Olimpia nu a reușit să treacă (de) Dunărea! Sătmărenii au primit golul egalizator atunci când jucau în superioritate numerică

Marius ANGHEL 02 Oct. 2016, 17:22 Campionat

Olimpia nu a reușit, sâmbătă, în cadrul etapei a 10-a a Ligii 2, să treacă de Dunărea Călărași, terminând la egalitate meciul de pe teren propriu cu echipa care în sezonul trecut bătea la porțile Ligii 1. S-a terminat 2-2, la capătul unui meci destul de frumos, pe care formația sătmăreană putea să o câștige, având în vedere că a avut mai multe ocazii decât oaspeții. Și călărășenii puteau ieși învingători, deoarece și ei au avut mari ocazii de gol, cele două reușite avându-le după ce au profitat de două erori comise în apărare de gazde, în urma unor faze fixe.

Olimpia începe bine și are primele ocazii de gol, dar Ludușan și Vasile Pop, în minutele 2 și 3, au șutat peste poartă din careu. Dar oaspeții au deschis scorul la prima lor acțiune de atac, în minutul 10, când, după un corner, Șandru, nemarcat la 4 metri, a trimis în plasă balonul revenit din bară după șutul lui Ciocâlteu.

Olimpia ratează egalarea în mintul 28, când a avut o dublă ocazie. Pană a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, jos, în dreapta portarului, dar acesta a respins la Onicaș, care a șutat din 10 metri, dar balonul este blocat aproape de linia porții. După ce, în minutul 30 Vasile Pop trimite din cădere, de la 10 metri, peste transversală, oaspeții au ratat o mare ocazie prin Ciocâlteu, Anca reușind să blocheze șutul acestuia din 6 metri.

Egalarea a venit în minutul 40, atunci când, după o fază prelungită de atac, Munteanu a trimis în plasă, de la 6 metri, un balon care a trecut pe la V. Pop și Heil.

Oaspeții încep mai bine partea a doua și, în minutul 47, Ciocâlteu, nemarcat în mijlocul careului, ratează o uriașă ocazie, șut de la 10 metri, respins de Anca. Ratează apoi Onicaș (57) din poziție ideală, șut slab, de la 12 metri, pe centrul porții.

Olimpia va trece în avantaj în minutul 60, prin golul lui Pană. Mijlocașul sătmărean, cel mai bun om al Olimpiei, a șutat din careu, la semiînălțime, la colțul scurt lăsându-l fără replică pe portarul oaspeților. În minutul 62 oaspeții rămân în 10 oameni, Matei fiind eliminat după ce a primit al doilea galben. În urma acestei eliminări se părea că Olimpia nu va avea probleme în a obține victoria. Dar lucrurile au luat o altă tunură. În minutul 67 Dunărea a beneficiat de o lovitură liberă din lateral dreapta. Lovitura a fost bătută de Kanda, iar Ștefan le-a luat fața apaticilor noștri fundași și a marcat cu capul la colțul lung. Dar timp pentru un gol al victoriei mai era suficient. Dar n-a fost așa. Sătmărenii, în continuare gafeuri în apărare, au atacat mai mult, au avut trei bune ocazii de gol, dar au ratat pe rând V. Pop, lovitură liberă de la 20 metri peste, Kanaloș, șut de la 20 de metri parat de portar și Onicaș. Și uite așa, meciul s-a încheiat la egalitate.

Partea bună este că Olimpia a marcat din două goluri, ambele din acțiune. Partea proastă este că am încasat două goluri în urma unor faze fixe. Iar la fazele fixe se presupune că toată lumea știe ce are de făcut. N-a fost așa.

OLIMPIA SATU MARE – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI 2-2
D. Muntean ’40, Sil. Pană ’60 / Șandru ’10, M. Ștefan ’66

Anca-Trip – Ciul, Heil, Iuhas, Duruș – Onicaș – R. Rus, Sil. Pană (Krausz ’75), V. Pop. D. Muntean (Feier ’73) – Ludușan (Kanaloș ’73)
Rezerve neutilizate: Șuta – Villand, Faur, Tudoran
Antrenor: Bogdan Andone

Gab. Popa – Țenea, Bg. Panait, Bg. Șandru, D. Barna – Preoteasa, Ov. Popecu (Sil. Matei ’30), Ibrian (Kanda ’46), Danciu (Licu ’65) – Ciocâlteu, M. Ștefan
Rezerve neutilizate: C. Lungu – Dobra, V. Petre, Dincă
Antrenor: Adrian Mihalcea
Eliminat: Matei ’62 (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 500; Arbitru: Paul Unimatan 3 (Zalău); Asistenți: Marius Bălan 3 (Dej) și Răzvan Constantin Nistoran 3 (Reșița); Jucătorul meciului: Gabriel Popa 3.

Articol scris de Constantin DEMIAN (Informația zilei)
Foto: Satu Mare online

Marius ANGHEL 02 Oct. 2016, 17:22 Campionat
Pe aceeași temă