Oțelul obține un punct după cinci etape și cu ajutorul arbitrului

Oțelul obține un punct după cinci etape** și cu ajutorul arbitrului
  • FC Oțelul Galați a remizat acasă, sâmbătă, în etapa a 9-a a Ligii 2, cu modesta CS Balotești, singurul punct din ultimele cinci partide fiind obținut și datorită unei erori de arbitraj în favoarea sa.


Oțelul continuă să rămână datoare până peste cap fanilor, din ale căror donații trăiește de o lună de zile. Nici sâmbătă, pe teren propriu în fața celor de la CS Balotești, o adversară modestă valoric din ce s-a văzut pe teren, jucătorii Oțelului n-au fost în stare să-și răsplătească suporterii cu o victorie sau măcar o evoluție cât de cât mulțumitoare, încheind la egalitate, scor 0-0.

În mod normal, s-ar fi terminat și mai rău dacă în minutele de prelungiri arbitrul Emil Voicu (Bacău) n-ar fi greșit grav în favoarea Oțelului, când nu a dictat cuvenitul penalti pentru oaspeți la o fază în care Asanache și-a ținut de tricou un adversar în propriul careu. „Da, la acea fază trebuia să dea penalti, faultul a fost fără dubii”, a recunoscut cu sportivitate Cristian Munteanu, managerul echipei gălățene.

Cu excepția lui Cojoc și a portarului Grecu, toți jucătorii trimiși în teren de antrenorul Daniel Florea au jucat foarte slab, astfel că s-a ajuns la un bilanț jalnic la final de meci, cu doar două ocazii de gol în contul Oțelului. Prima a fost în minutul 23: o centrare de pe stânga a fost reluată cu capul de Cârjan (min. 23), dar în zona în care se afla portarul advers, care a prins cu ușurință. A doua i-a aparținut lui Diarra spre final (min. 82), care a tras din interiorul careului pe spațiul portarului, care a respins. Abia după intrarea lui Avram (min. 67), jucător revenit în activitate după o lungă pauză și încă cu multe kilograme în plus, echipa gălățeană a avut ceva zvâc ofensiv, dar stins cam după un sfert de oră în care s-a pus o ușoară presiune ce nu a adus mai mult decât câteva cornere. La unul dintre acestea, Stănescu (min. 73) a încercat o execuție direct pe poartă dar fără să-l surprindă pe goalkeeperul advers.

De partea cealalată, după un început timid, cei de la CS Balotești au realizat că n-au în fața un adversar de speriat și au îndrăznit mai mult în ofensivă, având marile ocazii ale meciului: Gojnea (min. 15) singur cu portarul ușor lateral stânga, Dorinel Popa (min. 30) din lovitură liberă, Tofan (min. 86) și Florea (min. 90+3) direct din corner, la toate acestea opunându-se Grecu, portarul Oțelului.

După meci, oficialii echipei gălățene au spus că evoluția slabă este explicabilă și prin situația financiară critică în care se află clubul. „Este greu să antrenezi și să pregătești meciurile în aceste condiții”, a spus antrenorul Daniel Florea.

De asemenea, managerul Cristian Munteanu a spus că în situația dată nici măcar nu le poate face reproșuri jucătorilor. „În ultima perioadă echipa a trăit doar din donațiile suporterilor. Atât timp cât nu putem să le oferim jucătorilor măcar o masă pe zi, nici nu poți să-i cerți. Așteptăm ca zilele următoare să încasăm primii bani de la televizare, în jur de 7.000 de euro și cât de cât să ieșim din această situație”, a declarat Munteanu.

Oțelul a evoluat în următoarea componență: Grecu – Stoian, Cojoc, Asanache, Murgoci – Codreanu, Dajbog – Chipiriliu (min. 67, Avram), Stănescu (min. 78, Adăscăliței), Diarra – Cârjan (min. 89 Constantinescu).

În următoarea etapă, Oțelul va întâlni, în deplasare, formația Farul Constanța.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă