OFICIAL | FRF a aprobat schimbarea denumirilor cluburilor UTA și FC Argeș. Burleanu: „Ne transmite un semnal foarte puternic, de însănătoșire a fotbalului”

Marius ANGHEL 01 Aug. 2017, 17:54 Campionat
OFICIAL | FRF a aprobat schimbarea denumirilor cluburilor UTA și FC Argeș.** Burleanu:

Membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au hotărât în ședința de astăzi, 1 august, să aprobe schimbarea denumirii a două cluburi care vor participa în noul sezon al Ligii 2, ediția 2017-2018.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat în conferința de presă de după ședința CEx că UTA Bătrâna Doamnă și SCM Pitești vor evolua de acum sub numele de AFC UTA Arad (Asociația Fotbal Club UTA Arad), respectiv FC Argeș (Fotbal Club Argeș).

„Cunoașteți foarte bine procesul acesta de consolidare al celor două competiții, mă refer aici la Liga a 2-a și la Liga a 3-a. Ei bine, acest proces de consolidare continuă și un fapt foarte îmbucurător, atât pentru noi, administrația Federației Române de Fotbal, dar cred că și pentru voi, ca reprezentanți ai media, cu siguranță pentru suporteri reprezintă acest lucru. Mă refer aici la revenirea la nivelul Ligii a 2-a, cât și la nivelul Ligii a 3-a a echipelor de tradiție, a orașelor cu echipe de tradiție. Ceea ce ne transmite un semnal foarte puternic, pe de o parte de însănătoșire a fotbalului, acolo unde suporterii sunt implicați, acolo unde comunitățile sunt implicate în spatele acestor echipe și ne dorim ca toate aceste echipe să aibă parte de structuri de managemant, astfel încât să nu repeta istoria prin care au trecut. Tot astăzi, în cadrul ședinței de Comitet Executiv, s-au oficializat și revenirea la denumirile tradiționale pentru cluburile din Pitești și Arad, astfel încât, începând de astăzi, FC Argeș și UTA au primit și numele atât de iubit de către suporterii acestor două echipe”, a declarat Burleanu.

„Aprobă cu unanimitate de voturi schimbarea denumirii cluburilor SCM Pitești și Asociația Club Sportiv UTA Bătrâna Doamnă în Fotbal Club Argeș și, respectiv Asociația Fotbal Club UTA Arad”, scrie site-ul FRF după încheierea ședinței CEx.

CFR Cluj și AFC Hermannstadt vor avea echipe secunde în Liga 3

Printre deciziile luate de membrii CEx se mai numără aprobarea înscrierii în Liga 3 a echipelor secunde a cluburilor CFR Cluj și AFC Hermannstadt. Noul campionat al Ligii 3 e programat să înceapă pe 26 august, însă FRF nu a anunțat nici până acum echipele care s-au înscris, deși termenul limită a expirat pe 20 iulie, și totodată componența celor cinci serii.

„O altă informație importantă pentru suporteri este că două echipe, CFR Cluj și FC Hermannstadt, au luat decizia și au și primit această aprobare din partea Comitetului Executiv de a-și înscrie echipele secunde, echipele satelit, în Liga a 3-a, ceea ce spune foarte multe despre misiunea pe care înțeleg cele două echipe de a o transmite și de a și-o însuși, în ceea ce privește susținerea jucătorilor mai tineri și, bineînțeles, promovarea acestor jucători tineri într-o competiție solidă”, a mai spus Burleanu.

CITEȘTE și:

FRF a acceptat-o pe Metalul Reșița în Liga 2, club care de astăzi își schimbă denumirea. Programul competițional stabilit cu 20 de echipe rămâne același

În Liga 2 și 3 se joacă cu aceeași minge. FRF cheltuie aproape 100 de mii de euro pentru a da mingi tuturor cluburilor

FRF a stabilit programul noului sezon al Ligii 2. FC Argeș – Pandurii și Chindia – UTA sunt cele mai tari meciuri ale primei etape

Prima etapă a Ligii 2 nu se vede la TV! Singura televiziune care e interesată de aceste drepturi nu vrea să le achiziționeze prin licitație, ci direct, pentru a-și impune condițiile

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 01 Aug. 2017, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă