Paște, pe primul loc! Scorul campionatului cu Vâlcea pentru ACS Poli!

Mihai Andries 03 May. 2013, 22:00 Campionat

Timișorenii au făcut încă un pas spre promovare și vor avea parte de sărbători pe primul loc în B2. ACS Poli a învins fără drept de apel CSM-ul lui Alex Pelici, scor 4-0, prin dublele lui Szabolcs Szekely și Alin Șeroni. A fost totodată și victoria cu cel mai mare scor pentru trupa lui Vali Velcea în acest sezon.

În fața a doar câteva sute de spectatori în Săptămâna Mare, ACS Poli s-a îndreptat direct către țintă dar Boldea a ratat întâlnirea cu balonul în primul minut. Cu Pap, din nou soluție pentru a avea doi juniori în absența lui Trandu, gazdele aveau să deschidă scorul peste doar alte patru minute. Fundașul Petrovic a reluat o centrare în careul mic, de unde Szekely a trimis imparabil pentru Pascal. Startul furtunos a fost însă urmat de un joc presărat cu greșeli de ambele părți, vâlcenii fiind doar o umbră față de ce au arătat acasă cu „Bătrâna Doamnă”. Multe pase greșite s-au văzut și în jocul gazdelor, care însă aveau să lovească (probabil) decisiv înainte de pauză. Florin Nanu a centrat ideal din lovitură liberă în minutul 43 și Șeroni a înscris cu capul dintr-un pâlc de jucători. 2-0 și zarurile păreau aruncate.

„Ex-recășenii” în prim-plan

Jucătorii care au contribuit foarte mult la promovarea Recașului, aveau să fie decisivi pentru bănățeni și în partea a doua. Rețeta centrărilor periculoase a continuat dar reușita 3 avea să vină de la punctul cu var. Nanu a pătruns, a driblat în exterior și a fost tamponat de Plecanciuc. După erorile de la Slatina, Szabolcs Szekely avea de această dată să transforme penalty-ul și după o oră de joc tabela arăta un sec 3-0. CSM-ul a încercat să dea frivol o replică și la acest scor, dar izolatul Nkongue nu a avut nicio șansă în fața longilinilor fundași centrali ai gazdelor. 4-0 avea să fie după un corner executat de Dobricean cu zece minute înainte de final. Pascal, nevinovat până acum la goluri, a trecut pur și simplu pe lângă minge iar Șeroni a marcat practic fără să vrea, mingea lovindu-l și intrând în poartă.

Cea mai mare victorie, din punct de vedere al scorului, pentru ACS Poli și bănățenii trec din nou pe prima poziție în B2, la golaveraj, în fața Coronei.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Pap – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Bărbuț, Petre (cpt., 83′ Artean), Poparadu, Nanu – Boldea (68′ Dobricean), Szekely (78′ Boștină).

CSM Rm. Vâlcea (antrenor Alexandru Pelici): Pascal – Lungu, Potopea, Plecanciuc (64′ Apostol), Tomozei – O. Vasile, Fl. Pârvu (cpt.), N. Nicolae, Ad. Stoica (80′ Gogoșoiu), G. Cruceru (46′ Cruceru) – Nkongue.

 

Articol scris de Cornel Biholari (BanatSport)
Foto Sebastian TĂ‚TARU

Mihai Andries 03 May. 2013, 22:00 Campionat
Pe aceeași temă