Pentru Corona, a 20-a victorie nu a mai venit!

Mihai Andries 01 Oct. 2012, 15:00 Campionat

Cine ar fi crezut că nou-promovata Corona Brașov va sta în fruntea clasamentului după patru etape de campionat? Nici cei mai optimiști suporteri ai brașovenilor nu s-ar fi gândit la un astfel de start de campionat, în condițiile în care printre adversarii din primele etape s-au aflat echipe de tradiție precum FC Bihor și UTA, dar și retrogradata Voința Sibiu, toate trei învinse de Corona!

Înaintea meciului de ieri, echipa lui Daniel Bona avea un record incredibil, de 19 victorii consecutive pe teren propriu. Ultimul eșec al Coronei pe arena Carpați data din finalul sezonului 2010-2011, un 0-1 cu FC Maramureș, pe 6 mai 2011. Din păcate, presiunea primului loc pare că și-a spus cuvântul în meciul de ieri cu ACS Poli Timișoara, încheiat cu un egal alb care a însemnat sfârșitul recordului. Elevii lui Bona s-au temut de un adversar din care a mai rămas doar numele de Timișoara, dar care este departe de echipa de pe Bega, care făcea furori în sezonul trecut sub bagheta aceluiași Vali Velcea

Kirev și Marc au sigilat porțile

Revenind la meciul propriu-zis, Corona a început un pic mai bine meciul, având prin Chirciu și Coman trei șanse de gol, dar Kirev și imprecizia celor două vârfuri care au înălțat zmeie din careu, a făcut ca tabela să stea neschimbată. Timișorenii au venit cu lecția învățată și au jucat la rezultat, lăsând impresia că nu vor mai mult de un egal, iar treptat-treptat i-au atras și pe brașoveni într-un joc la centrul terenului, fără pericol pentru porți. În repriza a doua, tehnicienii celor două echipe au făcut o serie de schimbări care au mai dat viață meciului. Velcea a scos mâinile moarte Szekely și Artean pentru a-i băga pe masivul Boștină și mai tehnicul Dobricean, în timp ce Bona a mutat cu Fizeșan și apoi Marinescu în teren. Din păcate, ocaziile clare au fost destul de puține, iar atunci când au apărut probleme, atât Marc de la gazde, cât și Kirev de la oaspeți au fost de netrecut.

Timișoara putea da lovitura pe final

Sacrificarea lui Bălace pentru a-i face loc lui Enciu a adus un plus în ofensiva oaspeților în ultimele 20 de minute, noul intrat fiind în prim-plan în două faze, ultima chiar în prelungiri. Însă cel care putea fi eroul meciului a fost Nohai, care în minutul 90 a trimis cu capul mingea în bara laterală, înghețând tribunele de pe „Carpați”. Ar fi fost nedrept, dacă ne raportăm la evoluția celor două echipe, față de care egalul a fost scorul cel mai corect. Din păcate pentru Corona, nulul de ieri a consfințit pierderea locului întâi din clasament, acolo unde s-a cocoțat Damila după ce l-a pus la colț pe Claudiu Niculescu, la debutul său pe banca Bihorului. Runda următoare va aduce un nou meci greu pentru brașoveni, o deplasare la un Mioveni aflat în chinuri atroce după rezultatele de până acum, dar dornic de revanșă sub bagheta lui Flavius Stoican, numit azi pe banca tehnică a argeșenilor.

CORONA BRAȘOV – ACS POLI TIMIȘOARA 0-0

Corona: Marc – Martac, G. Ștefan, R. Damian, V. Avram – Fl. Stângă (M. Ene ’73), Vl. Munteanu, Stere (cpt.), Leonte (Fizeșan ’46) – Chirciu (B. Marinescu ’62), I. Coman. Antrenor: Daniel Bona

ACS Poli: Kirev – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Goge, Artean (Dobricean ’57), Poparadu (cpt.), Bălace (Enciu ’68) – Boldea, Sz. Szekely (Boștină ’57)
Antrenor Valentin Velcea

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Marius ANGHEL

Mihai Andries 01 Oct. 2012, 15:00 Campionat
Pe aceeași temă