Pac, pac, pac, Cristea le-a pus capac!

09 Oct. 2011, 12:37 Campionat

Să ai jumătate de echipă înțesată cu fotbaliști de la prima echipă nu e o garanție că te poți impune fără probleme și oriunde, asta a demonstrat-o ieri Astra II la Ghermănești, acolo unde s-a făcut de rușine în fața FC Snagovului. Ilfovenii și-au readus adversarul cu picioarele pe pământ cu un sec 4-0, după ce în etapa trecută aceștia câștigaseră tot la un asemenea scor.

Temători în primele minute, fotbaliștii lui Reghecampf s-au poziționat cu toții în propria jumătate pentru a stopa atacurile lui Budescu sau Rusu. Doar contraatacul părea cartea de joc pe care vor să o joace constant ilfovenii și as-ul era să-l tragă încă din minutul 2. Șanțmare îl blochează în careu în ultima clipă pe Cristea, scapat singur de la jumătatea terenului, suficient însă pentru ca gazdele să căpete încrederea să se poate mai mult. Alex (9) arată și el cât de brazilian e în flancul stâng, îi fentează pe Gheorghe și William, centrează în careu pentru același Cristea, care șterge cu capul mingea ce trece razant pe lângă bara colțului lung. Era a doua mare șansă irosită în mai puțin de 10 minute și cu toate că giurgiuvenii dominau, doar alb-roșii puneau portarul advers în pericol. La fel a făcut și Cristea (13), scapat din nou cu Lungu, dar fostul portar al Stelei i-a deviat cu vârful degetele șutul pe care a avut timp să-l fixeze încă de la 30 de metri.

Iancu (23) trage și el puțin pe lângă bară după o fază continuă de atac a ilfovenilor, iar pentru prima dată când Astra II pune în pericol poarta, Baruch revine și prinde șutului de la distanță al lui Budescu (30), după ce tot el degajase greșit până la atacant. Prea puțin însă pentru o echipă ce avea în componență fotbaliști de Liga I, chiar și fără Bogdan Rusu (16), ieșit între timp din cauza unei accidentări suferite într-un duel în careul gazdelor.

Egalitatea pe tabela de marcaj nu a mai rezistat mult până la urmă grație un-doi-ului lui Bereșoae și Hanca în banda dreaptă, cel din urmă centrând perfect la colțul scurt, de unde Cristea (33) i-a luat fața portarului și a înscris. Golul a fost suficient pentru ca fotbaliștii lui FC Snagov să intre relaxați la cabine, de acolo de unde puteau să reintre cu gol în chiar primul minut, însă Dinu (46) l-a copiat pe colegul său și a ratat din postură de unu la unu cu Lungu.

Nu același lucru l-a mai repetat și Cristea (52), angajat perfect pe culoar cu o pasă dată de Filip, atacantul învingându-l pentru a doua oară pe portar cu un șut la colțul lung din unghi, ca în imediatul moment de la reluarea balonului în joc, tot Cristea (53) să se regăsească la capătul centrării de pe stânga a lui Florea și să facă 3-0 printr-un șut vole din 10 metri lateral dreapta.

Nou intratul Ibekwe a mai impulsionat pe final cei aproximativ 100 de suporteri din tribună prin ratările și mai apoi golul ce avea să pună punct capăt jocului. Nigerianul a ratat (62) mai întâi increbibil din postura de singur cu portarul, trimițând în plasa laterală, ca după alte câteva încercări ratate de a înscrie să o facă în cele din urmă în minutul 87 cu un șut frumos pe sub Lungu.

FC Snagov – Astra II Giurgiu 4-0
Cr. Cristea (33, 52, 53), Ibekwe (87)

Baruch – Hanca (81 Ad. Udrea), Zeciu, D. Bratu, M. Florea – L. Filip – Bereșoae (70 Buduroi), R. Iancu, Alex – V. Dinu II (cpt.), Cr. Cristea (58 Ibekwe)
Antrenor: Laurențiu Reghecampf

C. Lungu – Ct. Gheorghe (cpt.), Oprsal, Șanțmare, S. Constantin (54 Bănaru) – William, V. Dinu I, Ochia, Tigoianu (60 Ologu) – C. Budescu, B. Rusu (16 D. Burlacu)
Antrenor: Imilian Șerbănică

Articol și foto de Marius ANGHEL

09 Oct. 2011, 12:37 Campionat
Pe aceeași temă