Penalty ratat, accidentări și balcanisme pe final, la Tărlungeni. ACS Poli pierde șansa de a se desprinde de Metalul

Mihai Andries 16 Nov. 2014, 15:48 Campionat
Penalty ratat, accidentări și balcanisme pe final, la Tărlungeni.** ACS Poli pierde șansa de a se desprinde de Metalul

ACS Poli a încercat să bifeze a șaptea victorie consecutivă în prima partidă disputată în deplasare în returul ligii secunde. Lipsiți de aportul a doi jucători importanți, Cânu și Bărbuț, alb-negrii au fost aproape de victorie, care le-a scăpat însă după lovitura de pedeapsă ratată de Belu în ultimele 10 minute ale jocului terminat la egalitate, 1-1.

Bănățenii au început disputa cu Dan Alexa suspendat, în aceeași situație fiind și gazdele de la Tărlungeni, Dan Bona acompanindu-și echipa din tribune. Boldea a încercat pentru prima dată poarta apărată de Niczuly, însă șutul său nu a prins cadrul. De la Unirea Tărlungeni, Liviu Nicolae a dat replica, însă balonul a trecut puțin pe lângă.

După o ocazie a lui Rodirlei, care a trimis peste poartă în urma unei lovituri de cap din 6 metri, Keita a deschis scorul în minutul 23. Centrarea executată de pe partea stângă de mijlocașul echipei din Timișoara s-a scurs în plasa porții uniriste, declanșând fiesta pe banca de rezerve a oaspeților.

Niczuly a fost însă la post în minutul 27, intervenind în fața lui Pedro Henrique. Până la pauză jocul a fost unul alert, disputat pe contre, cu faze periculoase de poartă atât într-o parte cât și în cealaltă. După ce la Tărlungeni același Liviu Nicolae a ieșit la rampă, fără schimbări însă pe tabela de marcaj, Henrique și-a încercat din nou norocul, însă la pauză scorul a rămas cel stabilit de golul marcat de Keita.

Amfitrionii au început ca din resort partea a doua a întâlnirii. Forika a egalat în minutul 49 după o lovitură de cap din 7 metri, trimițând în plasă cornerul executat de Marcăș. Intrat în minutul 60, Popovici nu a izbutit să finalizeze cu gol acțiunea superbă a lui Pedro Henrique care, înainte de a centra, a culcat în iarbă doi adversari. Același Popovici a irosit cu 10 minute înainte de final o ocazie rarisimă, pasa lui Boldea găsindu-l perfect în interiorul careului. Mai mult, ACS Poli a avut șansa victoriei în minutul 81. După ce tot Popovici a obținut o lovitură de pedeapsă, fiind faultat de Niczuly, Belu a tras slab, goalkeeper-ul Tărlungeniului reparându-și greșeala.

Întâlnirea de la Tărlungeni s-a terminat cu balcanisme tipice fotbalului „mic”, atât pe teren cât și în tribunele stadionului, între jucătorii celor două echipe, respectiv între banca de rezerve a ACS-ului și spectatorii din preajma acesteia. Timișorenii au ratat desprinderea și mai mare de Metalul Reșița, care a remizat la rândul ei, dar cu un scor alb, pe terenul Șoimilor Pâncota.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI       1
ACS POLI TIMIȘOARA        1

Marcatori: Forika ”49 / S. Keita ”23

Niczuly – Vlăsceanu, Forika, I. Șerban, Iaru (Istrofor ”80) – Antoche, Dâlbea, N. Cristea, Marcăș (S. Marin ”73) – L. Nicolae (cpt.), Neculai (Sz. Antal ”56)
Rezerve neutilizate: Dănălache – Brujan, Petra, Pricop
Antrenor: Daniel Bona

Smaranda – Belu, Bocșan, Scutaru (cpt.), G. Neagu – Ov. Popescu, S. Keita, Poparadu (Fl. Nanu ”90), Boldea – Pedro Henrique, Rodirlei (Al. Popovici ”60, Trandu ”89)
Rezerve neutilizate: Pap – Todorov, Bălace, Kneeshaw
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Unirea (Tărlungeni); Spectatori: 300; Arbitru: Marius Omuț (Oradea); Asistenți: Iulian Szekely (Cluj Napoca) și Ovidiu Timar (Marghita); Jucătorul meciului: Roland Niczuly

Sursa: Sport9

 

Mihai Andries 16 Nov. 2014, 15:48 Campionat
Pe aceeași temă