Petrolul, cu moralul ridicat înaintea meciului cu ASU Poli. Stoican nu concepe decât victoria: „Nu vreau să găsim scuze”

Marius ANGHEL 01 Nov. 2019, 18:54 Campionat

Petrolul revine pe teren în Liga 2 după ce în runda trecută n-a jucat cu Turris-Oltul, iar miercuri a zdrobit Sănătatea Cluj în optimile Cupei României, impunându-se cu 7-0. Cu un moral excelent dat de succesul la scor obținut la mijlocul săptămânii, jucătorii lui Flavius Stoican o întâlnesc sâmbătă, de la ora 11:30, pe teren propriu, pe ASU Politehnica, echipă care are patru puncte mai puțin în clasament după anularea rezultatelor retrasei Daco-Getica.

Flavius Stoican: „Să uităm meciul trecut și să demonstrăm că nu a fost o întâmplare”

Pentru acest meci, Petrolul și-a mai recuperat din absențele din ultima perioadă, însă tot îi are indisponibili pe Zaharia și Walace. „Lupii” au intrat în cantonament cu două zile înainte de meci, iar vineri dimineață elevii lui Stoican au efectuat un antrenament pe „Ilie Oană”, de la ora jocului.

„Avem un moral ridicat, pentru că la Cluj am reușit un joc bun și o calificare clară în sferturile Cupei României. Dar, acest meci a trecut și trebuie să fim conectați, acum, doar la ceea ce avem de făcut în campionat. Există o stare de spirit foarte bună și îmbucurător pentru mine este faptul că am la dispoziție aproape tot lotul. Mai trebuie să-i recuperăm pe Zaharia și Walace, ambii absentând în continuare, dar, în schimb, Sîrghi a revenit la antrenamente, iar Marinescu, așa cum s-a văzut, a și jucat la Cluj”, a spus Flavius Stoican înaintea meciului cu timișorenii.

„Meciul de mâine este unul pe care vrem și trebuie să-l câștigăm. Nu vreau să găsim scuze, legate de oboseală sau de faptul că nu avem prospețime. Nu ne va fi ușor, pentru că timișorenii au în componenți jucători care au fost în Liga 1 și i-am văzut în meciul de la Arad, acolo unde au avut situațiilor lor de a marca. Dacă vom avea agresivitate, atitudine, dacă vom pune presiune încă din primul minut, atunci, cu siguranță, ne vom creea ocazii. Ocazii pe care le vreau fructificate, pentru că trebuie să fim lucizi, asezați, echilibrați, să uităm meciul trecut și să demonstrăm că nu a fost o întâmplare faptul că am marcat atât de multe goluri. Suntem pe un drum bun și vreau să menținem această stare de spirit”, a mai declarat Stoican.

Bogdan Gavrilă: „Sper să legăm victoriile”

Despre meciul cu ASU Poli a vorbit și Bogdan Gavrilă, marcator a patru goluri pentru Petrolul în ultimele două meciuri, unul cu Chiajna, în campionat, și un hat-trick în Cupa României, cu Sănătatea Cluj. Mijlocașul a citit pe Liga2.ro ceea ce au declarat timișorenii înaintea jocului de la Ploiești și spune că vorbele adversarilor de sâmbătă trebuie să fie un semnal de alarmă.

„A trecut Cupa, ne gândim și ne axăm doar pe campionat. Sperăm să continuăm pe drumul acesta ascendent și trebuie să luăm cele trei puncte. Am văzut câteva declarații date de cei de la Timișoara, în care spuneau că vor fi extrem de motivați, iar acest lucru trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi. Știm că toate echipele care vin la Ploiești dau 100 la sută împotriva noastră, așa încât trebuie să fim concentrați și serioși. Sper să legăm victoriile, să câștigăm mâine, lucru care ne va da elan și pentru jocul de marți, pentru că nu degeaba se spune că victoriile aduc victorii”, a spus Bogdan Gavrilă.

„Am avut realizari care s-au văzut pe tabela de marcaj la meciul trecut, dar jocul meu putea fi și mai bun. Important este că mi-am revenit, că am trecut peste acea accidentare care m-a dat puțin peste cap și sper să am continuitate și să merg mai departe pe drumul acesta”, a mai declarat Gavrilă.

Înaintea desfășurării etapei a 15-a, Petrolul ocupă locul 8, cu 18 puncte acumulate în 11 meciuri, în timp ce ASU Poli se află pe poziția a 14-a, cu 14 puncte strânse în 12 jocuri.

În sezonul trecut, Petrolul a învins ASU Poli pe „Ilie Oană” cu 2-0, cu două goluri marcate în prelungiri, 90+2 și 90+4. Marcatori au fost doi jucători care încă se regăsesc în lot, Marinescu și Saim Tudor. În retur, timișorenii i-au administrat o umilință echipei ploieștene, învingând-o cu 3-0, prin dubla lui Ioan Mera (8, 35) și golul lui Octavian Ursu (86).

Foto și video: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 01 Nov. 2019, 18:54 Campionat
Pe aceeași temă