Petre Grigoraș n-a scapat de „blestemul Timișoara” nici după meciul cu ACS Poli: „Recunosc că nu mă așteptam să pierdem cu 3-0”. Schimbările pe care vrea să le facă din iarnă la Farul

Marius ANGHEL 02 Dec. 2018, 13:25 Campionat
Petre Grigoraș n-a scapat de

Banatul e un colț de Rai în „Imnul bănățenilor” al lui Petrică Moise, dar pentru „tizul” Petre Grigoraș, cel puțin în ceea ce privește Timișoara, lucrurile stau cu totul altfel. Antrenorul echipei SSC Farul, „cel mai tare din oraș” în părțile estice ale țării, a fost demis prin SMS la Timișoara, de la cârma ACS Poli. În campionat, a pierdut pe rând în orașul de pe Bega, în fața celor trei formații locale care joacă în eșalonul secund.

Petre Grigoraș a spus că se aștepta la un meci greu cu ACS Poli, dar nicidecum să piardă cu 3-0. „Felicităm gazdele pentru victorie. O victorie meritată, muncită. Din păcate, se adeverește că chiar nu îmi priește deloc Timișoara. Am venit de o săptămână aici, s-au făcut niște eforturi, am venit pentru cele două jocuri. Din păcate, plecăm cu tolba goală. Ne așteptam să fie un meci greu, dar am făcut prea multe greșeli. A fost și neșansa, noi am dat-o de vreo două ori prin bară. Ei au reușit să înscrie. Poate, dacă reușeam să marcăm și noi, se mai echilibra. Dar prea mult greșeli. Lucrul acesta ne-a costat mult de tot. Știam stilul de joc al Timișoarei din ultima perioadă, că se vor baza pe mingi lungi și fazele fixe. I-am și atenționat din punctul acesta de vedere. Dar trebuie să recunosc că nu mă așteptam să pierdem 3-0 sub nicio formă. Niciodată nu mă așteptam. Dacă mi-ar fi spus cineva, nu aș fi putut să-l cred vreodată. Parcă e puțin prea dur scorul, dar victoria a meritată și trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Nu ne-am ridicat la înălțimea așteptărilor. Se pare că am bătut drumul degeaba. Nu am luat șase, am luat patru”, a punctat antrenorul Farului.

Și Grigoraș, adeptul ideei că Timișoara ar trebuie să aibă o singură echipă

La fel ca mulți alți oameni de fotbal, și Petre Grigoraș a spus că Timișoarei i-ar fi mai bine cu o singură echipă de liga secundă. Despre ACS Poli a precizat că va avea o misiune grea în continuare. „Nu mai înțelegi nimic în ziua de astăzi. Sunt vreo trei echipe prin Timișoara. Nu mai știi care e echipa de tradiție, care nu. Se înființează una într-un an, peste doi se desființează, apare alta. Într-adevăr, nu e plăcut. Timișoara e un oraș prea frumos, prea civilizat. Din păcate, iată că nu s-a găsit un numitor comun ca din trei echipe să se facă una bună sau să se facă una bună. Am văzut că nu se poate juca pe „Dan Păltinișanu”, care nu este stadionul normal. Ei și-au găsit aici un culcuș mai retras. Sper ca oamenii care condu că rezolve situația până la un moment dat. E foarte greu și pentru ei. Vor avea o situație dificilă. E o victorie de moral pentru ei, dar situația în clasament este încă destul de gravă și le va fi foarte greu pentru retur”, a precizat Grigoraș.

În iarnă, la Farul vor fi schimbări

După degringolada din vară, Grigoraș spune că se aștepta ca echipa suporterilor constănțeni să nu facă multe puncte în prima parte a sezonului. Pentru pauza de iarnă vrea transferuri. „Vom fi mult echipe care ne vom lupta acolo pentru supraviețuire și sigur se vor face schimbări și la noi la nivleul lotului. Asta era clar. Am spus-o de la început de când am preluat: să încercăm să ne agățăm de clasament, cât de cât, până în iarnă. Măcar avem niște premise financiare din ianuarie încolo, dar până atunci ne vom chinui puțin cu ce avem la dispoziție. Știam lucrul acesta de la început. Nu e o surpriză pentru noi. Am făcut câteva jocuri bune și am avut și câteva rezultate bune, dar se pare că poate și lipsa de valoare, de mentalitate, fac ca jucătorii să creadă că dacă ai câștigat două meciuri, simpla prezență pe teren îți poate oferi garanția unei victorii. Nu pot să pun că nu și-au dorit și nu au depus efort. Au făcut efort pe un teren destul de greu, au încercat să contruiască”, a mai spus Grigoraș.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 02 Dec. 2018, 13:25 Campionat
Pe aceeași temă