alb-violeții au terminat la egalitate, 1-1, partida cu ilfovenii și sunt pe locul 9 al ierarhiei cu cele 17 puncte acumulate în cele 12 etape jucate până acum.

Disputa din Trivale a fost una cu două reprize diametral opuse, prima dominată de oaspeți, iar cea de-a doua la discreția gazdelor, care au ratat din toate pozițiile. Clinceniul a deschis scorul după 26 de minute printr-o lovitură de la 11 metri chiar la prima fază periculoasă la poarta piteștenilor.

Veteranul Marian Constantinescu a pătruns în careu, i-a pasat lui Văduva, care a trimis spre poartă. Șerbănică a respins balonul cu mâna, iar centralul a arătat punctul cu var, penalty-ul fiind transformat de către Constantinescu. Oaspeții au avut șansa de a-și majora diferența pe tabela de marcaj cu 7 minute înainte de finalul primei reprize. Gliga a scăpat singur spre poartă, însă șutul acestuia a fost respins de portarul Nicușor Grecu.

După revenirea de la cabine, FC Argeș a ieșit mult mai motivată. Argeșenii au restabilit egalitatea după doar 7 minute de la reluarea partide. Grecu a centrat perfect în careu, Panait a trimis cu capul spre poarta oaspeților, iar balonul a intrat în poartă după ce l-a atins pe Balgiu. După restabilirea egalității, alb-violeții au încercat să se desprindă pe tabelă. Grecu, Raul Costin și Dănuț Șerbănică au fost foarte aproape de a duce Piteștiul în avantaj, însă portarul ilfovenilor și bara s-au opus de fiecare dată. Repriza secundă făcută de FC Argeș a fost cea mai bună din acest tur de campionat, iar alb-violeții ar fi meritat să câștige după aspectul jocului.

Eftimie: „N-am avut șansă în această partidă”

Iordan Eftimie, antrenorul echipei din Trivale a pus acest semieșec pe seama ghinionului. Tehnicianul lui FC Argeș este convins că dată jucătorii săi vor avea aceeași atitudine în partidele viitoare, precum cea din repriza secundă a meciului cu Academica Clinceni, echipa nu are cum să nu câștige.

Eftimie spune că jucătorii pe care îi antrenează au valoare, dar trebuie să aibă mai multă încredere în potențialul lor. „Știam că ne așteaptă un meci dificil cu o echipă bună care nu degeaba este în primele locuri. Ne-am dorit destul de mult să câștigăm jocul. Chiar dacă nu am reușit să ne impunem, consider că am făcut un meci destul de bun. I-am felicitat pe băieți și nu am ce să le reproșez. Și-au dorit și au avut determinare. Nu am avut nici șansă în această partidă. Am avut situații de a marca, dar și o bară. Îmi pare rău că nu am câștigat pentru că echipa a făcut un joc destul de bun, cel puțin în repriza a doua. Cred că a fost una dintre cele mai bune reprize ale echipei de până acum. După pauză, le-am spus băieților că putem întoarce rezultatul. Am început destul de moale deși eu le cer tot timpul ca la meciurile de acasă să fim mai agresivi, în duelurile unu contra unu. Aici se face diferența. A doua repriză au înțeles acest lucru și am pus presiune pe adversar. Am și egalat, dar am mai avut și alte situații de a marca. Păcat că nu am reușit să mai înscriem un gol. Totul pleacă de la atitudine și determinare. La fiecare etapă le spun mereu acest lucru. Le-am spus să aibă încredere în ei pentru că au valoare. Această încredere trebuie pusă în slujba echipei. Parcă nu au încrederea aia în ei că pot să realizeze mai mult. În continuare ne așteaptă un program destul de greu cu încă trei meciuri dificile, la Mioveni, apoi meciul de Cupă, cu Poli Iași, iar apoi partida cu Sibiul de acasă. Sunt meciuri destul de grele într-un interval destul de scurt. Sper ca la viitoarele partide să câștigăm, dar ne trebuie și puțină șansă. Îmi doresc să acumulăm mai multe puncte, pentru că în ultimele patru etape, nu am pierdut, dar nici puncte multe nu am luat. Am adunat șase puncte din patru jocuri”, a declarat tehnicianul alb-violeților.

FC ARGEȘ – ACADEMICA CLINCENI   1-1
Cristian Balgiu 52′ – autogol / Marian Constantinescu 25′ – penalty

N. Grecu – Tofan, Vișa, Șerbănică, Ct. Stan – Andr. Panait, R. Costin (cpt.), D. Andrei (I. Șerban 46′), I. Năstăsie (M. Albu 79′) – R. Grecu (D. Oancea 84′), Buhăescu
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Ct. Barbu, Cotigă, Nilă
Antrenor: Iordan Eftimie

Ureche – Bg. Matei, Deaconescu, Găină, M. Șandru – Balgiu, Gab. Simion, Gliga (Pulhac 69′), Bg. Barbu (Vl. Mihalcea 57′) – M. Constantinescu (cpt.), Al. Văduva (Blejdea 46′)
Rezerve neutilizate: Niga – M. Ion, Groza, Gal
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Trivale (Pitești – Argeș); Spectatori: 1.300; Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu; Asistenți: Gabriel Ion Cătană și Petruța Iugulescu (toți din Târgoviște).

Articol și foto de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 16 Oct. 2017, 11:23 Campionat
Pe aceeași temă