Pericol în Banat! Timișoara, în moarte clinică!

04 Oct. 2011, 07:40 Campionat
Pericol în Banat!** Timișoara, în moarte clinică!

Marian Iancu e nemulțumit că între club și conducătorii orașului Timișoara și ai județului Timiș nu s-a încheiat încă un nou contract. Patronul lui Poli spune că a fost mințit de autorități și că va lăsa echipa să moară.

De un an și jumătate, Poli nu a mai primit niciun leu de la autorități. Dacă echipa nu ar fi fost retrogradată, cele două părți ar fi semnat un nou contract, iar clubul ar fi fost premiat pentru clasarea pe locul doi în sezonul trecut. Iancu i-a anunțat pe consilierii locali și județeni că așteaptă sprijin din partea lor în Liga a II-a, altfel se va retrage de la Timișoara. Nu s-a realizat nimic până acum, iar Iancu a aruncat prosopul.

„Și președintele CJT, și primarul mă mint de peste un an și jumătate. Am vrut să plec din vară, le-am spus foarte clar, luați echipa voi! Ei mi-au zis: «Nu, rămâi!». Amăgeli, minciuni. M-am săturat, BkP nu mai investește niciun ban. Politehnica Timișoara va mai rezista probabil două-trei etape, după care se va desființa! Îmi pare rău de fani, le mulțumesc că au fost și vor fi, probabil, alături de echipă. Care echipă… nu știu. E problema lor, a domnilor Ostaficiuc, Ciuhandu, dacă vor să aibă echipă”, a declarat Iancu.

Orza: „Nu-i susținem din motive electorale”

Viceprimarul Adrian Orza și președintele CJT, Constantin Ostaficiuc, au participat la ultima întâlnire cu Iancu, însă ambii spun că nu i-au făcut nicio promisiune acestuia.

Adrian Orza afirmă că șeful lui Poli urmărește să sensibilizeze autoritățile acum, în preajma anului electoral. „Se face presiune asupra autorităților, de parcă nu știu ce se va întâmpla la alegeri. Uite că nu e așa. Noi am susținut Poli din bună credință, nu din motive electorale. Sper să se tempereze toate declarațiile acestea, pentru că noi am contribuit cu 27 de milioane de lei noi în trei ani și mi se pare așa, ca dintr-o altă lume, să vorbești astfel despre partenerii tăi. Până la urmă, și noi am pus umărul la lucrurile frumoase pe care Poli le-a realizat”, a declarat viceprimarul Timișoarei.

Vom vinde tot și vom pleca. Vom vinde societatea, o vom radia, pur și simplu. Să continue dumnealor dacă mai vor fotbal
Marian Iancu, președinte Poli Timișoara

Consiliul Județean premiază clubul cu două condiții: să ia licența și să participe în cupele europene. CJT nu are niciun leu datorie către club
Constantin Ostaficiuc, președinte CJ Timiș

Orice s-ar întâmpla, Poli nu are cum să dispară. Eu, domnul Iancu, domnul Ostaficiuc, cu toții suntem vremelnici. Oricine poate fi înlocuit
Adrian Orza, viceprimar Timișoara

Articol de Radu FAUR

04 Oct. 2011, 07:40 Campionat
Pe aceeași temă