Pandurii a debutat cu o remiză pe sinteticul de lângă noul stadion Munincipal, 1-1 cu FC Argeș. Ce au declarat Săndoi și Bogoi

Mircea OGLINDOIU 12 Aug. 2018, 16:55 Campionat
Pandurii a debutat cu o remiză pe sinteticul de lângă noul stadion Munincipal, 1-1 cu FC Argeș. Ce au declarat Săndoi și Bogoi

În etapa a II-a, Pandurii Târgu Jiu a obținut un punct din confruntarea cu FC Argeș și a rămas neînvinsă în actuala stagiune, după ce în runda inaugurală se impusese cu 1-0 în deplasarea de la FC Aerostar Bacău. Veniți tot după o victorie în prima rundă, în care au învins CS Balotești cu 2-0, piteștenii au deschis scorul la Târgu Jiu, în minutul 40, prin lovitura de cap a lui Andrei Panait, iar golul egalizator a fost izbutit de atacantul adus zilele trecute de la Academica Clinceni, Andrei Blejdea. Trimis pe teren la revenirea de la cabine, vârful de 22 de ani a marcat după doar 45 de secunde de la startul reprizei secunde, cu un șut din unghi, după o combinație cu George Tudoran.  La Pandurii au mai debutat francezii Moussa Konate, fundaș  care a evoluat la Foresta Suceava sezonul trecut, și atacantul   Philippe Nsiah, adus din lin liga a V-a franceză, de la  RC Flechois. „Sunt foarte bucuros că am debutat cu gol și că am adus un punct echipei. Pe final, puteam să și câștigăm”, a declarat Blejdea.

Săndoi, nemulțumit de teren

Meciul cu piteștenii a fost primul disputat de Pandurii la Târgu Jiu, după 3 ani de exil, în care echipa a jucat la Drobeta Turnu Severin și  Motru. Nu s-a jucat însă pe noul stadion, ci pe terenul sintetic amenajat vara aceasta lângă arena de 12.300 de locuri, care a costat peste 22 de milioane de euro. „Stăm și ne uităm la o bijuterie de stadion. Chiar e dureros să vii la Târgu Jiu, să existe un stadion de milioane de euro, care stă nefolosit, și să fii nevoit să joci pe terenul sintetic de lângă, care nici măcar nu e așezat cum trebuie. E pus de câteva zile, nu are granule, nu are nisip. Ne-a dezavantajat total această suprafață. Nu ai control asupra balonului. Mingea sare în toate felurile”, a spus antrenorul echipei FC Argeș, Emil Săndoi. În 2005, acesta fusese antrenorul care a promovat, în premieră, Pandurii pe prima scenă.
Deși a fost finalizat, noul Stadion Municipal din Târgu Jiu nu a fost încă inaugurat deoarece nu are amenajată zona exterioară! Au existat și disensiuni între constructor  și conducerea clubului gorjean. Inițial, tribuna I fusese inscripționată cu numele Pandurii, prin așezarea scaunelor albe de plastic printre cele albastre, dar acestea a fost demontate ulterior și înlocuite cu cele dominante, albastre, pentru a se „șterge”denumirea clubului.

Referitor la joc, Emil Săndoi a considerat echitabil rezultatul de 1-1: „Cred că a fost un joc spectaculos. Noi am dominat prima repriză. Am condus cu 1-0, controlam jocul, la un moment dat puteam majora diferența, dar am revenit un pic deconectați de la cabine. Sunt puțin supărat pe apărătorii din zona centrală. Apoi jocul a fost echilibrat, pe contre. Rezultatul e totuși echitabil, chiar dacă noi am avut posesie mai bună, noi am ajuns de mai multe ori în careul advers. Mi-aș fi dorit o victorie, dar, până la urmă, e bun și un punct. Va fi un campionat foarte puternic”, a declarat Săndoi

Neînvins de fostul antrenor

De partea cealaltă, antrenorul echipei Pandurii, Adrian Bogoi, s-a arătat mulțumit de rezultat, dar și de calitatea terenului sintetic. „Domnul Emil Săndoi mi-a fost antrenor la Târgu Jiu, am avut o perioadă frumoasă împreună și ne-am înțeles foarte bine. Acum am fost adversari. Din păcate, meciul s-a jucat pe o căldură sufocantă. Noi am avut o apărare improvizată. Avem un lot redus numeric, iar pentru noi e un rezultat bun acest egal. Nici noi nu ne-am antrenat pe acest sintetic, dar terenul e bun. Suntem mulțumiți că nu trebuie să ne mai deplasăm la Motru. Așteptăm să jucăm pe noul stadion. Sper să fie inaugurat cât mai repede. Nu știm când”, a declarat Bogoi.

Pandurii – FC Argeș 1-1
Marcatori Andrei Blejdea ’46 / Andrei Panait ’40

  • CS Pandurii: M. Cotolan – D. Brînzan, R. Gheorghe, Ciobanu, Konate (’46 Blejdea)   – C. Cotolan, Cenaj, Vasilescu – Tudoran, Măicăneanu (’59 Nsiah), Pîrvulescu.
  • Rezerve neutilizate: Oprița – Dănescu, Trancă
  • Antrenor Adrian Bogoi
  • FC Argeș: Ureche – Turda, Vișa, Hreniuc, Șerbănică – Șerban, Costin (’86 Oancea), Panait – Năstăsie, Buleică (’80 Tăbăcariu), Buhăescu (’68 Nilă).
  • Rezerve neutilizate: Popescu – Gugu, Bîrzan, Tofan
  • Antrenor: Emil Săndoi

Arbitri: Dorin Voina (Reșița) – Ovidiu Arusoaiei (Piatra Neamț) și Andrei Roman (Târgu Neamț).

Stadion Municipal – sintetic (Tg. Jiu), spectatori 900

Mircea OGLINDOIU 12 Aug. 2018, 16:55 Campionat
Pe aceeași temă