Pe „Dan Păltinișanu” trebuie să ai nervii tari! Academica Clinceni a bătut-o la scor de neprezentare pe Ripensia. Timișorenii s-au aglomerat în defensivă pentru a reduce „măcelul”

Marius ANGHEL 02 Sep. 2018, 14:10 Campionat
Pe

Rarefiat oricum, publicul timișorean a suportat o nouă umilință și duminică, după ce Clinceniul a bătut-o cu 3-0 pe Ripensia. La doar o zi după ce UTA a câștigat la scor de neprezentare cu ACS Poli, cei 100 de spectatori veniți pe „Dan Păltinișanu” să vadă echipa roș-galbenă au avut de suferit și ei. Pentru formația de lângă București jocul a fost o formalitate, cu misiuni ușoare pentru marcatorii Olariu, Ion sau Horșia.

Ripensia a început meciul cum nu se putea mai prost în defensivă. O pasă greșită a apărării gazdelor a făcut ca mingea să ajungă la Vasile Olariu, care nu a „iertat”, cu un șut plasat, pentru 0-1 în minutul 3. Timișorenii au avut o mare șansă de a egala peste câteva minute. Străuț a trimis o pasă în adâncime, dar Vâlceanu a boxat, cu prețul unei ciocniri cu Dumiter. Balonul a ajuns la Bădăduță, care a tras însă peste poartă. Teoretic, accidentarea din minutul 13 a lui Vasile Olariu ar fi trebuit să ușureze misiunea gazdelor, dar nu a fost deloc așa.

Clinceniul i-a „ascuns” mingea Ripensiei

Academica s-a instalat tot mai convingător la controlul jocului. Bogdan Barbu l-a pus la încercare, fără succes, pe Pădurariu. Horșia, intrat în locul lui Olariu, a prins și el un șut bun, dar goalkeerul roș-galbenilor a respins în corner. Oaspeții au continuat să atace prin Bogdan Barbu, Robert Ion sau Ciprian Gliga, dar fără să poată marca. Chiar în prelungiri, Robert Ion putea însă majora diferența, dar șutul său din careu a fost deviat de un fundaș.

Academica a „defilat” în repriza a doua

Timișorenii nu au putut schimba nimic în repriza secundă. Robert Ion a prins un șut care s-a dus puțin pe lângă vinclu. În minutul 48, scorul a devenit 0-2. Gliga, blocat, a trimis în dreapta la Robert Ion. Din fața porții, acesta a tras, dar Pădurariu a respins primul șut. Jucătorul a reluat însă în plasa porții. Peste patru minute, diferența a crescut la 0-3. După un contraatac, Gliga a centrat din dreapta, prin fața porții, iar Ovidiu Horșia a îndeplinit o simplă formalitate.

A fost nevoie de încă un fundaș pentru a opri „măcelul”

Scorul putea fi și mai mare, după ce Dobrescu a prins și el un șut bun din fața porții, însă Pădurariu a respins. Fără soluții, Ciprian Urican l-a înlocuit pe atacantul Bădăuță cu fundașul Apro. Academica a continuat să aibă un plus ofensiv pe final de meci, cu ocazii ratate de Șut sau Nicola, în timp ce la Ripensia, Zaluschi a tras cu pământul spre poartă, foarte „moale”. Tot el a trimis și o lovitură liberă pe final, dar fără probleme pentru Vâlceanu. Doar în prelungiri, Dumiter a mai avut un șut periculos, care s-a dus pe lângă poartă însă.

RIPENSIA TIMIȘOARA – ACADEMICA CLINCENI    0-3
Vasile Olariu 3′, Robert Ion 48′, Ovidiu Horșia 52′

Păduraru – Ad. Popa (cpt.), Străuț, M. Toma, Burdeț – Ad. Ungureanu, Stoi, Anghelina (Zaluschi 51′), Monea (Cluci 81′) – Dumiter, Bădăuță (Apro 65′)
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Hecsko, Vlădia, Barâcă
Antrenor: Cirpian Urican

Oct. Vâlceanu – Fl. Achim, Găină, Rz. Patriche (cpt.), Mih. Dobrescu – Bg. Barbu, Vas. Olariu (Horșia 13′) – Nicola (Mih. Șandru 79′), Rob. Ion, Gliga (Ad. Stoica 67′) – Șut
Rezerve neutilizate: Cr. Andrei – Andr. Răuță, Vl. Mihalcea, Dogaru
Antrenor: Ilie Poenaru

Stadion: Dan Păltinișanu (Timișoara – Timiș); Arbitru: Vladimir Andrei Nagy (Aiud); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Iulian Szekely (Cluj-Napoca).

Clinceniul a urcat pe locul 2, cu 12 puncte, iar etapa viitoare va primi vizita celor de la ACS Poli. Ripensia rămâne cu 4 puncte și etapa viitoare merge la liderul Sportul Snagov.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 02 Sep. 2018, 14:10 Campionat
Pe aceeași temă