Peste 3 miliarde de lei vechi, dintr-un foc! ACS Poli a pierdut noi litigii, dar așteaptă cu sufletul la gura intrarea în insolvență. Cât câștigau Șeroni, Ciucur sau Roman

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 11:56 Campionat
Peste 3 miliarde de lei vechi, dintr-un foc! ACS Poli a pierdut noi litigii, dar așteaptă cu sufletul la gura intrarea în insolvență.** Cât câștigau Șeroni, Ciucur sau Roman

Săptămânal, dinspre Camera Național de Soluționare a Litigiilor a FRF vin vești descurajante pentru ACS Poli. Clubul timișorean pierde litigii pe bandă rulantă, lucru previzibil, deoarece pentru vechiul sezon au rămas luni întregi de salarii neachitate. Totuși, formația alb-violetă speră la o gură de oxigen în cazul în care Tribunalul Timiș le va aproba cerera de intrare în insolvență.

În ultimele două săptămâni, clubul a pierdut litigiile cu Alin Șeroni, Mihai Roman și unul nou cu Alexandru Ciucur. Șeroni are de primit pentru ianuarie-mai 2018, deoarece la salariul pe iunie a renunțat el, 78.500 de lei, ceea ce înseamnă că avea un salariu lunar de 15.700 de lei. Ciucur a câștigat un nou memoriu, de data aceasta pentru aprilie-iunie, după ce mai are de primit bani pentru ianuarie-mai. Pentru ultimele trei luni, jucătorul are de luat 96.000 de lei, deci avea un salariu de 32.000 de lei.

Cu un singur gol marcat, Mihai Roman are de primit, pentru perioada februarie-iunie 2018, 141.965 de lei. Așadar, atacantul adus ca împrumut de la Craiova când deja la club se știa clar că nu vor veni bani publici, încasa 28.393 de lei pe lună! În total, cei trei au de „ridicat” 316.465 de lei, așadar, peste 3 miliarde de lei vechi.

Mai sunt și alții la rând

La suma aceasta nu se adaugă faptul că Ciucur, Alexandru Țigănașu și Gabriel Vașvari au de luat și bani pentru ianuarie-martie, în urma unor litigii câștigate. De asemenea, Cristian Scutaru a câștigat la comisii primele restante pentru sezonul 2016-2017. Și fostul preparator fizic Mihai Alexandru a câștigat și încă la Comisia de Recurs salariile pentru șase luni. Alte litigii nejudecate sunt cu Țigănașu și Vașvari, pentru ultimele trei luni ale sezonului, Alexandru Munteanu, Gabriel Cânu sau Victor Collins.

Singurul care nu a câștigat la CNSL este Octavian Benga. Pentru secund, comisia și-a respins competența judecătii speței, în prima instanță.

Ultima zi de vară, ultima „noapte de dragoste?”

ACS Poli poate scăpa de obligativitatea plății imediate a sumelor mari din litigii dacă intră sub „umbrela” insolvenței. Tribunalul Timiș va judeca cererea clubului în 31 august. Dacă instanța nu o aprobă, toamna ar putea aduce și o „ploaie” de depunctări, după ploile de vară cu litigii.


 

UPDATE:

După publicarea articolului, clubul timișorean a emis un comunicat în care anunță că sumele publicate ca fiind salariile jucătorilor Șeroni, Ciucur și Roman sunt brute, nu nete, iar din datoria către Mihai Roman trebuie să achite 40 la sută. Asta nu schimbă însă nimic, fiindcă ACS Poli tot e bună de plată după ce nu și-a respectat la timp promisiunile față de foștii jucători.

Iată lămuririle aduse de ACS Poli:

„1) Sumele publicate sunt cele brute, nu nete. Le recomandăm celor pasionați de salariile fotbaliștilor de la Poli să verifice sumele nete, existând pe internet pagini prin care se poate calcula venitul net dintr-o sumă brută.
2) Salariul jucătorului Mihai Roman este acoperit în proporție de 60% de clubul proprietar, CSU Craiova. Deci, Poli Timișoara este responsabilă să achite către fotbalist mai puțin de jumătate din suma anunțată.
3) Poli Timișoara își asumă toate litigiile reale, nu cele inventate, și va întreprinde toate demersurile necesare pentru stabilizarea situației economice a clubului.”

Articol scris de Anda DELIU

Anda DELIU, Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 11:56 Campionat
Pe aceeași temă