Petrolul și o echipă surpriză, principalele favorite la promovarea în Liga 1 pe care le vede „Oracolul” Dumitru Dragomir. „Nu-i mai prinde nimeni, o să vedeți”

Marius ANGHEL 02 Oct. 2018, 11:53 Campionat
Petrolul și o echipă surpriză, principalele favorite la promovarea în Liga 1 pe care le vede

După nouă etape desfășurate în acest sezon al Ligii 2, Petrolul e singurul club dintre cele de la care se aștepta foarte mult la începutul campionatului și care acum se află pe unul dintre cele două locuri promovabile. Gruparea ploieșteană a pierdut deja două jocuri în acestă ediție și a făcut și un egal, însă cu cele 19 puncte acumulate se situează pe locul 2, care îi asigură accederea în prima ligă.

Chindia e abia pe 6, „U” Cluj pe 8, UTA e pe 9, SSC Farul abia s-a ridicat deasupra locurilor retrogradabile și e pe 14, în timp ce ACS Poli e o deyamăgire totată, e pe o rușinoasă poziție 19, penultima. FC Argeș stă bine în acest moment, e pe locul 5, însă nu are drept de promovare din cauza situație juridice în care se află.

Cea mai mare surpriză o reprezintă ascensiunea Sportului Snagov. Echipa ilfoveană condusă de Laszlo Balint a făcut transferuri inspirate în vară și după nouă etape e singura formație care e neînvinsă în campionat. Cu 23 de puncte acumulate până acum, Sportul o devansează cu patru puncte pe Petrolul.

Academica Clinceni și Pandurii Târgu Jiu (ambele cu 18 puncte) sunt și ele surprize ale acestui start de campionat. în acest moment clasându-se pe locurile 3, respectiv 4, cu doar un punct în spatele Petrolului.

„Oracolul” Dumitru Dragomir, fost președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal pentru aproape două decenii, crede că la finalul acestei ediții de campionat a Ligii 2 vor reuși să promoveze Petrolul și… Sportul Snagov. Pe actualul lider consideră că nu-l va mai prinde nimeni și va fi precum Juventus București sau Dunărea Călărași în precedentele două ediții de eșalon secund. 

„Eu spun că Petrolul promovează și pe Snagov nu-i mai prinde nimeni, o să vedeți. Numai dacă sunt opriți cu Sarcină (n.r. – Nicolae Sarcină, finanțatorul clubului Energeticianul, aflat pe locul 10, cu 13 puncte), a spus Dumitru Dragomir în emisiunea ProSport LIVE.

VEZI clasamentul Ligii 2

Întrebat cine va reveni în Liga 2 la finalul sezonului din Liga 1, fostul președinte al LPF nu a dorit să comenteze pentru a nu-și supăra prietenii. „Mă feresc să spun cine retrogradează, fiindcă aș deranja pe unii care îmi sunt prieteni. Nu am auzit bine întrebarea… și nu pot să răspund”, a evitat Dragomir.

După zece etape desfășurate în Liga 1, FC Voluntari (4 puncte), FC Hermannstadt (7) și FC Botoșani (9) sunt cel mai slab clasate. Locurile de play-out sunt completate de Universitatea Craiova (15), Poli Iași (14), Dunărea Călărași (13), Dinamo și Concordia Chiajna (ambele cu 11 puncte).

Marius ANGHEL 02 Oct. 2018, 11:53 Campionat
Pe aceeași temă