Înscrisă după termenul limită și acceptată de FRF, FCM Dorohoi are șanse infime să continue în Liga 2. Colban: „Mai mult ca sigur se va termina proiectul”

Marius ANGHEL 04 Aug. 2015, 15:15 Liga 2
Înscrisă după termenul limită și acceptată de FRF, FCM Dorohoi are șanse infime să continue în Liga 2.** Colban:

Înscrisă în noul campionat al Ligii 2, ediția 2015-2016, la o zi distanță după expirarea termenului limită, 20 iulie, FCM Dorohoi a fost acceptat până la urmă de FRF în noul sezon în Comitetul Executiv din 27 iulie pentru ca cele două serii să fie complete, cu câte 14 echipe. Totuși, chiar dacă își anunțau intenția de a evolua în continuare în eșalonul secund, gruparea botoșăneană nu a dat nici până acum start pregătirii, cu mai puțin de o lună rămasă până la începerea campionatului. Antrenorul Vespazian Colban (foto, în mijloc) a vorbit la radio Sport Total FM despre situația extrem de dificilă prin care trece în acest moment clubul, anunțând că șansele de a activa în noul sezon sunt infime.

Speranța antrenorului ca FCM Dorohoi să își continue parcursul în Liga 2 s-a legat de reimplicarea financiară a patronului Victor Mihalachi sau altor oameni de afaceri din zonă, însă până acum nu s-a primit niciun semnal în această privință. Mai mult, Opinia de Dorohoi scrie că jucătorii au fost anunțați că Mihalachi nu va mai susține financiar echipa și au fost chemați luni, 3 august, la club pentru a-și ridica legitimațiile. „Dacă nu luăm carnetele înseamnă că suntem liberi de contract. Înseamnă că evoluția echipei FCM Dorohoi în Liga 2 continuă să fie o incertitudine”, a precizat unul dintre jucători.

Cert este că dintre toate cele 28 de cluburi înscrise și acceptate în noul sezon al Ligii 2, doar la FCM Dorohoi nu există nicio activitate. „Nu am reluat pregătirile. Am înscris echipa, deoarece speram într-o șansă a noastră de a veni sponsori lângă echipă. Sincer, îmi pare rău, pentru că, într-un fel, încurcăm competiția, dar nu este rea voință. Am sperat până în ultima clipă, n-a fost cazul. Nu ni s-a alăturat nimeni și, mai mult ca sigur, se va termina proiectul”, a spus Colban în emisiunea „Trafic Sport”.

Tehnicianul a confirmat și faptul că jucătorii care sezonul trecut au evoluat la FCM au primit liber să plece în altă parte. „Ne-am dat acceptul verbal pentru ca jucătorii să se poată pregăti cu alte echipe. Este normal să-i lăsăm dacă și-au găsit alte angajamente. Avem promisiuni cum că se vor plăti restanțele salariale din sezonul trecut. Așa am fost anunțat”, a mai spus Vespazian Colban, care exclude mutarea la Inter Dorohoi, câștigătoarea campionatului județean și a barajului de promovare în Liga 3: „Eu zic că mai păstram o mică șansă de a nu ne retrage. Mai mult din respect pentru competiție. Dar asta ar însemna să jucăm cu juniorii pentru a nu descompleta seria. Am avut și astăzi (n.r. luni, 3 august) o ședință. Ne gândeam să nu ne prezentăm la două etape, dar nu se va întampla asta. Ori continuăm de la început, ori nu. Nu cred că domnul Mihalache va trece la Suceava. Dacă era să se facă această mutare, s-ar fi făcut până acum”.

FRF a dat termen până pe 29 iulie ca echipele care nu au siguranța continuării sau a terminării campionatului din eșalonul secund să se retragă din competiție și să se înscrie în Liga 3. În caz contrar, de continuare în Liga 2 și pe parcurs de neprezentare, retragere sau excludere, împotriva acestor echipe se vor aplica măsuri expreme, echivalente cu retrogradarea în ultimul campionat al județului de care aparțin. Termenul limită a expirat deja, niciun club nu s-a răzgândit, astfel că FCM Dorohoi riscă să ajungă în ultima ligă organizată de AJF Botoșani, în cazul în care nu își va relua activitatea printr-un miracol și va lua startul în Liga 2.

Marius ANGHEL 04 Aug. 2015, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă