„Pandurii” se temeau să se mai antreneze după ce la stadionul lor au fost aduși suspecți de coronavirus: „Ne gândeam numai la această problemă.” Reacția lui Cojocaru după suspendarea Ligii 2

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 17:23 Campionat

Campionatul Ligii 2 a fost suspendat cel puțin până la finalul lunii martie din cauza epidemiei de coronavirus care s-a răspândit cu rapiditate și în România, iar la Târgu Jiu decizia FRF a fost aplaudată. În orașul lui Brâncuși îngrijorarea era și mai mare decât în alte localități care au cluburi în acest eșalon, după ce, de miercuri seară, la hotelul stadionului Municipal au fost băgate în carantină 43 de persoane suspecte de Covid-19. Pandurii n-a mai avut acces să intre în incinta stadionului și a efectuat antrenamentul de astăzi pe sinteticul din cadrul complexului.

Antrenorul echipei Pandurii, Călin Cojocaru, e total de acord cu această suspendare a campionatului, o măsură care se impunea.

„E clar că, în momentul ăsta, fotbalul trece în plan secund. Lucrul cel mai important în momentul de față este să respectăm regulile și să trecem peste această nenorocire. Fără sănătate nu putem face nimic. Având în vedere că la stadion au fost băgați oameni în carantină, nu eram bine nici psihic. Ne gândeam numai la această problemă. Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine peste această nenorocire și să ne întoarcem cu bine la antrenamente. Sănătatea e lucrul cel mai de preț. Fără ea nu putem face nimic. Este o măsură care se impunea, având în vedere răspândirea virusului în viteza asta”, a spus Călin Cojocaru pentru Liga2.ro.

Cojocaru le-a recomandat jucătorilor săi să stea acasă în această perioadă

Jucătorii echipei gorjene au primit liber până la noi vești de la FRF, urmând ca în perioada următoare să se pregătească fiecare la el acasă. „Le-am dat program să se antreneze individual. Le-am recomandat să se pregătească acasă, la sală chiar le-am spus să nu meargă, fiindcă se expun, e spațiu închis, multă lume și nu e indicat. Cel mai important este să trecem peste nenorocirea asta”, a mai declarat Cojocaru, care era în drum spre casă, la Timișoara.

După 24 de etape trecute din acest sezon de Liga 2, Pandurii Târgu Jiu ocupă ultimul loc, 19, cu doar 8 puncte acumulate și cu șanse de ordinul miracolului pentru a se mai salva de la retrogradare. În următoarele trei etape, Pandurii ar fi trebuit să joace cu SCM Gloria Buzău (deplasare, 14 martie), Metaloglobus (acasă, 21 martie) și UTA (deplasare, 28 martie).

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Mar. 2020, 17:23 Campionat
Pe aceeași temă