Pisano nu mai vrea să ofere cadou prima repriză nimănui! Gugulanii, învinși pe terenul „șoimilor”

În etapa a IV-a a Ligii a II-a, FC Caransebeș 1913 s-a deplasat sâmbătă, 19 septembrie, la Pâncota, pentru o partidă pe care antrenorul gugulanilor, Giovanni Pisano, o vedea extrem de grea, cu atât mai mult cu cât în runda precedentă elevii săi pierduseră pe teren propriu cu 1-2 în fața celor de la Baia Mare, iar adversarii veneau după un 1-1 în deplasare, obținut în fața celor de la Gaz Metan Mediaș.

Pe o căldură sufocantă, gazdele au început meciul în atac, iar în minutul 5 au cerut penalty la un duel între Issa și Bușu, însă „centralul” Nicolae Botaș a rămas impasibil. Un minut mai târziu, Moisii l-a blocat în careul caransebeșean pe Pirtea, care, din cădere, a reluat de la 6 metri, însă șutul a fost slab și Bușu a reușit să îndepărteze pericolul. Gazdele au continuat să atace și, în minutul 12, după o combinație în viteză între Gâlcă și Issa, ultimul a tras cu stângul de la 12 metri, dar Pascal a respins balonul. Portarul caransebeșean a mai avut două intervenții, una în minutul 19, când a reținut mingea trimisă de la 20 de metri de Danci, și alta în minutul 22, când același Danci, după ce și-a făcut un balon în marginea careului, a tras din voleu, dar slab, iar goal-keeper-ul gugulan a prins.

Gazdele puteau deschide scorul în minutul 28, atunci când Siminic a centrat în careu, Traore a căzut în suprafața de pedeapsă după un duel cu La Vecchia, și Botaș a arătat punctul cu var. Penalty-ul a fost executat slab de Issa, pe mijlocul porții, iar Pascal a reținut.

Abia după prima jumătate de oră caransebeșenii au ieșit mai mult la joc, gazdele acuzând psihic ratarea loviturii de la 11 metri. Astfel, în minutul 35, Roman a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, dar balonul s-a dus peste poartă.

Scorul a fost deschis în minutul 36, atunci când Alin Mihai a fost angajat bine în adâncime, acesta a prelungit pe spate, la Pirtea, care, din 7 metri, a strecurat mingea pe lângă Pascal.

Până la pauză, gazdele și-au mai trecut în cont două ocazii, una în minutul 42, când Danci a executat bine o lovitură liberă de la 26 de metri, iar Pascal a respins cu pumnii de la colțul scurt, și în minutul 45, atunci când Siminic a centrat de pe stânga și Gâlcă a reluat din plonjon, de la 10 metri, pe mijlocul porții, iar portarul gugulanilor a reținut balonul.

Caransebeșenii au avut și ei o fază de atac, în minutul 44, când Roman a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, însă balonul a fost respins de fundașul Dubeștean.

Gazdele au avut prima ocazie de gol și partea secundă, în minutul 47 Pirtea scăpând pe contraatac, dar Stelitano a reușit să-l blocheze la marginea careului. Un minut mai târziu, același Pirtea a centrat din lovitură liberă de la 25 de metri lateral dreapta, Traore a prelungit pe spate, dar Issa a ratat intercepția, balonul scurgându-se în aut de poartă. În minutul 52, Gâlcă a primit un balon la 14 metri lateral dreapta, Stelitano a intrat prin alunecare, fără să-l atingă pe jucătorul gazdelor, care a căzut în careu și a solicitat penalty, însă Nicolae Botaș i-a arătat al doilea cartonaș galben, pentru simulare, astfel că gazdele au rămas în zece jucători.

După eliminarea lui Gâlcă, caransebeșenii au pus stăpânire pe joc. În minutul 60, Dubeștean a pasat greșit cu capul, acasă, portarul Irimia a boxat până la Livan, acesta a încercat să-l dribleze la marginea careului mare, iar goal-keeper-ul pâncotan l-a faultat. Egalarea a venit în minutul 61, după o centrare a lui Livan de pe dreapta, Stoica înălțându-se și reluând cu capul de la opt metri, fără speranțe pentru Irimia.

Bucuria oaspeților a ținut extrem de puțin, deoarece, în minutul 62, Alin Mihai a pasat pentru Pîrtea, Pascal l-a agățat în suprafața de pedeapsă, iar Nicolae Botaș i-a sancționat pe gugulani pentru a doua oară în acest meci cu penalty. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu siguranță de Danci, și gazdele au trecut din nou în avantaj.

Chiar dacă au evoluat în zece jucători, pâncotanii s-au dovedit mai periculoși, în minutul 70, pe un contraatac, Pirtea angajându-l pe Mihai în careu, șutul acestuia de la 13 metri lateral stânga fiind reținut de Pascal.

În minutul 83 s-a restabilit egalitatea numerică în teren, după ce Suciu, fostul jucător al Pâncotei, a văzut direct cartonașul roșu, după o intrare cu talpa la Danci, undeva la mijlocul terenului.

Putea să se termine 2-2, pentru că în minutul 90+2 Stoica a pătruns în careu, a căzut în suprafața de pedeapsă, solicitând penalty, însă se pare că Nicolae Botaș își făcuse deja norma pentru acest meci, acordându-le gazdelor.

„A fost un meci echilibrat, am și spus, știam că la Pâncota va fi foarte greu, ei își doreau aceste trei puncte deoarece erau importante, având în vedere că pe teren propriu avuseseră unele dificultăți. Cât despre noi, se pare că avem același blocaj psihic în prima repriză, nu reușim să ne facem jocul exersat la antrenamente, intrăm în teren cu frică… În repriza a doua am început mai bine, un jucător de la ei a luat al doilea galben pentru simulare și am încercat să profităm de această eliminare introducând un jucător ofensiv. După ce am echilibrat partida și am marcat, gazdele au reușit să mai ciupească un penalty și au ținut de rezultat. Jocul s-a reechilibrat numeric prin eliminarea lui Suciu, dictată prea ușor, după părerea mea. Adversarii nu ne-au impresionat, au fost doar mai bine organizați, au mai mulți jucători care se cunosc încă din campionatul trecut, în timp ce noi mai avem de lucru la omogenizarea echipei, însă campionatul e lung. Și mai cred că nu trebuie să mai facem cadou nimănui, de acum, prima repriză! În ceea ce privește meciul din etapa viitoare, de la Reșița, vom vedea ce vom face, fiindcă pe lângă Răducu, pe care sperăm să-l recuperăm până atunci, domnul arbitru de azi ne-a mai lăsat fără un fundaș, e vorba de Suciu, care a primit cartonaș roșu”, a declarat după meci antrenorul lui FC Caransebeș 1913, Giovanni Pisano.

ȘOIMII PÂNCOTA     2
FC CARANSEBEȘ  1

Pirtea ’36, Danci ’63 – pen. / C-tin. Stoica ’61

Irimia – Dan, Traore, Dubeștean, Siminic – Issa, Pavel – Gâlcă, Danci (Fuchs 89), Pirtea (Farcaș 90+1) – A. Mihai (Oprea 76)
Antrenor: Ionuț Popa

Ad. Pascal – Stelitano, Moisii (Curelea 56), Suciu, Bușu (F. Pisano 83) – Cîrstoiu, Livan – A. Roman, La Vecchia (Bogdanovici 81), Lupu – C-tin. Stoica
Antrenor: Giovanni Pisano

Stadion: Șoimii (Pâncota); Spectatori: 300; Arbitru: Nicolae Botaș (Timișoara); Asistenți: Bogdan Dragoș și Constantin Cantemir (ambii din Brașov).

Articol scris de Adrian CRÂNGANU
Foto: Sport Arad

Pe aceeași temă