„Pandurii” au picat testul cu Academica și au suferit prima înfrângere a sezonului

Pandurii Târgu Jiu încă n-a reușit să lege victoriile în Liga a 2-a. După ce a spart gheața etapa trecută, când s-a impus cu 3-2 în deplasarea la Metaloglobus București, echipa preluată de Adrian Iencsi a fost învinsă, miercuri, la Motru, de Academica Clinceni, scor 1-2. Aceeași echipă i-a produs lui Iencsi, în prima etapă a sezonului, înfrângerea care l-a dus la demisia de la Dunărea Călărași.

Ilfovenii au modificat tabela încă din minutul 3, când veteranul Marian Constantinescu (ex Concordia Chiajna) l-a executat pe experimentatul Răzvan Stanca cu un șut din 10 metri. Până la pauză, Rodemis Trifu (22′) și Bogdan Dănăricu (39′), respectiv Bogdan Barbu (38′) au avut șansa golului, dar portarii au respins, de fiecare dată, în corner.

Începutul reprizei secunde a aparținut tot oaspeților, când balonul trimis de Alexandru Lazăr, din lovitură liberă, de la 20 de metri, a lovit transversala. În minutul 73, Sergiu Homei l-a ținut în careu pe Vlad Mihalcea, iar arbitrul craiovean Omar Dumitrică a indicat punctul cu var. Penalty-ul a fost executat de Marian Constaninescu, Răzvan Stanca a respins, însă balonul a ajuns tot la căpitanul Clinceniului, care a trimis balonul în plasă, din 7 metri. În minutul 84, nou-intratul Denis Brînzan a redus din diferență, după ce a impins, din 3 metri, balonul ricoșat din învălmășeala creată în careul oaspeților.

Pe final, Ciprian Rus putea egala, dar n-a găsit cadrul porții, din poziții ideale. S-a încheiat 1-2 și CS Pandurii a suferit prima înfrângere pe propriul teren, dar și a sezonului.

PANDURII TÂRGU JIU – ACADEMICA CLINCENI  1-2
Denis Brînzan 84′ / Marian Constantinescu 3′, 74′

Rz. Stanca (cpt.) – Vodă (M. Maxin 46′), Homei, D. Lung, Drugă – Dănăricu, Raiciu (Brînzan 65′), R. Trifu – V. Bujor (Șendroiu 67′), Cip. Rus, Dodoi
Rezerve neutilizate: D. Popescu – Celea,  Tudoran, Șut
Antrenor: Adrian Iencsi

Ureche – Samson, I. Tătaru, Găină, M. Șandru – Bg. Barbu (Gab. Simion 70′), Al. Lazăr, Gliga, M. Ion (Vl. Mihalcea 60′) – Al. Văduva (Pulhac 53′), M. Constantinescu (cpt.)
Rezerve neutilizate: Ed. Ispas – Bg. Ilie, Bg. Matei, Balgiu
Antrenor: Erik Lincar

Stadion: Minerul (Motru – Gorj); Spectatori: 600; Arbitru: Omar Cristian Dumitrică (Craiova); Asistenți: Adrian Vornicu (Iași) și Alina Mihoc (Arad).

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă