Olimpia nu mai vede niciun ban de la Consiliul Județean! Clubul sătmărean e pe marginea prăpastiei, riscă depunctarea și excluderea

Marius ANGHEL 29 Nov. 2017, 13:51 Campionat
Olimpia nu mai vede niciun ban de la Consiliul Județean!** Clubul sătmărean e pe marginea prăpastiei, riscă depunctarea și excluderea

Olimpia așteaptă cu înfrigurare pauza de campionat, în această iarnă clubul sătmărean având șanse tot mai mici de a supraviețui și a-și continua activitatea. Cu datorii de 2,1 milioane de lei, gruparea din Liga 2 spera în rata de 500 de mii de lei pe care o avea de primit de la Consiliul Județean, unul dintre membrii fondatori ai clubului, însă, se pare, că își poate lua gândul de la ea.

Potrivit Informația zilei, la ședința de marți a Consiliului Județean consilierul Alexandru Horvat, vicepreședinte în Consiliul Director al Olimpiei, a încercat să introducă pe ordinea de zi un punct referitor la clubul din Liga 2 și la situația financiară a acestuia. Dar nu a avut succes. Președintele CJ, Csaba Pataki, a afirmat că organismul pe care îl conduce nu mai poate aloca bani publici către sport, invocând o serie de modificări legislative și faptul că finațarea a fost blocată de Curtea de Conturi.

În ședința Consiliului Județean s-a propus totuși acordarea unui ajutor rapid Olimpiei pentru achitarea datoriilor urgente, în încercarea de a evita depunctări din partea FRF în urma nenumăratelor litigii pe care le are clubul către foștii jucători. Consilierilor li s-a propus să-și asume, nominal, decizia acordării sprijinului financiar și să suporte eventualele consecințe. Evident, propunerea a fost refuzată.

Fără un alt ajutor extern, Olimpia riscă în scurt timp să fie depunctată în campionat și apoi să fie exclusă dacă nu își rezolvă de urgență problemele față de foștii jucători care au reclamat-o la comisiile FRF. Pe lângă aceștia, clubul sătmărean are actualii componenți ai lotului neplătiți de cinci luni, în cazul celor vechi, și tre luni, în cazul celor noi. Interesant este faptul că fostul antrenor, Tibor Selymes, a acceptat să plece de la Satu Mare, potrivit Informația zilei, abia după ce i s-au virat în cont 70.000 de lei, adică salariul cuvenit până la finalul de campionat. În tot acest timp, jucătorii trăiesc din banii părinților, soțiilor sau prietenelor.

La final de tur, după 19 etape desfășurate în Liga 2, Olimpia se află pe locul 13, cu 20 de puncte. Sâmbătă, de la ora 11:00, urmează să o întâlnească pe teren propriu pe Metaloglobus București.

Marius ANGHEL 29 Nov. 2017, 13:51 Campionat
Pe aceeași temă