Pandurii, încrezătoare înaintea meciului cu Viitorul Pandurii. „Jucătorii au o atitudine pozitivă, chiar dacă vin după trei înfrângeri”

Deși Pandurii Lignitul Târgu Jiu nu a bifat vreun punct și a marcat primul gol stagional de-abia etapa trecută, la CSM Reșița, prin juniorul Ovidiu Rasoveanu, oficialii echipei gorjene privesc cu multă încredere meciul de sâmbătă, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fostă ACS Șirineasa, fostă ACS Energeticianul.

„După jocul prestat la Reșița și după atitudinea băieților, am încredere că următorul meci va fi unul în care vom câștiga. Jucătorii au o atitudine pozitivă, bună, chiar dacă vin după trei înfrângeri. La Reșița, pot spune că neșansa și unele greșeli individuale au făcut ca rezultatul să fie nefavorabil nouă, dar modul în care s-au comportat jucătorii pe teren ne dă încredere pentru următorul joc”, a declarat directorul sportiv de la CS Pandurii Lignitul, Camilian Floroiu.

Acesta crede că echipa sa nu se va lupta pentru evitarea retrogradării, în pofida numeroaselor pierderi suferite în vară la nivelul lotului. „Cu siguranță, putem ajunge în prima jumătate a clasamentului. Tocmai de asta ziceam că, la Reșița, nu s-a văzut o diferență de valoare. Din punctul meu de vedere, favoritele sunt doar pe hârtie, în teren se va vedea echipa care are o determinare pozitivă.  Echipa noastră crește de la joc la joc. S-a văzut  lipsa omogenității până acum. E greu să schimbi o echipă întreagă”, a precizat Floroiu.

Săgeți către adversari: „Vom vedea dacă avem potențial peste cel al echipei de la Șirineasa”

Deși susține că nu sunt orgolii la nivelul celor două conduceri, Florioiu a taxat clubul la care președinte este ginerele omului de afaceri gorjean Nicolae Sarcină, sponsor în trecut la Pandurii Lignitul, Alin Zgripcea.

Directorul sportiv de la Pandurii Lignitul a declarat că echipa sa va avea ca adversar pe cea din Șirineasa, făcând referire la gruparea din județul Vâlcea pe care apropiații lui Sarcină au preluat-o în urmă cu doi ani, după care i-au schimbat titulatura în Energeticianul Târgu Jiu și, mai nou, în Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

„Până la urmă, victoria din sezonul trecut cu Energeticianul (n.r. – de la Petroșani, din penultiuma etapă), ne-a ținut în Liga 2. Vom vedea la meciul de sâmbătă dacă potențialul echipei noastre este peste cel al echipei de la Șirineasa. Nu văd de ce să existe orgolii între conduceri. Singurul orgoliu este orgoliul fotbalistic, jucătorii trebuie să demonstreze că sunt mai buni decât adversarul lor. Cu siguranță, va conta publicul, spectatorii pot ridica moralul și jocul echipei. Cred că sâmbătă, jocul ambelor echipe va fi influențat de temperatura destul de ridicată, iar suprafața de joc va degaja căldură”, a afirmat Camilian Floroiu.

În tentativa de a-și completa lotul, echipa pregătită de Adrian Bogoi a reușit să legitimeze un nou jucător străin. După chinezul Yuefeng Lü (ex Dacia Unirea Brăila și Luceafărul Oradea), care a și debutat etapa trecută, la Pandurii, în compartimentul median a fost adus și ,,închizătorul” francez Ludovic Erhard (27 de ani). Fotbalistul din ,,Hexagon” a jucat ultima dată în Liga a V-a scoțiană, de la East Stirling! Bogoi nu putea conta sâmbătă pe fundașii Daniel Ciobanu și Robert Gheorghe, ambii accidentați.

După trei etape, Pandurii Lignitul ocupă penultimul loc în Liga 1, cu niciun punct, în timp ce Viitorul Pandurii se află pe 16, cu trei puncte. Meciul dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul sintetic din Complexul Municipal din Târgu Jiu.

Declarații Camilian Floroiu:

Declarații Adrian Bogoi:

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă