Ilie Poenaru și focul de paie care nu s-a mai stins! Antrenorul uneia dintre marile surprize ale Ligii 2: „Foartă multă lume, antrenori, dădeau asigurări că vom claca. Suntem un grup unit, foarte bun, puternic”. Ce spune despre lupta la promovare cu Petrolul și „U” Cluj

Marius ANGHEL 12 Dec. 2018, 16:05 Campionat
Ilie Poenaru și focul de paie care nu s-a mai stins!** Antrenorul uneia dintre marile surprize ale Ligii 2:

La fel ca în precedenta ediție de campionat, Academica Clinceni a continua să fie una dintre echipele surpriză ale Ligii 2, chiar dacă nu beneficiază de un lot cu jucători experimentați, ci, mai degrabă, de unul dominat de tineri care vor să se afirme. Cel puțin la finalul primei părți a sezonului, gruparea ilfoveană s-a aflat printre primele clasate, dar acum e mai sus ca niciodată. Sezonul trecut se clasa după 21 de etape pe locul 5, cu 35 de puncte, destul de departe de liderul Dunărea Călărași (49 pct.), iar acum e pe poziția a 2-a, cu 45 de puncte, la un singur punct dață de prima clasată Sportul Snagov.

Ilie Poenaru știe că echipa sa este peste așteptările multora dintre adversarii din campionat. „Am încheiat foarte bine turul de campionat, o primă parte a campionatului, de fapt, pentru că s-au jucat și două meciuri din retur. A fost o primă parte, zic eu, foarte bună. Știu că foarte multă lume nu se aștepta ca noi să fim în momentul ăsta pe locul pe care suntem, iar toate acestea s-au petrecut datorită implicării, datorită muncii și a grupului pe care l-am creat. Vreau să felicit pe toată lumea, jucătorii, stafful în primul rând, conducerea, pentru că ne-a asigurat tot ceea ce am avut nevoie și ne-a pus la dispoziție, nu au pus presiune și ne-au lăsat să ne facem treaba așa cum am crezut noi de cuviință. Iar rezultatele au apărut și mă bucur să suntem acolo, pe locurile fruntașe”, e caracterizarea evoluției de până acum a formației din Clinceni, făcută de Poenaru.

Antrenorul de 42 de ani spune că Academica se credea a fi un foc de paie pe durata acestui sezon. „Pentru mulți suntem o surpriză, pentru că lotul nostru de jucători, în mare parte, este compus din copii. Foartă multă lume, chiar și foarte mulți antrenori de la anumite echipe dădeau, așa, asigurări că noi suntem un foc de paie, între ghilimele, că vom claca, că nu vom putea să ținem ritmul și așa mai departe. Noi știm ce lucrăm, știm ce jucători avem și, ca drep dovadă, suntem acolo și asta înseamnă că avem valoare la nivelul lotului, avem un grup unit, un grup foarte bun, un grup puternic”, a mai comentat Ilie Poenaru.

„Se putea și mai bine, dar e bine”

După 21 de etape, Academica Clinceni are cifre de invidiat. Are cele mai multe victorii, 15, e singura echipă fără niciun egal, are unul dintre cele mai bune atacuri (41 de goluri marcate, al treilea al campionatului) și a doua cea mai bună defensivă (15 goluri, față de 14 ale Snagovului). Cu toate acestea, Poenaru și-ar mai fi dorit un atacant în lot.

„Am cerut, tot timpul, conducerii, cred că în fiecare lună sau săptămână, un atacant. Încontinuu am vorbit de atacant, atacant, atacant, dar, până la urmă, a trebuit să lucrăm în așa manieră încăt să completăm lipsa unui atacant prin anumite principii, prin anumite metode și am reușit să avem un golaveraj foarte bun. Sunt echipe care au doi-trei atacanți în lot și nu au golaverajul nostru și, dacă ne uităm de linia de clasament în momentul ăsta, cred că suntem singura echipă cu 15 victorii, suntem a doua echipă, pe lângă vreo două-trei, cu cea mai bună apărare, deci eu zic că suntem bine. Sunt mulțimit în momentul ăsta de tot ceea ce am realizat. Se putea și mai bine, dar e bine. Mă bucur și felicit pe toată lumea pentru tot parcursul. Chiar vreau să îi felicit și pe cei de la Snagov și pe Gyuszi Balint, pentru parcursul lor. Suntem vecini aici, suntem prieteni și vreau să-l felicit și pe el și pe echipa lui pentru parcursul pe care l-au avut”, spune Poenaru.

Despre promovare: „Lupta va fi deschisă”

Sunt Snagov și Clinceni sunt patru mari echipe ale fotbalului românesc, toate cu gândul la promovare: Petrolul, „U” Cluj, Chindia și FC Argeș. Ilie Poenaru crede că lupta pentru Liga 1 se va da la fel de strâns și în partea a doua a sezonului.

„Lupta va fi deschisă. Acum este o perioadă în care fiecare analizează și trage linie. Se vor pune la punct. Au luat contact, să nu uităm, Clujul, Petrolul vin, totuși, de la Liga a 3-a. Chiar dacă sunt niște cluburi de tradiție, chiar dacă au investit masiv, acum au văzut ce este Liga a 2-a. Au crezut că este mult mai ușor, dar nu este așa și se vor organiza. Este clar că, în același timp, o vom face și noi. Ne vom organiza mult mai bine din toate punctele de vedere și lupta va fi în continuare deschisă, cum a fost și până acum. Noi o să ne reunim cu gânduri mari și o să plecăm de la premisa de a fi acolo sus până la sfârșit. Așa cum le spun și jucătorilor, nu vă uitați în clasament după etapa a 2-a, a 3-a, a 4-a. La clasament ne uităm la sfârșit, luăm fiecare meci în parte, trebuie să-l câștigăm, să jucăm la victorie și la sfârșit vom vedea unde suntem și ce am realizat, cum am făcut-o și acum, de altfel”, a mai comentat antrenorului Academicii Clinceni.

Altfel, jucătorii echipei din Clinceni încă nu au primit vacanță și vor mai fi chemați la câteva ședințe de pregătire înainte de sărbătorile de iarnă. Apoi vor reîncepe pregătirea pe 14 ianuarie.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Dec. 2018, 16:05 Campionat
Pe aceeași temă