FRF a acceptat-o pe Metalul Reșița în Liga 2, club care de astăzi își schimbă denumirea. Programul competițional stabilit cu 20 de echipe rămâne același

Marius ANGHEL 01 Aug. 2017, 19:40 Campionat

Pe lângă abrobarea schimbărilor denumirilor cluburilor UTA Bătrâna Doamnă și SCM Pitești în AFC UTA Arad, respectiv FC Argeș, membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal au hotărât în ședința de astăzi, 1 august, să o accepte în noul sezon al Ligii 2 pe echipa Metalul Reșița, care din această zi se va numi Sportul Snagov. Clubul lui Cătălin Rufă a fost singurul care a retrogradat în Liga 3, însă a cerut să continue în Liga 2 în locul echipei FC Brașov, care avea acest drept însă nu s-a înscris pentru că în acest an va intra în faliment. E pentru al doilea sezon la rând când Metalul Reșița continuă în eșalonul secund cu toate că retrogradează și tot pentru a doua oară când își schimbă denumirea.

„Aprobă completarea locurilor vacante din Liga a 2-a în conformitate cu prevederile ROAF”, scrie FRF, însă corect ar fi că aprobă completarea locului vacant, că doar unul a fost disponibil.

Damila Măciuca ⇒ Metalul Reșița ⇒ Sportul Snagov

În ședința de astăzi a Comitetului Executiv s-a aprobat și schimbarea numelui Metalul Reșița în Sportul Snagov, cu toate că existau semne de întrebare, după ROAF, în privința acestei modificări de sediu social și de denumire.

„Aprobă cu 6 voturi pentru și 6 abțineri (Auraș Brașoveanu, Marcel Ghergu, Emilian Hulubei, Valeriu Argăseală, Dănuț Coman, Gino Iorgulescu) schimbarea denumirii și sediului CS METALUL REȘIȚA în Clubul Sportiv Sportul Snagov SA urmând a avea sediul în Snagov, sat Ghermănești, str. Izlaz, nr. FN sub condiția emiterii de către Departamentul Juridic al FRF a avizului și publicarea acestuia pentru o perioadă de 5 zile astfel încât orice club interesat să poată contesta”, sună verdictul dat în privința acestui subiect.

După cum se arată în comunicat, orice club poate contesta noua denumire și schimbarea sediului social ale noului Sportul Snagov.

După ce în trecut a avut numele de Damila Măciuca, echipa lui Rufă și-a schimbat ulterior numele în Metalul Reșița și s-a mutat cu orașul reședință al județului Caraș-Severin. Cum lucrurile nu au mai decurs conform planului în Valea Domanului, Rufă și-a luat echipa în vara trecută și a mutat-o în satul Ghermănești, care aparține de comuna Snagov. Pentru a beneficia de ajutorul autorităților locale snagovene, afaceristul bucureșteam a hotărât să schimbe din nou numele clubului, de această dată în Sportul Snagov.

Programul competițional al Ligii 2 rămâne același

În această situație, campionatul Ligii 2, ediția 2017/2018, continuă cu 20 de cluburi, așa cum s-a hotărât și în Adunarea Generală Extraordinară a Cluburilor din Liga 2, care a avut loc pe 25 iulie la Mogoșoaia. Deci programul competițional stabilit atunci rămâne neschimbat, adică în competiție vor rămâne atât clubul lui Cătălin Rufă, cât și Foresta Suceava, grupare cu mari probleme existențiale.

„Aprobă cu unanimitate de voturi programul competițional al Ligii a 2-a, ediția 2017-2018”, a fost anunțul FRF după ședința CEx de astăzi.

Programul etapei 1:

4 august, ora 18:00
ASA Târgu Mureș – Știința Miroslava

5 august, ora 11:00
Luceafărul Oradea – Sportul Snagov
Ripensia Timișoara – Foresta Suceava
Dacia Unirea Brăila – ASU Politehnica Timișoara
FC Argeș – Pandurii Târgu Jiu
Chindia Târgoviște – UTA Arad
Metaloglobus București – Olimpia Satu Mare
Academica Clinceni – Dunărea Călărași
CS Mioveni – CS Afumați
AFC Hermannstadt – CS Balotești

AICI poți vedea TOT PROGRAMUL TURULUI

CITEȘTE și:

OFICIAL | FRF a aprobat schimbarea denumirilor cluburilor UTA și FC Argeș. Burleanu: „Ne transmite un semnal foarte puternic, de însănătoșire a fotbalului”

În Liga 2 și 3 se joacă cu aceeași minge. FRF cheltuie aproape 100 de mii de euro pentru a da mingi tuturor cluburilor

FRF a stabilit programul noului sezon al Ligii 2. FC Argeș – Pandurii și Chindia – UTA sunt cele mai tari meciuri ale primei etape

Prima etapă a Ligii 2 nu se vede la TV! Singura televiziune care e interesată de aceste drepturi nu vrea să le achiziționeze prin licitație, ci direct, pentru a-și impune condițiile

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 01 Aug. 2017, 19:40 Campionat
Pe aceeași temă