Petruescu, după ce ASU Politehnica a învins-o pe ACS Poli: „Victorie meritată, muncită, obținută foarte greu. Am controlat jocul cap-coadă”

Marius ANGHEL 21 Oct. 2018, 16:29 Campionat

Deși au fost conduși la pauză, cei de la ASU Politehnica au revenit și au câștigat cu 2-1 meciul cu ACS Poli. La final, Radu Motreanu, de la ACS Poli, a mers să scandeze cu galeria adversă, ceea ce spune multe despre situația învinsei. Cu revanșa luată, elevii lui Cosmin Petruescu spun că cel mai important meci e cel cu UTA, după ce în derby-ul local au fost arbitrați de un central arădean, care a dat și multe cartonașe galbene prea ușor.

Cosmin Petruescu spune că și-a învățat lecția după meciul pierdut cu Ripensia și a „premeditat” schimbările. Trebuie spus că, la declarații, Petrea Mușat, de la ACS Poli, l-a ironizat pe antrenorul câștigător că era „mort” la pauză.

„Consider că este o victorie meritată, muncită, obținută foarte greu. Știam că întâlneam o echipă care timp de 50-60 de minute poate pune probleme oricărui adversar. Am avut în prima repriză anumite probleme pe faza de construcție. Probabil din cauza supramotivării și a emoțiilor, majoritatea băieților nefiind obișnuiți cu astfel de derby-uri, cu astfel de meciuri cu miză, care presupun un consum mental despre de mare. Dar cu toate acestea, cred că am controlat jocul cap-coadă. Din păcate, am luat gol dintr-o greșeală nepermisă la o fază fixă. Știam că întâlnim o echipă redutabilă în astfel de momente, am și spus-o înainte de joc, dar aveau o talie mult peste noi. Pentru noi era foarte important să nu le dăm posibiltatea la astfel de faze. Cei care au intrat s-au ridicat la nivelul jocului. Am avut schimbări premeditate din timpul săptămânii, ca să evităm situația din meciul cu Ripensia, când trebuia să atacăm și nu aveam cu cine Felicitări tuturor pentru cum s-au pregătit și suporterilor care și de data aceasta au fost la înălțime. Nu putem spune că am fost morți la pauză, poate doar din cauza rezultatului. Cred că am dominat și la capitolul posesie și la ocaziile de gol”, a declarat Petruescu.

Un fost junior al UTA-ei, delegat să o arbitreze pe ASU Politehnica chiar înainte de partida cu arădenii

Comisia Centrală a Arbitrilor a considerat de cuviință să delege la acest meci doi arbitri din Arad, Mircea Ardelean și Alina Mihoc, deși etapa viitoare ASU Politehnica joacă cu „Bătrâna Doamnă”. Dacă tușiera s-a descurcat impecabil, centralul, care în ultima lună a arbitrat preponderent meciuri de juniori, după o prestație slabă în partida „U” Cluj – Aerostar, a avut o evoluție oscilantă și pe Electrica.

Ardelean, fost portar al juniorilor UTA-ei, a enervat jucătorii ambelor echipe cu deciziile la faulturi. Cosmin Petruescu a lăudat însă prestația brigadei, elegant. „Nu am comentat și nu voi comenta niciodată arbitrajul, dar și eu am rămas surprins. De unde mă aflam, nu am văzut dacă mingea era în poartă la golul lor. Cu siguranța brigada de arbitri s-a ridicat la nivelul și intensitatea jocului. Cred că au avut o prestație foarte bună, care nu cred că a influențat rezultatul. Felicitări și lor, pentru că nu a fost deloc ușor nici pentru ei”, a punctat, fair-play, „Conferențiarul”.

După 13 etape, ASU Poli are 20 de puncte și se află pe locul 11, la egalitate cu UTA, care are un golaveraj mai bun. Cele două echipe se întâlnesc chiar sâmbătă, de la ora 12:00, pe „Dan Plătinișanu”.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 21 Oct. 2018, 16:29 Campionat
Pe aceeași temă