Paul Codrea a debutat cu un egal pe banca Ripensiei: 1-1 în deplasare la Sportul Snagov. Doi foști poliști au contribuit la primul gol al roș-galbenilor în 2018

Marius ANGHEL 25 Feb. 2018, 11:28 Campionat
Paul Codrea a debutat cu un egal pe banca Ripensiei: 1-1 în deplasare la Sportul Snagov.** Doi foști poliști au contribuit la primul gol al roș-galbenilor în 2018

Ripensia Timișoara a intrat și oficial în „era” Paul Codrea, cu un rezultat de egalitate, scor 1-1, obținut în deplasare, sâmbătă, la Ștefăneștii de Jos, pe noul teren al celor de la Sportul Snagov. Golul oaspeților a fost reușit cu larga contribuție a celor doi jucători aduși de la concitadina ASU Poli, Andrei Țugui și Cătălin Bădăuță, cu ultimul marcator. Echipa lui Valeriu Răchită a egalat însă prin Viorel Ferfelea, jucător cu experiența primei ligi.

În prima repriză, Sportul Snagov a dominat jocul. În minutul 37, Stancu a avut un șut bun, dar Rădulescu s-a descurcat și a respins. La două minute după, Costache a profitat de ciocnirea dintre Apro și Rădulescu, dar Călin Toma a intervenit salvator pentru a-i respinge șutul. Chiar înainte de pauză, Huiban a prins o execuție bună, din 15 metri, după o combinație ofensivă a Snagovului. Șutul s-a dus însă pe lângă bară și la pauză s-a intrat cu 0-0.

Bădăuță, la primul gol pentru Ripensia. Ferfelea a egalat și cele două echipe rămân vecine de clasament

Ripensia a deschis scorul în minutul 62, după o pasă filtrantă trimisă în careu de Țugui pentru Mediop. Senegalezul a preluat și l-a lăsat pe Bădăuță să șuteze, iar nou-venitul a înscris primul său gol pentru Ripensia. Peste trei minute, Ferfelea a rămas singur cu Rădulescu și a băgat mingea în poartă, dar reușita nu s-a validat din cauza unui ofsaid. Rădulescu s-a opus apoi unui șut al lui Vlădoiu, dar în minutul 71 a fost învins. Bustea i-a centrat lui Ferfelea, care, din 8 metri, a lobat cu capul peste portarul oaspeților, iar mingea a șters și bara laterală.

Paul Codrea, mulțumit de debutul la roș-galbeni

Noul antrenor al Ripensiei e de părere că rezultatul a fost echitabil. „Am fost aproape de o victorie. Pe final am avut câteva faze de contraatac, pe care însă nu le-am jucat cum trebuie. Snagovul a avut în prima repriză două șanse de a marca, dar pe final noi am avut ocaziile mai mari. Per ansamblu, eu zic că rezultatul a fost echitabil”, a declarat fostul internațional pentru pagina oficială a clubului.

Până la final nu au fost alte ocazii, rezultatul a rămas egal, așa că Sportul Snagov rămâne pe 10, cu 27 de puncte, iar Ripensia pe 11, cu 26. Etapa viitoare, Snagovul va juca la Afumați, iar Ripensia va sta și va câștiga trei puncte la „masa verde”, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe falimentara ASA Târgu Mureș. Ripensia va disputa în schimb un amical marți, de la ora 15.00, la Baza 2, pe terenul sintetic, contra echipei de prima ligă ACS Poli.

SPORTUL SNAGOV – RIPENSIA TIMIȘOARA      1-1
Viorel Ferfelea 71′ / Alexandru Bădăuță 62′

Fl. Iacob – Vlădoiu, Lică, I. Șerban (cpt.), Bg. Stancu – Ferfelea, D. Munteanu (I. Ilie 88′), Borțoneanu (Neață 78′) – Bustea, S. Costache (Tazouti 59′), Huiban
Rezerve neutilizate: Anca Trip – Gab. Nedelcu, Petrache, Bg. Oancea
Antrenor: Valeriu Răchită

Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Burdeț, Bocșan, Apro (Laur. Tudor 69′), C. Toma – Mânecan (M. Toma 70′), Zurbagiu, Țugui (Dumiter 75′) – Mediop, Bădăuță
Rezerve neutilizate: D. Munteanu – Golda, Bobină, Stoi
Antrenor: Paul Codrea

Stadion: „Dumitru Mătărău” (Ștefănești – Ilfov); Arbitru: Radu Petrescu (București); Asistenți: Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Slobozia Conachi).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Sportul Snagov

Marius ANGHEL 25 Feb. 2018, 11:28 Campionat
Pe aceeași temă