Piteștenii încă suferă după eșecul cu Metaloglobus, însă sunt încrezători înaintea derby-ului cu Chindia: „Am câștigat până acum cam toate jocurile importante”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Feb. 2019, 18:19 Campionat
Piteștenii încă suferă după eșecul cu Metaloglobus, însă sunt încrezători înaintea derby-ului cu Chindia:**

FC Argeș a debutat cu o înfrângere în noul an, în primul meci oficial, 0-1 cu Metaloglobus, iar vineri, în etapa a 23-a a Ligii 2, are parte de un joc și mai greu, împotriva unui adversar care luptă pentru promovarea în prima ligă. La Pitești ajunge Chindia, formație antrenată de Viorel Moldovan care se află chiar deasupra alb-violeților în clasament, pe locul 5, însă care are un avantaj de șase puncte, 47 față de 41.

Antrenorului Argeșului, Emil Săndoi, îi e greu să anticipeze un rezultat în acest derby, o vede pe Chindia ușor favorită, însă amintește că jucătorii săi au fost în stare în acest sezon să producă surprize în fața unor adversari bine clasați. 

„Mi-aș dori să nu mai avem atât de mult ghinion ca în unele meciuri. Bineînțeles că va fi un meci greu, mi-aș dori să câștige echipa mai bună. Este un derby, se întâlnesc două echipe fruntașe și este greu să anticipăm un rezultat. Târgoviște este o formație foarte bună, a demonstrat acest lucru și în turul campionatului, are omogenitate, iar în această pauză precompetițională a făcut transferuri importante. Dacă în tur nu aveau prea multe soluții, acum au o echipă valoric și numeric mai mare, ceea ce este esențial pentru o echipă pe parcursul unui campionat. Eu am încredere deplină în elevii mei. Trebuie să fim mai atenți în unele momente ale jocului și mai inspirați al finalizare. În ceea ce privește partida de vineri, nu există o favorită clară. Am zice că ar fi Chindia Târgoviște, dacă ar fi să ținem cont de faptul că a jucat barajul de promovare la finalul sezonului trecut. Dar noi nu vom pleca de pe poziția a doua. Să nu uităm că am obținut victorii importante de-a lungul acestui sezon, dar și în precedentul: cu Clinceni, Universitatea Cluj, Petrolul. Am întrerupt seria de invincibilitate a echipei Dunărea Călărași”, a spus Săndoi în cadrul conferinței de presă premergătoare jocului de vineri, programat la ora 17:30.

„Sper la un joc spectaculos, plăcut ochiului”

Emil Săndoi s-a legat iar de meciul cu Metaloglobus, în care jucătorii săi au avut posesie mare, însă au ratat și au primit gol la una dintre puținele situații ale bucureștenilor, și speră ca împotriva Chindiei să vadă un joc spectaculos, dar, totodată, vrea și concentrare și o victorie.

„Vom da totul în meciul de vineri și sperăm ca la final să fim învingători. Vom întâlni una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Sper la un joc spectaculos, plăcut ochiului. Există calitate în ambele formații, se vor întâlni două dintre cele mai disciplinate grupări din Liga 2. Este foarte important să rămânem concentrați pe tot parcursul jocului. Avem doi jucători incerți, Stan și Enceanu, dar ceilalți sunt apți. Întreg lotul s-a pregătit foarte bine în perioada de pregătire, dovadă sunt și rezultatele pe care le-am înregistrat. După eșecul din meciul cu Metaglobus București, există o doză de supărare în rândul nostru, dar accidente de acest gen vor mai apărea. Ar fi îngrijorător dacă nu am fi afectați după un insucces. Acesta e fotbalul, imprevizibil, nu trebuie să facem înmormântare după un eșec, și nici nuntă după ce câștigăm. Am avut posesie foarte mare în jocul de la Metaloglobus, dar tabela a fost la final în defavoarea noastră. Să analizăm jocul echipei, pentru că atunci când ai un joc consistent, ai speranțe pentru viitor. Când jocul nu merge, este normal să-ți faci probleme. Avem o frustrare că nu ne-am întors victorioși de la Metaloglobus”, a mai declarat antrenorul echipei piteștene.

Buhăescu și Panait, încrezători că FC Argeș nu va arăta slăbiciuni cu Chindia

În meciul tur, Chindia și FC Argeș au încheiat la egalitate, scor 1-1, la Târgoviște. Mai înainte, tot pe stadionul de sub Turnul Chindiei, piteștenii câștigau cu 4-2, iar în turul campionatului trecut remizau la Pitești, scor 0-0. În 2015 și 2016, Chindia o învingea de două ori pe FC Argeș la Pitești, 1-0 în campionat și 4-1 în Cupa României.

Atacantul Vasile Buhăescu e încrezător că echipa sa poate câștiga acest meci cu Chindia. „Meciul va fi foarte greu, dar sperăm să ne impunem. Bilanțul în meciurile directe ne este favorabil, nu-mi amintesc să fi pierdut în fața Chindiei de când sunt eu la această echipă. O victorie ne aduce un moral mai bun și ne dă încredere pentru viitor. Am câștigat până acum cam toate jocurile importante. Îmi doresc enorm să îl câștigăm și pe acesta”, a spus Buhăescu.

Și mijlocașul Andrei Panait e optimist că FC Argeș va trece peste eșecul cu Metaloglobus și va avea altă față cu Chindia. „Jucăm acasă și trebuie să intrăm concetrați ca să câștigăm. Cu echipele bune ale campionatului am ieșit învingători. Venim după un eșec la Metaloglobus și suntem deciși să dăm totul pe teren. Sper ca la final noi să fim cei care ne vom impune”, a spus Panait.

Intrare gratuită pentru femei la meciul cu Chindia și tricouri puse la vânzare

Altfel, cu ocazia zilei de 1 Martie, FC Argeș va lăsa accesul liber pe stadion la meciul cu Chindia pentru doamne și domnișoare.

Aceasta nu este singura surpriză pregătită de clubul piteștean. De mărțișor, bărbații pot face cadou partenerelor un tricou personalizat al echipei FC Argeș care poate fi procurat de la reprezentantul firmei Macron, partenerul tehnic al alb-violeților.

Prețuri tricouri:

– tricou de joc violet sau alb inscripționat cu stema și sponsori – 119 ron
– tricou omagional FC Argeș inscripțional cu numele fotbaliștilor care au câștigat campionatul în anii 1973 și 1979 – 169 ron
Opțional inscripționare număr și nume – 10 ron
Costuri de curierat pentru livrare în țară prin Fancourier -10 ron
Comenzi EMAIL:[email protected]
Ridicarea produselor se face personal de la următoarea locație: Pitești, Str. Constantin Brâncoveanu, Bloc B5 PARTER. Informații suplimentare la 0763626899.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 27 Feb. 2019, 18:19 Campionat
Pe aceeași temă