Pandurii vizează primul succes la Motru. Iencsi: „Întâlnim o echipă imprevizibilă, dar, în mod normal, ar trebui să câștigăm”

Pandurii vizează primul succes la Motru.** Iencsi:

În prima etapă intermediară a sezonului, echipa preluată de Adrian Iencsi întâlnește astăzi, de la ora 18:00, Academica Clinceni, pe stadionul Minerul din Motru. Împotriva aceleiași echipe, Iencsi a pierdut fără drept de apel în prima etapă a campionatului, scor 1-4, pe când era pe banca tehnică a Dunării Călărași.

Neînvinsă în Liga 2, Pandurii Târgu Jiu vizează prima victorie pe propriul teren, după ce, în precedentul joc de la Motru, a remizat cu Chindia Târgoviște, scor 3-3. Etapa trecută, gruparea preluată de Adrian Iencsi s-a impus, cu 3-2, la Metaloglobus București, iar principala preocupare a noului tehnician de la Pandurii o reprezintă faptul că echipa sa primește prea ușor goluri și că încă nu e pregătită fizic să facă față meciurilor din trei în trei zile.

„E un lucru pozitiv că marcăm mult. Jocul nostru se bazează pe partea ofensivă, dar în același timp mă îngrijorează că primim destul de ușor goluri. Fără îndoială, cea mai mare problemă pe care va trebui să o rezolv este cea legată de pregătirea fizică. După cum se știe, echipa nu a beneficiat de o pregătire centralizată în pauza competițională de vară, iar eu am venit la Târgu Jiu după prima etapă. Sunt foarte multe lucruri de pus la punct, dar cea mai importantă rămâne cea a pregătirii fizice. Băieții joacă deocamdată doar prin valoarea lor, sunt departe de forma fizică necesară într-o competiție. Practic, această serie de jocuri, cu etape intermediare, constituie un efort deosebit pentru jucătorii mei”, a declarat Iencsi.

Acesta mizează pe „apetitul” atacantului de 18 ani, Gabriel Dodoi, autor a patru din cele șase goluri izbutite de Pandurii în actuala stagiune. „E îmbucurător că Dodoi a înscris, la vârsta lui, patru goluri în două etape, dar important este să avem continuitate”, a conchis Iencsi.

Învins cu 4-1 de Clinceni, în prima etapă

Tehnicianul de 42 de ani va avea de luat astăzi și o revanșă, după ce Academica Clinceni i-a provocat, prin victoria cu 4-1 din prima etapă a actualui sezon, despărțirea prematură de Dunărea Călărași. Etapa trecută, Academica n-a mai câștigat pe propriul teren, ci a fost învinsă cu 3-0 de UTA Arad.

„Clinceniul este o echipa total imprevizibilă, care poate să învingă pe oricine, dar, în același timp, să și piardă cu oricine. Mi-aș dori mult bifăm cea de a doua victorie consecutivă, rămâne să vedem și cât de proaspeți vom fi la ora jocului. În mod normal, ar trebui să câștigăm, evoluăm pe teren propriu și sper să avem o evoluție foarte bună”, a mărturisit Iencsi.

A spart gheața, etapa trecută

Victoria din etapa trecută, de la Metaloglobus, a fost prima din acest sezon pentru Pandurii, dar și prima pentru Iensci ca antrenor în Liga 2, după ce, în scurtele sale mandate de la Foresta Suceava și Dunărea Călărași înregistrase doar înfrângeri. Dacă în primele două etape ale sezonului precedent pierdea cu Unirea Tărlungeni (1-4) și UTA Arad (0-2), în runda inaugurală a actualei stagiuni era învins cu 4-1 de Academica Clinceni.

În Liga 3, Iencsi a antrenat FC Voluntari, FC Hunedoara, Sporting Turnu Măgurele și Unirea Jucu. Ultimele două echipe s-au desființat, în iulie 2016, respectiv iulie 2017, chiar după încheierea sezonului în care l-au avut pe Iencsi pe bancă.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă