Petrolul, fără sprijinul galeriilor! Decizia comună luată de Peluza I „Ilie Oană” și Peluza Latină după ce echipa antrenată de Flavius Stoican s-a făcut de râs în ultimele două meciuri

Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 16:04 Campionat

Ultimele două rezultate înregistrate de Petrolul în campionat nu vor rămâne netaxate de suporteri. Remiza de pe teren propriu cu ultima clasată Sportul Snagov (1-1) și umilința trăită pe Cluj Arena, 0-4 cu „U” Cluj, penultima din Liga 2, a determinat cele două galerii ale „lupilor”, Peluza I „Ilie Oană” și Peluza Latină, să posteze un comunicat comun în care să anunțe că nu se vor prezenta în tribune la următoarele două meciuri. Astfel, Petrolul nu va avea sprijinul suporterilor la meciul de azi din 16-imile Cupei României, de la Galda de Jos, și nici la importantul joc din campionat cu CS Mioveni.

„Lipsa de ambiție oferită din partea jucătorilor și a mândriei de a juca sub emblema echipei noastre ne-au determinat să tragem un semnal de alarmă”, transmit cele două galerii ale Petrolului.

În plus, fanii echipei ploieștene sunt revoltați și pentru că Petrolul este programată în campionat să joace pe teren propriu doar vineri, luni sau marți, la dorința televiziunilor. Totul, din cauza „chiriașului fără casă Chindia”, care are întâietate să joace pe „Ilie Oană” în fața adevăratei gazde.

„Unde-i ambiția, unde-i tradiția, unde-i Petrolul de altădată?

Ca urmare a ultimelor rezultate înregistrate de echipa noastră ce nu ne fac cinste, am luat decizia ca la următoarele 2 meciuri, respectiv meciul din Cupa României cu Industria Galda de astăzi, 25 Septembrie, ora 16:30 și meciul din campionat împotriva CS Mioveni, din data de 1 octombrie, ora 17:45, niciuna dintre peluzele ce activează pentru susținerea Petrolului Ploiești, respectiv Peluza I „Ilie Oană” și Peluza Latină, să nu se prezinte. Deși susținerea necondiționată este un principiu ce stă la baza fidelității noastre față de club și culori, așa cum am dovedit-o în nenumărate rânduri, lipsa de ambiție oferită din partea jucătorilor și a mândriei de a juca sub emblema echipei noastre ne-au determinat să tragem un semnal de alarmă față de ceea ce înseamnă FC Petrolul Ploiești.
Așa cum fotbalul fără suporteri nu înseamnă nimic, prin neprezentarea galeriei la următoarele 2 meciuri pe care le va susține echipa, atât în deplasare cât și acasă, ne dorim ca jucătorii ce intră pe teren sub culorile Petrolului să vadă diferența între a te simți fotbalist pe gazon și a te simți fotbalist (doar) pe statul de salariu de la finalul lunii.

Totodată, un alt impediment ce insistă în a ne îngrădi dragostea și susținerea necondiționată față de club îl constituie programarea defectuoasă a meciurilor organizată de televiziune. Se pare că „echipa-fanion a județului” (remarcă folosită deseori pentru a se folosi imaginea Petrolului) nu își poate disputa meciurile de acasă decât în zilele de vineri, luni și marți, grație priorității conferite unui chiriaș fără casă, Chindia Târgoviște, fără un motiv fondat cu excepția rating-ului primit de către DigiSport.
Prin prisma a tot ceea ce înseamnă FC Petrolul Ploiești și a faptului că „Ilie Oană” a fost dintotdeauna doar casa noastră, considerăm că este de la sine înțeles faptul că prioritare sunt meciurile disputate de către echipa noastră în detrimentul oricărui altcuiva”
, este comunicatul postat de Peluza I „Ilie Oană” și Peluza Latină.

Cu 11 puncte, Petrolul ocupă locul 11 în clasamentul Ligii 2 după ce a jucat șapte meciuri în opt etape. În runda a 9-a joacă tocmai marți, 1 octombrie, de la ora 17:45, pe teren propriu, cu CS Mioveni, echipă care ocupă poziția a 4-a, cu 16 puncte, și este una dintre cele două formații încă neînvinse în acest sezon.

Astăzi, de la ora 16:30, Petrolul joacă în 16-imile Cupei României cu Industria Galda, desfășurarea partidei putând fi urmărite AICI.

Foto: Cristi Stavri / Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 25 Sep. 2019, 16:04 Campionat
Pe aceeași temă