Pălimaru a stins „lanterna roșie” în Crâng

Adrian Soare, Marius ANGHEL 05 Oct. 2014, 14:06 Campionat

Gloria Buzău și-a mai spălat sâmbătă, în etapa a 6-a, din păcate după ce a reușit să câștige meciul disputat pe teren propriu în compania codașei clasamentului Seriei I, FCM Dorohoi. Cu atacantul Clement Pălimaru la redebut și în zi de grației, dar și o apărare ,,beton”, echipa din Crâng s-a impus cu scorul de 4-0 la capătul unei partide dominate de la cap la coadă.

Hotărâte să oprească toate punctele în Crâng, gazdele au căutat încă din primele minute culoare libere spre poarta lui Ungureanu, iar noua achiziție, Pălimaru (20), și-a făcut datoria, marcând în urma unui șut expediat din interiorul careului, la colțul lung. Ceva mai târziu, același jucător și-a trecut în cont dubla după ce a finalizat cu o execuție din șapte metri, spre bucuria celor 500 de spectatori prezenți în tribunele stadionului. Era minutul 33 și Gloria lua o opțiune serioasă în ceea ce privește obținerea unei victorii extrem de prețioase.

Spre finalul primei reprize, buzoienii au modificat din nou tabela de marcaj, Răduca (43) ridicând scorul la 3-0 după ce a fructificat cu un șut din apropiere pasa excelentă a lui Pălimaru.

Apetitul ofensiv al grupării din Crâng a continuat și după pauză, iar golul nu s-a lăsat prea mult așteptat. La capătul unei acțiuni de atac, același Pălimaru (66) a reușit ,,tripla”, stabilind și rezultatul final al meciului.

Oaspeții au încercat să reducă din handicap, însă cei care s-au aflat aproape gol au fost tot cei de la Gloria, Pălimaru (81) trimițând mingea în bara transversală cu un șut de la marginea careului.

Așa s-a scris istoria unui meci în care echipa lui ,,Vioară” a dovedit că poate emite pretenții în următoarele etape, însă trebuie ținut cont și de faptul că a jucat cu „lanterna roșie” a seriei, cea mai slabă echipă de până acum din campionat.

GLORIA BUZĂ‚U    4
FCM DOROHOI    0

Pălimaru ”20, ”32, ”66, Răduca ”43

Cr. Stoicescu – Cl. Dumitrescu, Ct. Vlaicu, Dăniță (cpt.), D. Ghiță – N. Popescu, G. Marcu, Bobe (Cr. Iordache ”46), Tigoianu (D. Burlacu ”58) – Răduca (A. Voicu ”80), Pălimaru
Rezerve neutilizate: Gherasim – Agache, R. Dumitru, Amet
Antrenor: Viorel Ion

C. Ungureanu – Barabaș, Cososchi, G. Luca, A. Vlaicu (Lumaicu ”72) – Ghiviziu, Orășanu (cpt.)(Stancoschi ”78), Vrabie, Ed. Sandu (Tudurache ”85) – Grumezescu, Pavăl
Rezerve neutilizate: Prisacă – Juncănaru, Mateiuc, Amarinei
Antrenor: Vespazian Colban

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 05 Oct. 2014, 14:06 Campionat
Pe aceeași temă