Olimpia i-a smuls un egal Universității lui Mititelu!

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 14:56 Campionat

Olimpia Satu Mare și FC Universitatea Craiova, două echipe care au revenit în Liga a II- a după șapte ani, respectiv doi ani, s-au întâlnit sâmbătă dimineață pe Stadionul Olimpia pentru a disputa prima etapă a Ligii a II – a la fotbal.

Olimpia Satu Mare a redebutat cu un egal în Liga a II -al, în fața propriilor suporteri care au venit la stadion într-un număr foarte mare. Echipa fanion a orașului a întâlnit formația lui Adrian Mititelu, Universitatea Craiova. Oltenii au fost excluși abuziv în anul 2011 din toate competițiile, în urma unei decizii nelegale. În urma acestei decizii drastice, clubul a pierdut foarte mulți jucători, multe sume de bani, dar și imaginea.

După reorganizarea din 2013, FC Universitatea Craiova s-a înscris din nou în competiție, iar jucătorii Craiovei au arătat sâmbătă că au o mare poftă de joc și că le e „sete” să obțină prima victorie din sezonul competițional 2013 – 2014.

Olimpia, echipă care a reușit să -și recâștige locul în campionatul Ligii a II – a s-a descurcat bine în primul meci din eșalonul secund.

În prima repriză, „galben – albaștrii” au năvălit ca tătarii, luându-i cu asalt pe olteni fără să le dea nici măcar o mică ocazie să ajungă în careul lui Șuta. Dacă portarul formației sătmărene a avut mai puțin de lucru în prima parte a jocului, Hotoboc a avut ceva bătăi de cap cu șuturile lui Bujor și Zsiga.

În partea a doua a jocului, elevii lui Tiberiu Csik și-au mai pierdut din energie, iar în minutul 60, Bălan a profitat de greșelile din defensivă și a înscris primul gol al partidei, făcându-i bucuroși pe puținii surpoteri craioveni care au străbătut 600 de km doar pentru a-i susține.

Bucuria oaspeților a durat până în minutul 83 când Feier a obținut un penalti pe care Bujor l-a executat cu un calm ardelenesc și le-a făcut bucurie celor 5.000 de suporteri prezenți la stadion. Tabela a indicat la final scorul de 1 -1.

„Vreau să salut revenirea Olimpiei în Liga a II -a. E o echipă cu tradiție și fotbalul românesc are nevoie de echipe cu tradiție în eșalonul I și II. Nu suntem mulțumiți de rezultat, am vrut să plecăm de aici cu toate cele trei puncte, am avut impresia că putem realiza acest lucru, dar spre final Olimpia a revenit prin acel penalti și ne-am împărțit punctele. Am plecat la acest drum cu gândul de a reveni în prima ligă. Potențial este, ca orice început este greu pentru că echipa nu a mai fost în competiții de 2 ani și trei luni, dar eu sper ca de la joc la joc să creștem și să încercăm să promovăm”, a declarat antrenorul secund al formației FC Universitatea Craiova, Bon Dragoș.

„A fost un punct câștigat pe merit, este un punct foarte muncit pe care băieții îl merită cu prisos. Eu am încredere în băieți, din punctul de vedere al dorinței sunt la nivelul Ligii a II -a, mai trebuie să exerseze la competivitate. Fiecare punct contează”, a declarat antrenorul Olimpiei Satu Mare, Tiberiu Csik.

 Olimpia Satu Mare: Șuta (cpt) – Muntean (78 Dragoș), Bălău, Ene, Iuhas, Gavrilescu – Villand, Svarczkopf (75 Feier), Zziga, Bujor, Lemac (75 Roghină). Antrenor: Tiberiu Csik.

 FC Universitatea Craiova: Hotoboc – Mitic, Acka, Ciucă (cpt), Cosic – Mărzeanu, Gheorghe (46 Săceanu), Goge, Cruceru- Bălan, Stoianof. Antrenor: Nicola Napoli.

Articol scris de Elena GOVOR

Marius ANGHEL 08 Sep. 2013, 14:56 Campionat
Pe aceeași temă