Oțelul, final de sezon cu lacrimi, retrogradare, posibilă desființare, dar și în uralele publicului | GALERIE FOTO

Oțelul, final de sezon cu lacrimi, retrogradare, posibilă desființare,** dar și în uralele publicului | GALERIE FOTO

Pentru Oțelul, meciul pierdut cu Rapid duminică seară, 27 martie, scor 0-3, a fost ultimul al unui sezon chinuitor, jucat cu juniorii în ultima parte și încheiat cu retrogradarea în liga a treia înainte de play-out. Pentru prima și ultima dată în acest sezon, s-a aprins nocturna pe stadionul Oțelul, o arenă inaugurată cu 34 de ani în urmă (30 martie 1982) tot cu un meci Oțelul – Rapid, dar amical, iar în tribune au venit peste 3.000 de suporteri gălățeni să-și ia rămas bun de la echipă, sau poate chiar adio, fiind arhicunoscută situația dramatică a clubului, una aproape de declararea falimentului.

În fața liderului din clasament, echipa de juniori a Oțelul n-a rezistat prea mult, George Ganea reușind dubla până în pauză (minutele 12 și 44), mai întâi pe o respingere prea moale a portarului gălățean și apoi ajutat și de lipsa de experiență a fundașilor, care s-au oprit așteptând semnalizarea unui presupus henț la fiul lui Ionel Ganea.

Rapid și-a mărit avantajul în minutul 60, printr-o reușită superbă a lui Vlad Morar, care a trimis la vinclu dintr-o lovitură liberă de la 25-30 de metri.

Fanii Oțelului au sperat să aibă măcar bucuria unui gol marcat, de onoare, când favoriții au beneficiat de un penalti, însă „scărița” încercată de Ciurea s-a dus peste poartă (min. 79). Finalul (scor 3-0), a fost trăit de puștii gălățenii în lacrimi, dar și în uralele propriilor suporteri. Totodată, o parte a galerie giuleștene, a scandat împotriva acționarului de la Oțelul, Dan Adamescu, care a uitat de echipă de foarte mult timp.

OȚELUL GALAȚI    0
RAPID BUCUREȘTI    3

G. Ganea ”11, ”44, V. Morar ”59

Șt. Bordieanu – R. Oprea, Iorguș, Cl. Maftei, Ciurea (cpt.)(Anghele ”89) – I. Chiriac, I. Codreanu – Sefer (Petică ”86), A. Istrate, Fl. Toma (A. Bordieanu ”57) – Perju
Rezerve neutilizate: Vădeanu – Cristof, Strelțov, Lepădatu
Antrenor: Sorin Haraga și Stelian Bordieanu

Drăghia – Kusnir, Avrămia, Robuste (Fran Cruz ”76), N. Vasile (cpt.) – Raiciu, R. Costin, Luque (Căruță ”80) – G. Ganea, Martin (Țîră ”61), V. Morar
Rezerve neutilizate: Botaș – N’Koyi, Fota, Potecea
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Oțelul (Galați); Spectatori: 3.000; Arbitru: Dan Grigore Botescu 3 (București); Asistenți: Sebastian Stoianov 3 (Constanța) și Damian Antal 3 (Bacău); Jucătorul meciului: George Ganea 3.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă