CSM Reșița – „U” Cluj 2-0. Rossonerii din Banat revin în forță în Liga 2. Început de coșmar pentru Dulca

Octavian Vasilescu 02 Aug. 2019, 19:54 Campionat
  • Meciul dintre nou-promovata CSM Reșița și ocupanta locului 3 în sezonul trecut, „U” Cluj, a marcat startul noului sezon al Ligii 2. Clujenii vor cu orice preț să ajungă în Liga 1 la capătul acestui sezon, în timp ce Reșița, echipă fără drept de promovare, vrea doar să se bucure de revenirea în eșalonul secund. Fiind club de drept public, Reșița nu are drept de promovare în acest sezon. Într-o situație similară se află și Gloria Buzău.

vineri, 2 august, ora 18:00
FINAL | CSM REȘIȚA – UNIVERSITATEA CLUJ  2-0
Stadion: „Mircea Chivu” (Reșița – Caraș Severin);
Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara); Rezervă: Mircea Ardelean (Arad); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și Cristian Petropulos (Alba Iulia).

â–ºCSM Reșița: Zimmermann (cpt.) – Banac, Ehmann, Vasiu, Vădrariu – Dat, Danci (C. Cristea 72′) – Săulescu, Poiană (Vlădia 88), Breșneni – D. Ene (Cioablă 80)
Rezerve neutilizate: Horvath – Andr. Rus, Cioablă, Velici, Babei
Antrenor: Leontin Doană

â–º„U” Cluj: Dur-Bozoancă – Telcean, Kay, Inacio Miguel, Berci – Pedro Mendes (Rafa Miranda 69′), G. Florescu – Firmino, Goga (cpt.)(Art. Crăciun 45′), Al. Pop (Burghele 85′) – Gavra
Rezerve neutilizate: Jose Costa – Taub, Andre Ceitil, Dican
Antrenor: Cristian Dulca
Eliminat: Carlos Daniel Silveira da Graça „Kay” 36′ (cumul de cartonașe galbene)

â–ºMin 90+3 Fluier final la Reșița! Nou-promovata condusă de Leo Doană se impune cu 2-0, grație golurilor marcate de Ehmann și Vasiu. Pentru Cristi Dulca, acest nou mandat pe banca Universității se anunță extrem de dificil

â–ºMin 88 Iese Cristian Poiană și intră Flavius Vlădia

â–ºMin 85 Dulca face și ultima schimbare. Iese Alexandru Pop și intră Florin Burghele

â–ºMin 80 La Reșița, iese Daniel Ene și intră Florin Cioablă

â–ºMin 74  2-0 GOOOL CSM Reșița. Călin Cristea a centrat din partea dreaptă, în șase metri, iar Bruno Vasiu a trimis puternic cu capul sub bara transversală. Bur-Bozoancă nu a avut nicio șansă la lovitura de cap a fundașului central de la Reșița. Ambele goluri ale gazdelor au fost marcate de apărătorii centrali, Ehmann și Vasiu

â–ºMin 74  Artur Crăciun vede și el cartonașul galben, după un fault comis asupra lui Ene

â–ºMin 72 Prima schimbare la Reșița. Iese Cristian Danci și intră Călin Cristea

â–ºMin 69 La „U”, iese Pedro Mendes și intră Rafa Miranda, fost jucător la Farul în sezonul trecut

â–ºMin 65 Ehmann apare din nou la finalizare. Fundașul central a reluat cu capul din șase metri, dar a trimis peste poartă. Dur-Bozoancă a rămas pe linia porții.

â–ºMin 61 Ocazie pentru „U” Cluj. Firmino a șutat de la 23 de metri, cu pământul, dar portarul gazdelor a fost la post. Veteranul Zimmermman a respins execția cu dificilă, în ultimul moment. Rămâne 1-0 pentru Reșița

â–ºMin 55 „U” Cluj este mai prezentă în joc după reluare, dar ocaziile importante întârzie să apară. Aflată în avantaj, CSM Reșița a făcut un pas în spate, chiar dacă are un om în plus pe teren. Gazdele așteaptă la cutie și mizează pe cartea contraatacatului. Vârful Ene pare într-o dispoziție foarte bună de joc.

â–ºMin 46 S-a reluat partida.

â–ºMin 45+1 Pauză la Reșița. Gazdele conduc cu 1-0.

â–ºMin 45 Dulca reacționează. Căpitanul Dorin Goga este înlocuit cu Artur Crăciun. Căpitanul oaspeților a ieșit foarte supărat de pe teren.

â–ºMin 36 Eliminare U Cluj! Carlos Daniel Silveira da Graça „Kay” a scăpat mingea de sub control, Ene i-a furat balonul, după care a fost faultat la marginea careului advers de apărătorul care mai văzuse un cartonaș galben. Kay a fost eliminat, iar centralul Sergiu Popa a indicat punctul cu var. După ce s-a consultat cu asistentul Andrei Nicolae, centralul a făcut semn că faultul s-a produs în afara careului, astfel că va fi lovitură liberă directă și nu penalty. Suporterii strigă:  „Hoții, hoții”. Pe reluare, pare că Ene este faultat în interiorul careului.

â–ºMin 36  Primul cartonaș galben din noul sezon. Centralul Sergiu Popa l-a avertizat pe Terife Kay, de la „U” Cluj.

â–ºMin 35  „U” Cluj trece pe lângă egalare! George Florescu a șutat aproape de vinclu, dar Zimmermann a plonjat superb și a respins. Rămâne 1-0 pentru nou-promovata CSM Reșița.

â–ºMin 34  1-0 GOOOL CSM Reșița. Marco Ehmann a deschis scorul . Decarul Vădrariu a centrat la bara a doua, în urma unui corner, iar ex-dinamovistul a reluat cu latul din șapte metri. Firmino putea respinge mingea de pe linia porții, dar n-a reușit să oprească mingea. Reșița are 1-0, iar stadionul „a explodat”.

â–ºMin 13 Gavra, la un pas de 1-0. Atacantul oaspeților a reluat cu capul, din șase metri, dar portarul Zimmermman a reținut balonul. Gavra a reușit să imprime suficientă forță balonului, dar n-a reușit să cadreze lovitura. Rămâne 0-0.

â–ºMin 6 Ocazie pentru Reșița. Ene a intrat în careu, din partea stângă, după care a șutat puternic la colțul scurt. Dur-Bozoancă a stat bine pe picioare și a reușit să rețină execuția în forță a lui Ene. Gazdele atacă în acest debut de meci, datorită și aportului venit din tribune. Circa 5.000 de oameni se află în acest moment pe stadion, dar încă mai sunt persoane care trec pragul arenei. Primarul orașului Reșița, Nelu Popa, a vrut să vadă meciul de pe o bancă situată lângă băncile de rezerve. Al patrulea arbitru l-a rugat pe edil să se ducă la tribuna oficială, pentru că nu are voie să stea acolo.

â–ºMin 1  A început partida dintre CSM Reșița și „U” Cluj. Suporterii gazdelor, cunoscuți și drept „rossonerii” din Banat, au aruncat numeroase role de hârtie pe gazon și au afișat un banner: „Un nou început, către zări nemărginite”.

Antrenorul gazdelor, Leo Doană, speră ca jucătorii lui să se ridice la nivelul partidei: „U Cluj este o formație de tradiție, care vrea să promoveze, are buget foarte mare și nu cred că cei de acolo vor să rateze încă o dată promovarea. Sperăm să aducem cât mai multă lume la stadion și să nu ne facem de râs. Fiind primul meci, cred că se poate întâmpla orice. Sper că voi fi inspirat la ora jocului să aleg cea mai bună formulă de echipă. Mi-aș dori ca pentru primul sezon după promovare să ne poziționăm undeva la mijlocul clasamentului”, a spus antrenorului nou-promovatei CSM Reșița.

Noul antrenorul al clujenilor, Cristian Dulca, e de părere că multe echipe se vor lupta în acest sezon pentru promovare: „Avem un lot bun și ne luptăm pentru promovare! Este normal să fie așa, chiar dacă nu vreau să folosesc cuvinte mari. Trebuie să fim modești în gândire și să tratăm fiecare meci la victorie, acesta este cel mai important lucru. Sunt multe echipe care țintesc promovarea: Rapid, UTA Arad, FC Argeș, dar și cele care au căzut din Liga 1, Dunărea Călărași respectiv Concordia Chiajna. Vor fi meciuri interesante. Ne vor lipsi suporterii o perioadă, dar noi trebuie să îi încântăm prin jocul nostru și prin rezultatele pe care le vom avea”, a spus Dulca. După incidentele de la meciul tur cu Hermannstadt, „U” Cluj va juca în primele trei etape fără suporteri.

Programul din prima etapă

Vineri
CSM Reșița – „U” Cluj, de la 18:00 (televizat)

Sâmbătă
Concordia Chiajna – Daco-Getica București, de la 11:00
Turris Oltul Turnul Măgurele – Pandurii Târgu Jiu, de la 11:00
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Sportul Snagov, de la 11:00
UTA – Dunărea Călărași, de la 13:00 (televizat)
Rapid – Farul Constanța, de la 18:00 (televizat)
ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni, de la 18:00

Duminică
SCM Gloria Buzău – FK Csikszereda, de la 11:00
Metaloglobus – Petrolul, de la 13:30 (televizat)

Marți
Campionii FC Argeș – Ripensia, de la 19:30 (televizat)

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2

Octavian Vasilescu 02 Aug. 2019, 19:54 Campionat
Pe aceeași temă