„Se anunță o luptă în noroi!”. Ripensia și Luceafărul Oradea vor da ultima „bătălie” din 2018 în Ciarda Roșie, după ce bihorenii au refuzat să mute meciul

Marius ANGHEL 06 Dec. 2018, 12:18 Campionat

În weekend cade cortina peste Liga a 2-a, iar Ripensia se va confrunta cu Luceafărul Oradea în partida din etapa secundă a returului. Deși nu ar fi dorit, formația condusă de Alexandru Pelici va juca al doilea meci oficial din acest sezon în Ciarda Roșie, întrucât nu s-a putut „sincroniza” cu adversarul pentru a prinde „loc” pe „Dan Păltinișanu” joi, de Moș Nicolae. Astfel, nu se va juca astăzi, ci sâmbătă, de la ora 11:00.

Pentru meciul cu bihorenii, Alexandru Pelici nu poate conta pe accidentații Adrian Ungureanu, Claudiu Apro și Gabriel Stoi. Tehnicianul timișorean a recunoscut cu toată sinceritatea că terenul va fi prost, mai ales că sâmbătă se anunță ploaie în Banat.

„Este ultimul meci din acest an și sperăm să încheiem cu o victorie. Ne dorim acest lucru. Ar fi frumos să legăm trei victorii la rând. Va fi, din nou, un meci împotriva unei echipe care se află, exact ca și noi, în zona «nisipurilor mișcătoare». Sperăm să putem exploata avantajul terenului propriu. Asta în ciuda faptului că în Ciarda Roșie se anunță să fie, mai mult decât fotbal, o luptă în noroi”, a precizat Pelici.

Ripensiștii doreau să joace tot pe „Dan Păltinișanu”

De 1 Decembrie, Ripensia a jucat pe cel mai mare stadion din oraș cu 50 de suporteri, și aceia, nu toți veniți de la început, la meciul cu Dacia Unirea Brăila. Deși priveliștea nu e deloc încurajatoare pentru fotbaliști, Ripensia prefera să joace pe terenul mai mare și mai bun cu Luceafărul, întrucât roș-galbenii sunt o echipă mai tehnică.

Însă bihorenii au refuzat să joace joi, iar zilele de vineri și sâmbătă sunt rezervate pregătirilor și unui meci de cupe europene de rugby. „Am încercat să le propune celor de la Luceafărul să jucăm joi. Exista această posibilitate. Dar ei joacă duminică și era prea puțin timpul pentru refacere”, a spus Pelici, încă de după victoria cu Brăila.

Trial pentru „sânge proaspăt”

Altfel, după meci, Ripensia nu va intra în vacanță imediat. Antrenamentele mai continuă, iar miercuri, de la ora 12:00, în Ciarda Roție, roș-galbenii fac un trial pentru jucători. Clubul caută întăriri de orice vârstă, dar mai ales la capitolul jucători U21. Persoana de contact este antrenorul secund Iulian Muntean (0722402379).

Luceafărul Oradea are 23 de puncte după tur și prima etapă a returului și se află pe locul 13. Ripensia e un loc mai jos, pe 14, cu 22 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 06 Dec. 2018, 12:18 Campionat
Pe aceeași temă