Orbiți de gândul unei noi înfrângeri, jucătorii Clinceniului au sărit pe arbitru la Suceava după ce acesta a dictat penalty. Ilfovenii au vrut să iasă de pe teren | VIDEO

După umilința trăită pe teren propriu în fața liderului Juventus București, înfrângerea cu 0-7 încasată runda trecută, Academica Clinceni a mers în acest weekend la Suceava în speranța că poate profita de hoasul în care se află Foresta și își poate lua facil trei puncte. Calculul ilfovenilor nu a ieșit întocmai și fiindcă nu au putut înscrie în fața gazdelor, iar cu două minute înainte de final au fost pedepsiți de arbitru cu un penalty, Matache și compania s-au dat în stambă. Au protestat îndelung la decizia centralului, au amenințat că părăsesc terenul de joc, au înjurat ca la ușa cortului și la final au plecat cu cozile între picioare la Clinceni, fără niciun punct.

Atmosfera dezolantă din cadrul clubului Foresta, întărită în această săptămână de despărțirea de antrenorul Cristian Popovici și directorul sportiv Dănuț Perjă, s-a resimțit și pe stadionul Areni în dimineața meciului de sâmbătă cu Academica Clinceni. Altă dată un furnicar cu suporteri, sucevenii având cea mai bună medie de spectatori la meciurile din Liga 2, stadionul din Suceava abia a strâns 500 de iubitori ai fotbalului în tribune, o cifră pe care adversara Forestei din etapa a 27-a o înregistrează la un derby.

Pe teren, două echipe la fel de deprimate. S-a simțit și în jocul lor, în prima repriză abia în ultimele minute reușindu-se câteva ocazii care au putut fi trecute pe foaie. Onțel (41) l-a pus la încercare pe Niga cu o lovitură de cap după o centrare a lui Vențer, Dumitru (42) a șutat fără emoții pentru Matache dintr-o lovitură liberă, iar Stănescu (44) a încheiat cu un voleu ratat.

Dănilă, busculat din spate de Vențer. Fundașul nu a protestat, în timp ce coechipierii săi își ieșeau din minți

În partea secundă, jocul a fost mai animat, însă la fel de lipsit de ocazii mari de gol. Cel mai aproape a fost același Dumitriu (75), care a bătut razant transversalei o lovitură liberă, iar totul a devenit un haos în ultimele minute de joc. După o centrare din stânga a lui Bogdan Rusu, Vasile Dănilă (86), aflat în săritură exact deasupra punctului de la 11 metri pentru a prelua mingea cu stângul, este busculat din spate de micuțul Laurențiu Vențer, iar arbitrul Marius Omuț (Oradea) dictează penalty. În timp ce sucevenii se bucură, Florin Matache, Antonio Cruceru, Andrei Chindriș, Bogdan Matei și Alexandru Lazăr se năpustesc asupra centralului pentru a-i contesta decizia. Antrenorii Adrian Ene și Ștefan Odoroabă merg și ei la asistentul de pe acea parte pentru a protesta și jucătorii Academicii abia revin pe teren după ce amenințaseră că vor ieși suprafața de joc pentru că se simt furați. În revolta ilfovenilor, cel mai puțin vocal a fost chiar Laurențiu Vențer, fundașul care a faultat la penalty.

Cătălin Vraciu își asumă executarea loviturii de pedeapsă și îl execută calm pe Matache, care se năpustește din nou asupra arbitrului, ia galben și continuă să se îmbrâncească cu sucevenii, în frunte cu Semeghin, venit să-l împace, și continuând cu Cerlincă, Dumitriu și Mutu. Înaltul Bogdan Matei se dă și el cocoș și sare la Semeghin.

În ultimele secvențe ale jocului, după o lovitură liberă a ilfovenilor respinsă de gazde, Cerlincă pornește în contraatac de la 25 de metri de propria poartă, trece de Benzar și Pulhac, Drugă intervine și trimite în partea opusă la Bogdan Rusu, care rămâne singur cu Matache și îl învinge din nou. 2-0 și Foresta câștigă un meci pe teren după mai bine de cinci luni, de la succesul cu Șoimii Pâncota.

Odoroabă nu a văzut contact la penalty

După fluierul final al jocului, antrenorul Ștefan Odoroabă și portarul Florin Matache au avut o altă serie de reproșuri pentru arbitri. Într-o declarație pentru IlfovSport, Odoroabă s-a declarat dezamăgit de faza penalty-ului și a comentat decizia jucătorilor săi de a ieși de pe teren.

„A fost un meci care curgea spre 0-0, până a intervenit domnul arbitru, care a dat penalty din nimic. O să se facă memoriu împotriva arbitrului. Eu îi felicit pe băieți că, după rușinea cu Juventus, au venit și au dat ce au avut mai bun și au fost o echipă în adevăratul sens, dar nu am cum să antrenez greșelile de arbitraj. Nu se poate să primim împotriva noastră un penalty care nu s-a văzut de nicăieri, din nicio poziție. Prima reacție a jucătorilor a fost să iasă de pe teren. Nici ei nu au înțeles de ce s-a acordat penalty la o faza la care nu a fost niciun contact. Am avut o discuție de un minut cu ei pe teren și au înțeles că trebuie să revină, că nu avem ce să facem, că nu era o soluție să ieșim de pe teren. Neapărat trebuie o victorie cu Satu Mare, altfel nu mai avem explicații”, a spus Ștefan Odoroabă.

„Nu ne regăsim, ăsta este adevărul. Vom avea, cu toții, conducători, antrenori și jucători, o discuție lămuritoare pentru a vedea ce este de făcut în dorința ieșirii din acest impas în care ne aflăm”, a comentat și Valentin Budeanu, vicepreședintele Academicii.

Cu această victorie, Foresta a acumulat 33 de puncte și a urcat pe locul 9, iar runda viitoare joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Dacia Unirea Brăila, în timp ce Academica Clinceni rămâne cu 27 de puncte, e pe locul 13 și duminică joacă de la ora 11:00, acasă cu Olimpia Satu Mare.

VEZI o GALERIE FOTO de la meci

FORESTA SUCEAVA – FC ACADEMICA CLINCENI    2-0
Vraciu 88′ – pen., Bg. Rusu 90+4′

Niga – Cerlincă, D. Lung (cpt.), A. Mutu, Semeghin – Dumitriu, Asanache, Vl. Stănescu (Vraciu 55′), Căinari (Drugă 81′) – Bg. Rusu, Grumezescu (Dănilă 75′)
Rezerve neutilizate: Hînțăscu – Masella, Aeroaiei, A. Florescu
Antrenor: Marius Lup

Matache (cpt.) – Vențer, Andr. Chindriș, Bg. Matei, Pulhac – Al. Lazăr, Ad. Udrea – C. Gheorghe, H. Chiacu (D. Benzar 84′), Cioablă (Ant. Cruceru 62′) – Onțel (M. Coman 66′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Perju, M. Marin, Bg. Stancu
Antrenor: Adrian John Ene

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 500; Arbitru: Marius Omuț (Oradea); Asistenți: Cristian Nicolae Lucaci și Radu Despa (ambii din Baia Mare); Jucătorul meciului: Bogdan Rusu.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Gazeta SV

Pe aceeași temă