Oțelul, doar egal în ceea ce poate fi ultimul meci pe stadionul unde și-a scris istoria. Ceahlăul a fost dominată clar, însă putea da lovitura în prelungiri

Echipa de fotbal Oțelul Galați a terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat pe teren propriu, marți seară, în compania formației Ceahlăul Piatra Neamț. Partida a contat pentru etapa a 11-a din Liga 2, Seria I.

A fost un meci între două echipe care în urmă cu mai puțin de jumătate de an se duelau în Liga 1, iar retrogradarea le-a fost continuată de un declin abrupt și au ajuns ca acum să se întâlnească într-un derbi al codașelor, ultimele două clasate din liga secundă.

În prima parte, doar nocturna aprinsă și televizarea în direct au mai amintit de vremurile bune, nu foarte îndepărtate, ale celor două echipe, care au avut primele ocazii mari de gol abia în minutele de prelungiri precedente pauzei. O pasă excelentă a lui Stănescu l-a lăsat singur cu portarul pe Diarra, însă francezul Oțelului a încercat un lob, dar n-a fost convingător și Barna a respins în lateral. Aproape imediat a urmat șansa Ceahlăului de a deschide scorul, șutul lui Chitoșcă din opt metri fiind respins de portarul Grecu.

Până atunci, Oțelul dominase, a dus deseori mingea în careul advers, dar fără inspirație la pasa decisivă sau finalizare.

În partea a doua jocul gazdelor a fost mai incisiv, Ceahlăul scăpând cu noroc la șutul lui Stănescu (58) în bara laterală și la ocazia lui Chipirliu (68) singur cu portarul, minge scoasă greu de Barna. Portarul oaspeților și-a salvat echipa și la șutul lui Avram (86), dar în minutul 90+2 a fost rândul Oțelului să aibă noroc, când Căruță a reluat o centrare, din alunecare, în bară. „Sunt mulțumit de rezultat, ar fi fost injust să marcăm la faza din prelungiri”, a spus cu fair-play italianul Simone Mazzali, antrenorul care abia a preluat echipa nemțeană.

Munteanu: „A fost ultimul nostru meci pe stadionul Oțelul”

Cristian Munteanu, managerul echipei gălățene, a spus că, dacă nu va apărea vreo surpriză plăcută, meciul cu Ceahlăul a fost ultimul susținut de Oțelul pe stadionul care-i poartă numele. „Cei din combinatul ArcelorMittal, proprietarii stadionului, ne-au anunțat că acesta a fost ultimul meci în care ne-au mai putut lăsa să jucăm pe acest stadion, gratuit. Varianta de rezervă ar fi stadionul din Slobozia, dar, cum noi nu avem bani nici măcar cât să apucăm să ieșim cu autocarul din Galați, practic nu mai avem soluții. Totuși, încă sper ca cei din combinat să mai aibă înțelegere măcar cât să ajungem la pauza de iarnă, mai avem trei meciuri acasă”, a declarat Munteanu.

OȚELUL GALAȚI            0
CEAHLĂ‚UL PIATRA NEAMȚ    0

D. Grecu – C. Stoian (I. Constantinescu ’88), R. Codreanu, V. Ștefan, Murgoci (cpt.) – Dajbog, R. Stănescu – M. Adăscăliței (Al. Avram ’74), Chipirliu, C. Diarra (Ed. Dumitru ’59) – Cârjan
Rezerve neutilizate: Vicol – I. Codreanu, Iorguș, Ciurea
Antrenor: Daniel Florea

Al. Barna – Gheorghiu, L. Cazan (cpt.), V. Călin, Margină – I. Stana, Căruță – Popadiuc (Iovu ’75), Ștefănescu, Chitoșcă (Stahie ’46) – D. Nedelcu (Mateeș ’38)
Rezerve neutilizate: Câmpianu – Lupei, Copot-Barb
Antrenor: Simone Mazzali

Stadion: Oțelul (Galați); Spectatori: 300; Arbitru: Dan Grigore Botescu (București); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Alexandru Midvichi (București); Jucătorul meciului: Alexandru Barna.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă