Oțelul a obținut a doua victorie la rând, dar nu mai are bani de deplasări. „Singur nu mai pot, să vină și gălățenii să-și ajute echipa”

Oțelul are probleme uriașe din punct de vedere administrativ, dar echipa joacă din ce în ce mai bine. În etapa a patra din liga secundă, formația antrenată de Daniel Florea a învins, sâmbătă, pe teren propriu, scor 2-1 (0-0), pe Bucovina Pojorâta, cu emoții doar pe final, obținând astfel a doua victorie consecutivă, după ce câștigase și etapa trecută la Brăila (scor 1-0).

În chiar primul minut Oțelul a avut ocazia deschiderii scorului, Cârjan a făcut pressing la portarul advers care a întârziat degajarea, iar din contră mingea s-a dus foarte puțin alături. În rest, a fost o primă repriză modestă, cu câte o singură ocazie de fiecare parte. Oaspeții au fost foarte aproape de a profita de o ezitare a fundașului dreapta Marus, Marius Coman a rămas singur cu portarul în față și a tras în bara laterală (min.18), iar peste un minut Oțelul a replicat printr-un șut al lui Chipirliu de la 20 de metri, la mică distanță de vinclu.

În partea a doua meciul a avut mai mult ritm, cu Oțelul marcând repede (min. 47): Chipirliu a centrat perfect pe jos, Cârjan a atacat colțul scurt și a înscris la debutul în prima echipă a clubului la care s-a format în perioada junioratului. Tot Chipirliu a creat și faza golului doi (min.73), portarul a respins un șut al acestuia din interiorul careului, iar Cosmin Miron a înscris pentru 2-0. Însă, n-a fost un final de meci liniștit pentru gălățeni, cei de la Bucovina Pojorâta revenind în meci imediat: repunere de la centru cu o minge lungă, până la marginea careului de unde Buhăceanu a înscris cu un lob peste portarul Grecu.

Apoi, Chipirliu (89”) și-a bătut joc de șansa de a închide socotelile pe un contraatac cu un singur fundaș în față, în locul unei pase de singur cu portarul pentru Diarra a preferat o continuare individuală și a fost blocat, astfel că suporterii au trăit cu sufletul la gură minutele de prelungiri, în care Bucovina Pojorâta a avut trei cornere.

După meci, din vestiarul gazdelor s-a auzit puternic refrenul „Oțelul nu moare” cântat de jucători, dar managerul sportiv Cristian Munteanu nu a fost impresionat de atmosfera entuziastă: „Chiar dacă băieții cântau, tot l-am certat pe Chipirliu pentru acel contraatac, că astăzi era să ne omoare el”.

Fără bani de barem

Partida a început cu 14 minute întârziere din cauza absenței unei ștampile pe viza medicală a fundașului central gălățean Asanache, gazdele reușind să rezolve situația în timp util. De altfel, meciul s-a disputat datorită clemenței arbitrilor și a observatorului, care au acceptat să păsuie clubul gălățean până luni cu plata baremului de arbitraj. Totodată, Cristian Munteanu, managerul sportiv al FC Oțelul, a spus că în acest moment nu are banii necesari pentru deplasarea din următoarea etapă.

„Ne lipseau cam 2.000 de lei la barem. Situația financiară este dramatică, nu avem bani pentru deplasarea la Suceava, din etapa următoare. În caz de amânare, miercuri, în procesul de insolvență, sper să ne vină alături oamenii potenți financiar care rupeau scara avionului când echipa pleca la Manchester în Liga Campionului, care rupeau balconul tribunei oficiale în sezonul când Oțelul a devenit campioană. Măcar în ultimul ceas să înțealeagă că nu este nici echipa lui Adamescu, nici a lui Marius Stan, nici a mea, ci a Galațiului. Eu sunt tulcean și lupt pentru că m-am simțit minunat în cei trei ani în care am jucat pentru Oțelul, dar singur nu mai pot, să vină și gălățenii să-și ajute echipa”, a declarat Cristian Munteanu.

Miercuri, 23 septembrie, este termen în procesul de insolvență al Fotbal Club Oțelul SA, existând riscul ca planul de reorganizare să fie respins, situație în care se va declanșa procedura de faliment.

OȚELUL GALAȚI  2
BUCOVINA POJORÂTA 1

Cârjan ”47, C. Miron ”73 / Buhăceanu ”75

Grecu – Marus, Cojoc, Asanache, Murgoci – V. Ștefan (Tătar ”71), Dajbog – Chipirliu, Istrate (Codreanu ”85), C. Miron (Diarra ”78) – Cârjan
Rezerve neutilizate: Vicol – Constantinescu, Adăscăliței, Stoian
Antrenor: Daniel Florea

Puianu – Răuță, Patca, Prundean (Al. Cristescu ”72), Acostăchioaie – V. Stănescu, S. Rus, Jarda (Buhăceanu ”59), Căinari – M. Coman, Pădurariu (Colța ”85)
Rezerve neutilizate: R. Pop – Juncănariu, Kuruc, Duțică
Antrenor: Dănuț Mândrilă

Stadion: Oțelul (Galați); Spectatori: 1.500; Arbitri: Florin Dan (Chirnogi); Asistenți: Alexandru Midvichi (București) și Damian Antal (Bacău).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă