Petrolul s-a chinuit pentru o nouă victorie, dar s-a apropiat și mai mult de primul loc. Învinsa, ACS Poli, a ajuns „lanternă roșie”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Nov. 2018, 09:15 Campionat
  • Chinuit, inestetic, dar Petrolul continuă să se apropie de primul loc și după desfășurarea etapei a 17-a. „Lupii galbeni” s-au impus, sâmbătă, cu 1-0, pe terenul suferindei ACS Poli, după un penalty fructificat de Laurențiu Marinescu. Cu acest rezultat, coroborat cu victoria Brăilei, clubul în insolvență din Timișoara a ajuns pe ultimul loc, după un tur de campionat plin de instabilitate și scandaluri. Fără Radu Birlică, absent, echipa a fost urmărită din tribune de primarul Nicolae Robu, alături de Vali Velcea!

 

Petrolul a dominat primele minute ale jocului de pe stadionul Electrica, dar Drăghici a reușit să scape pe contraatac, însă a trimis din fața careului peste poartă. Cu o pasă primită de la Ștefănescu, Țigănașu, fostul jucător al lui Poli, a trimis un balon puțin pe lângă bară. Ulterior, Smaranda l-a blocat pe Ștefănescu într-o altă ocazie bună.

Timișorenii au dat o replică palidă. Bîrnoi a avut un șut complet ratat, iar Melinte nu a prins nici el spațiul porții după o lovitură liberă. În schimb, Petrolul și-a continuat dominarea, dar sterilă, cu ocazii irosite Tudor Șaim sau Ștefănescu, ambii impreciși. Primul a fost blocat de Smaranda la o altă încercare de gol. Și Tordai a fost la post la un șut bun al lui Golda, dar și după o gafă cât casa a lui Antonache. Fotbalistul era să bage mingea în propria poartă, la o centrare a lui Bîrnoi, dar portarul Petrolului a salvat situația, lovindu-se de bară.

Ploieștenii nu au putut marca decât de la punctul cu var

Într-o zi cu șuturi imprecise pentru gol, Petrolul a marcat în minutul 54, din penalty. Motreanu l-a lovit pe Ștefănescu la o încercare de degajare, iar Laurențiu Marinescu a înscris de la punctul cu var.

Din acel moment, brigada condusă de Andrei Florin a fost înjurată de public până la final.

Intrarea lui Keita a demonstrat că ACS Poli are în lot străini mai slabi decât jucătorii autohtoni. Fără o replică importantă a gazdelor, Tigănașu a scăpat ideal pe contraatac, dar a tras ca la rugby, în aplauzele ironice ale spectatorilor. Prahovenii nu și-au putut mări diferența, deoarece și Arnăutu și Ștefănescu au tras în iedera de pe gardul arenei Electrica. Totuși, ACS Poli a avut o șansă bună la ultima fază, când Melinte a prins un șut bun, dar Tordai s-a întins și a respins salvator.

Petrolul a urcat, temporar, pe locul 2, cu 38 de puncte, apropiindu-se la un punct de liderul Chindia, care a remizat cu Metaloglobus, iar runda viitoare va primi vizita celor de la UTA, joi, de la ora 19:30. ACS Poli a căzut, cu 5 puncte, pe ultimul loc și vineri joacă la Mioveni, de la ora 17:00.

ACS POLI TIMIȘOARA – PETROLUL PLOIEȘTI   0-1
Laurențiu Marinescu 54′ – penalty

Smaranda – Motreanu, Melinte (cpt.), Basic, D. Filip – Golda (Dobrincu 86′), D. Codrea, Haruț, Bîrnoi – Stere (S. Keita 59′), Oct. Drăghici
Rezerve neutilizate: M. Contra – Bocșan, Românu, Iseini, Dav. Pop
Antrenor: Călin Cojocaru

Tordai – Alb. Olaru, Antoche, Fl. Plămadă, Țigănașu – M. Chindriș, Danci (L. Cazan 88′) – Tudor Șaim (Rob. Grecu 90+3′), Laur. Marinescu (cpt.), Ștefănescu – Arnăutu (Cl. Herea 77′)
Rezerve neutilizate: Bolboașă – Țicu, N. Popescu, Lumu
Antrenor: Octavian Grigore

Stadion: Electrica (Timișoara – Timiș); Arbitru: Florin Andrei (Târgu Mureș); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Petrică Ionuț Cîmpeanu (Cluj-Napoca).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: FC Petrolul

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Nov. 2018, 09:15 Campionat
Pe aceeași temă