Olimpia, victorie clară cu Motru. Csik: „Pentru următorul sezon ne propunem alte obiective”

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 17:08 Campionat

Olimpia a jucat sâmbătă, pe teren propriu, ultimul meci din sezonul Ligii a II-a 2013-2014. Sătmărenii au primit vizita Minerului Motru, pe care au învins-o ușor cu scorul de 4-1 (1-1).

Poate cel mai dificil adversar de sâmbătă al Olimpiei a fost căldura. În Satu Mare au fost peste 30 de grade, iar poate și acest aspect a contat în rândul sătmărenilor. În tribune au fost în jur de doar 300 de suporteri. Mult mai puțini, față de câți erau la începutul sezonului. Desigur, a fost un meci lipsit de miză, un meci de vacanță. S-au înscris multe goluri, „galben-albaștrii” și-au creat câteva mari ocazii încă din primele minute. Golul „de debut” a venit rapid. În minutul 14, Gavrilescu a fost faultat în careul Motrului. De la punctul cu var a bătut atacantul Alexandru Boștină, portarul a încercat să ghicească colțul, privind, mai apoi, spre centru cum mingea intră în plasă. Câteva minute mai târziu, am asistat la o fază spectaculoasă. Iuhas i-a centrat perfect lui Gavrilescu de pe partea stângă. Mijlocașul sătmărean a lovit mingea din vole, însă a îzbit unul din cei doi stâlpi ai porții lui Trică. Imediat după această fază, Minerul Motru a egalat. Portarul Șuta s-a complicat în careu, a încercat în trei rânduri să dribleze un atacant oaspete. Nu i-a ieșit, mingea a ajuns în cele din urmă la Neacșu, care a fost faultat de Gavrilescu. Din penalty, căpitanul Dicu a șutat puternic în colțul drept-sus, Șuta a fost aproape să pareze, dar s-a făcut 1-1. A fost și scorul înregistrat la pauză.

A urmat o repriză secundă cu mai multe goluri, de data aceasta din acțiune. Prin minutul 55, Boștină a beneficiat de o nouă lovitură de la 11 metri. A apărat portarul oaspete, însă mingea a ajuns apoi la Petrică Dragoș care a dus Olimpia în avantaj la 2-1. Marcatorul golului doi a fost schimbat cu tânărul Gabriel Roatiș (min. 62). Acesta a intrat foarte bine în joc și a oferit două pase de gol colegilor săi, după două acțiuni excelente pe partea stângă. Tocmai pentru acest lucru ne permitem să-l declarăm și omul meciului. A pătruns în careu (min. 67), după ce a trecut de doi adversari, i-a pasat ușor în spate lui Ervin Zsiga care a înscris la colțul lung din 10 metri. Cinci minute mai târziu s-a petrecut o fază asemănănătoare, tot cu Roatiș în prim-plan. A trecut din nou de câțiva adversari și l-a servit excelent pe Daniel Feier, care din trei metri a adus golul al patrulea pentru Olimpia. Acesta avea să fie și scorul final, una din cele mai categorice victorii pentru Olimpia, în acest sezon.

Olimpia: Șuta – Sabău, Mureșan, Rus, Iuhas, Gavrilescu (Kinczel ”46), Roghină, Svarczkopf, Zsiga, Dragoș (Roatiș ”62), Boștină (Feier ”67). Antrenor: Tiberiu Csik.

Minerul Motru: Trică – Iclănzan, Nueleanu (Cernia ”54), Dicu, Andrițoiu (Tudoran ”51, Stănescu ”75), Neacșu, Unguru, Speroni, Nicoloff, Poenaru, Fărcășanu. Antrenor: Gabriel Zahiu.

Olimpia a încheiat sezonul pe primul loc în play-out la o distanță de 8 puncte față de locul doi, CS Mioveni. Iar sezonul Ligii a II-a, Seria a II-a, l-a încheiat pe locul 7. Urmează o vacanță de aproximativ o lună pentru jucătorii sătmăreni.

Tibi Csik le mulțumește tuturor celor care au fost alături de Olimpia / Cosmin Iuhas își vede echipa în primele patru locuri în sezonul următor

La finalul meciului, la finalul sezonului 2013-2014, antrenorul Olimpiei, Tiberiu Csik și căpitanul echipei, Cosmin Iuhas, au participat tradiționala conferință de presă, de după meci.

Csik dorește să le mulțumească tuturor pentru sprijinul oferit. „Ne bucurăm că am terminat campionatul cu o victorie. O victorie meritată. Sunt foarte mulțumit, vreau să-i felicit pe băieți, conducerea, suporterii, presa. Le mulțumesc tuturor pentru susținere. Sper să ne vedem din nou la toamnă, iar pentru următorul sezon ne propunem alte obiective, nu între locurile 1-8 ca și în sezonul 2013-2014. Obiective realiste care erau și anul acesta de atins. Seniorii vor intra într-o vacanță de aproximativ o lună, iar în ceea ce mă privește pe mine, mi se termină contractul cu Olimpia. Nu cred că vor fi probleme pentru prelungirea lui. Este foarte important că am avut liniște la echipă, și o susținere financiară bună”, a declarat Tiberiu Csik.

Căpitanul Olimpiei, Cosmin Iuhas, are speranța că sezonul următor, echipa fanion a orașului va termina în primele locuri. „Vreau să le mulțumesc și eu celor din conducere pentru tot ce au făcut pentru noi. Cred că am și meritat asta. Am arătat o echipă frumoasă ca nou-promovată, o echipă care a o fost la un punct de play-off. Sunt mându de ce am arătat în acest sezon, sunt bucuros că după 7 ani am văzut 4-5.000 de suporteri la meciuri. Sper ca la anul să fim mai atenți, în acest sezon am simțit ce este Liga a II-a, am acumulat experiență. Vom ataca primele patru locuri”, spune Iuhas. În ceea ce-l privește, fundașul sătmărean, nu va părăsi echipa. „Cu contractul, din fericire, stau bine. Mai am încă doi ani cu Olimpia, iar în această privință pot sta liniștit”, a mai precizat Cosmin.

Sursa: Informația zilei

Marius ANGHEL 09 Jun. 2014, 17:08 Campionat
Pe aceeași temă