Orădenii, nepăsători de soarta clubului FC Bihor. Niciun suporter n-a donat bani pentru ajutorarea echipei. Cheregi: „Existența noastră este de la o zi la alta”

Marius ANGHEL 02 Nov. 2014, 11:15 Campionat
Orădenii, nepăsători de soarta clubului FC Bihor.** Niciun suporter n-a donat bani pentru ajutorarea echipei. Cheregi:

Orădenii au așteptat ultima etapă a turului, a 11-a, pentru a vedea prima victorie a favoriților în Liga 2. La primul joc de pe teren propriu după demisia lui Alexandru Pelici, FC Bihor a câștigat un meci în acest campionat. A fost un succes la limită, scor 1-0, în fața nou-promovatei FC Caransebeș, însă deajuns pentru ca echipa să părăsească ultima poziție a Seriei a II-a, loc pe care i l-a cedat tocmai adversarului de sâmbătă.

Bihorenii conduși acum de Călin Cheregi și Lucian Ciocan s-au impus pe stadionul „Iuliu Bodola” grație reușitei lui Florin Pop din minutul 18. Victoria a fost dedicată și antrenorului secund Lucian Ciocan, cel care trece prin momente dificile după ce în această săptămână și-a pierdut tatăl.

„Vreau să mulțumesc jucătorilor pentru prima victorie obținută în acest sezon și am încredere în continuare că putem să facem lucruri frumoase cu această echipă. Sper să aducem victorii publicului orădean, pentru că merită acest lucru și în continuare sper să avem și susținere din partea autorităților locale, județene, sponsorilor, care vor să fie alături de această echipă. Sunt convins că pe viitor se vor putea face lucruri frumoase începând cu jucătorii din centrul propriu”, a declarat, după joc, antrenorul Lucian Ciocan.

Pentru Călin Cheregi a fost primul joc în fața propriilor suporteri din noua postură, de antrenor principal. Acesta i-a mulțumit colegului său de pe bancă pentru că a stat aproape de echipă, deși trece personal printr-o perioadă grea. Totodată, Cheregi a dedicat prima victorie din campionat și fostului antrenor, Alexandru Pelici.

„Vreau să transmit și eu condoleanțele mele colegului nostru Lucian Ciocan, care trece printr-o dramă în această perioadă și vreau să-i mulțumesc că a fost alături de noi în aceste zile, dând dovadă de un caracter deosebit. Aș vrea să dedic însă victoria și fostului meu coleg, Alex Pelici, care după cum bine se știe a făcut parte din acest staff și mă gândesc că așa este normal. Sunt deosebit de bucuros pentru această victorie, pe care am reușit s-o obținem azi, o victorie importantă, sunt trei puncte care ne scot din poziția de lanternă roșie”, a spus, citat de fcbihor.ro, Călin Cheregi la finalul meciului.

Cheregi: „Aș vrea să rog toți oamenii de bine din județul Bihor să se alăture acestei echipe”

Noul antrenor principal al echipei orădene a reamintit după jocul cu FC Caransebeș că problemele financiare continuă să pună în pericol continuitatea clubului. Cheregi spune că FC Bihor trăiește „de la o zi la alta” și face un nou apel de ajutor.

„Sper din tot sufletul să fie o victorie care să ne deschidă drumul, dar tot în același timp aș vrea să menționez faptul că în aceste momente suntem din toate punctele de vedere destul de dezorganizați, nu din punct de vedere sportiv, ci din punct de vedere al organizării clubului și aș vrea să rog toți oamenii de bine din județul Bihor să se alăture acestei echipe, deoarece traversăm un moment destul de delicat. După cum bine se știe, existența noastră este de la o zi la alta. Vreau să mulțumesc acelor patru suporteri din galerie, care la sfârșitul jocului au făcut o donație financiară, pentru a ne putea achiziționa minimele vitamine, energizante, rehidratante, care sunt utile zi de zi după procesul de pregătire”, a mai declarat antrenorul principal al echipei FC Bihor.

Site-ul echipei FC Bihor scrie că Asociația Suporterilor FC Bihor a inițiat la meciul cu FC Caransebeș o acțiune de strângere de fonduri pentru echipă, lăsând o urnă la masa presei, unde orice fan prezent pe stadion putea dona orice sumă de bani pentru a ajuta clubul. Din păcate, niciun spectator, dintre cei aproximativ 250 prezenți la meci nu a făcut vreo donație, în afara celor din galerie, care au donat și înmânat, la final, antrenorului suma de 420 lei.

La finalul turului Ligii 2, după desfășurarea a 11 etape, FC Bihor ocupă locul 10 din 11 în Seria II. Clubul orădean are acumulate 7 puncte, cu unul mai mult față de FC Caransebeș, ultima clasată, și la egalitate cu Șoimii Pâncota.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fcbihor.ro

Marius ANGHEL 02 Nov. 2014, 11:15 Campionat
Pe aceeași temă