„Păligol” a avut „concert” în Crâng

Adrian Soare, Marius ANGHEL 11 May. 2015, 11:15 Campionat

După eșecul suferit în urmă cu o etapă, 2-3 la malul Dunării, Gloria Buzău a reușit, sâmbătă, în runda a 6-a a play-off-ului Seriei I a Ligii 2, să își ia revanșa în fața echipei CF Brăila. Jucătorii lui Viorel Ion s-au impus clar, cu scorul de 4-1. Interesant e faptul că toate cele patru goluri ale grupării din Crâng au fost marcate de un singur jucător, și anume Clement Pălimaru, care astfel a devenit eroul partidei și, totodată, și-a depăși recordul personal, după „triplele” din confruntările cu FCM Dorohoi și ACS Berceni.

Atacantul buzoian a trimis prima dată mingea în poarta brăilenilor în minutul 26 după ce a executat impecabil un penalty acordat pentru un fault comis asupra lui Bobe. Pălimaru (36) și Dedu (39) au mai ratat încă două situații bune de a majora scorul atunci când au rămas singuri cu portarul, însă de fiecare dată Mitrea i-a blocat.

Recital din două în două minute

În mitanul secund, Pălimaru și-a alimentat apetitul de goluri de încă trei ori, la jumătatea reprizei, la o diferență de câte două minute. Prima dată a „lovit” în minutul 68, când, aflat pe fază, a urmărit balonul respins de goalkeeperul oaspeților la șutul lui Ghiță și a înscris din cinci metri, dublând avantajul echipei sale. Și cum pofta vine mâncând, după numai două minute, jucătorul Gloriei a realizat hattrick-ul cu un șut din careu după o greșeală a lui Mitrea la balonul expediat de Răduca. La același interval de timp, „Păligol” a mai marcat încă un gol, de această dată cu o lovitură de cap din șase metri, fructificând astfel centrarea lui Răduca.

Tabela a fost închisă de italianul Novello (89), acesta finalizând un contraatac rapid cu un șut plasat din interiorul careului.   

După acest rezultat, Gloria Buzău s-a distanțat la cinci puncte de Rapid CFR Suceava și este aproape sigură de ocuparea poziției a treia în clasament. De partea cealaltă, CF Brăila rămâne pe ultimul loc, 6, și are șanse mici să-l părăsească după ce SC Bacău a câștigat și la Suceava cu Rapid și îi desparte tot cinci puncte.

Viorel Ion: „S-a cam terminat totul și în seria asta”

La finalul meciului, antrenorul Viorel Ion și-a felicitat jucătorii. „O victorie importantă, un meci bun pentru noi, trei puncte esențiale, am spus-o și înaintea partidei, am rămas pe locul 3 și asta mi-aș dori până la sfârșitul campionatului. Brăila a venit fără vreo 3-4 titulari, au și ei probleme financiare, cum de altfel avem și noi sau îi păstrase pentru meciul care urma cu Academica, dar s-a cam terminat totul și în seria asta. Felicit întreaga echipă pentru jocul prestat și am spus-o de atâtea ori, potențialul acestei echipe este mult mai mare față de unde ne aflăm acum”, a spus Viorel Ion.

GLORIA BUZĂ‚U    4
CF BRĂ‚ILA        1

Pălimaru ”26 – pen., ”68, ”70, ”72 /  Novello ”86

D. Sârbu – A. Iordache, Dăniță (cpt.), Ct. Vlaicu (Amet ”46), D. Ghiță – Cl. Dumitrescu, G. Marcu – Bobe (Koprindzhiyski ”78), Mug. Dedu, Tigoianu (Răduca ”41) – Pălimaru
Rezerve neutilizate: Cr. Stoicescu – Al. Ioniță, S. Agache, N. Popescu
Antrenor: Viorel Ion

Cr. Mitrea – Spiridon, Bârsănel, Ghiocel (Cr. Stângaciu ”46), Necoară (cpt.) – Spătaru, Dojcinovic, G. Iordache (G. Gheorghe ”73), A. Radu – Novello, Mucuță (T. Vișan ”60)
Rezerve neutilizate: Comănescu – G. Niță, Ianoși Kovacs, Paul Ioan
Antrenor: Alin Pânzaru

Stadion: Gloria (Buzău); Spectatori: 200; Arbitru: Bogdan Dumitrache (București); Asistenți: Andrei Călușeru (Salcia) și Florin Iacob (Constanța); Jucătorul meciului: Clement Pălimaru.

Articol și foto de Adi SOARE

Adrian Soare, Marius ANGHEL 11 May. 2015, 11:15 Campionat
Pe aceeași temă