Pas greșit pentru „U” Cluj pe „Dan Păltinișanu”! Echipa lui Falub a pierdut două puncte cu Ripensia după ce a încasat golul egalizator la ultima fază

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Oct. 2018, 23:12 Campionat
  • „U” Cluj a remizat, scor 1-1, cu Ripensia, joi seară, pe „Dan Păltinișanu”, după ce timișorenii au marcat la ultima fază a jocului, prin Andrei Dumiter. „Șepcile roșii” au condus din prima repriză, după un gol marcat de Dorin Goga. În prima parte a jocului, roș-galbenii au fost aproape inexistenți, iar „U” a atacat în continuu, până a marcat. Ripensia și-a creat însă destule ocazii până să marcheze, într-un meci în care atmosfera a fost întreținută mai ales fanii ardeleni.

 

Cei de la Ripensia au folosit un sistem cu trei fundași centrali, dar acest lucru nu a funcționat prea mult pentru a stopa urcările clujenilor spre careu. „U” a pus presiune prin Florescu, Goga sau Gavra. Oaspeții au fost periculoși în minutul 21, la centrarea lui Florescu. Marius Coman a reluat cu capul, Păduraru a plonjat în fața, iar Gavra a reluat de acolo, dar pe lângă buturi. Timișorenii au avut o singură ocazie. Apro a bătut bine o lovitură liberă, respinsă în corner de Dur-Bozoancă. La executarea loviturii, Takacs a lovit mingea cu spatele, iar mingea a ajuns la Apro, care a șutat în Străuț, căzut pe jos și în ofsaid.

Takacs a ieșit accidentat, iar înlocuitorul său a centrat perfect la gol

Susținută de 12 fani clujeni în prima repriză, „U” a continuat să fie periculoasă pe „Dan Păltinișanu”. Geo Flores a prins un șut puțin peste transversală, iar Gavra a avut o minge trimisă bine pe poartă, dar respinsă de Păduraru.

Din minutul 40, Falub a fost nevoit să facă prima schimbare, deoarece Takacs nu a mai putut continua după un duel cu Anghelina. În locul său a fost trimis în teren Alexandru Coman, care imediat a și dat centrarea de gol. Din fața porții, Goga a marcat din 4 metri, ajungând la minge înaintea lui Păduraru. Până la pauză, și Hațiegan putea marca, dar a irosit o ocazie bună din 10 metri.

Ripensia s-a „trezit” după trecerea pe la vestiare

„U” a avut mai mulți fani în peluză în repriza secundă, deoarece un grup nu a putut intra decât atunci pe stadion. Exceptând un șut al lui Hațeigan puțin peste poartă, Ripensia a fost mai periculoasă. Apro a bătut pe poartă din lovitură liberă, dar Dur-Bozoancă a respins bine, însă la faza următoare același Apro a trimis puțin pe lângă buturi. Dumiter a avut și el trei ocazii, mai întâi cu un șut reținut de Dur-Bozoancă, apoi cu o reluare blocată de Cordoș și, în minutul 58, cu o centrare trimisă cu capul periculos, dar salvată de portarul ardelenilor.

Roș-galbenii au dat lovitura în prelungiri

Spre finalul meciului, Ripensia nu a mai avut forță să atace, iar „U” a preluat inițiativa ofensivă. Hațiegan a prins un șut puternic în plasa laterală, iar Abrudan a fost autorul unei mari ratări în minutul 75. Jucătorul scăpase singur, dar a trimis din 8 metri pe lângă poartă.

Roș-galbenii nu au mai pus mare presiune în timpul regulamentar, decât cu un șut al lui Apro, reținut de Dur-Bozoancă. Însă, la ultima fază, după un corner de pe dreapta, Bădăuță a recentrat cu capul, iar Andrei Dumiter a înscris din 5 metri. Atacantul rămăsese singur cu portarul și Giurgiu l-a ținut în joc să nu fie surprins în ofsaid.

RIPENSIA TIMIȘOARA – UNIVERSITATEA CLUJ 1-1
Andrei Dumiter 90+2′ / Dorin Goga 41′

Păduraru – Ad. Popa, Străuț, Apro, C. Toma (cpt.), M. Toma (Țieranu 63′) – Al. Popovici, Burdeț, Anghelina (Bădăuță 77′), Cluci (Zaluschi 65′) – Dumiter
Rezerve neutilizate: Iul. Rădulescu – Monea, Stoi, Kawagoe
Director sportiv: Radu Suciu

Dur-Bozoancă – Takacs (Al. Coman 40′), Abrudan, Andr. Cordoș, Berci – Gab. Giurgiu (cpt.), G. Florescu – Hațiegan, Goga (Greu 75′), Gavra – M. Coman (Sepsi 79′)
Rezerve neutilizate: Albuț – Taub, Hordouan, D. Dumitrescu
Antrenor: Adrian Falub

Stadion: „Dan Plătinișanu” (Timișoara); Spectatori: 250; Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Ovidiu Timar (Marghita) și Constantin Mihai Cantemir (Făgăraș).

Cu această remiză, Ripensia a făcut 13 puncte și se menține, pentru moment, pe locul 14. „U” Cluj a făcut 24 de puncte și a urcat, tot pentru moment, pe locul 5. Etapa următoare, Ripensia joacă în deplasare la Aerostar Bacău, iar Universitatea o întâlnește acasă pe ACS Poli.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Leckzi JOSZI (Mediafax foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 18 Oct. 2018, 23:12 Campionat
Pe aceeași temă