„Obiectivul nu este compromis. Atâta tam-tam se face…”. Eftimie apelează și divinitate pentru ca jucătorii săi să înscrie mai des: „Sper ca de acum încolo să ne ajute și Dumnezeu”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2017, 11:28 Campionat

Antrenorul Iordan Eftimie este convins că, în scurt timp, FC Argeș se poate distanța de ultimul loc retrogradabil, care, în acest moment, este ocupat de Olimpia Satu Mare. Cu cele 19 puncte acumulate în 14 etape, echipa piteșteană este la doar trei puncte de linia care desparte Liga a 2-a de cea de-a treia. Tehnicianul grupării din Trivale le cere jucătorilor săi să trateze de acum încolo fazele de atac cu mai mare atenție pentru a marca golurile necesare ieșirii din această situație.

Eftimie este convins că poate redresa corabia alb-violetă dacă FC Argeș se va impune în următoarele două etape, cu Balotești (d) și Afumați (a).

„Obiectivul echipei este clasarea în primele șapte locuri, ca să fie clar pentru totdeauna. Noi, dacă câștigam meciul cu Clinceniul, eram pe locurile 5-6. Obiectivul nu este compromis. Atâta tam-tam se face… Ne dorim cu toții să câștigăm. Dacă eram mai concentrați în fața porții și puțin mai altruiști, alta era situația. Dacă acum aveam în plus câteva puncte, eram pe locurile 4-5. Chiar nu este diferență mare de puncte între noi și echipele de pe acele poziții. La fel de adevărat este că distanța dintre noi și locurile retrogradabile este destul de mică. Dacă noi câștigăm acum la Balotești, iar apoi cu Afumațiul, vom fi pe locurile 5-6. Trebuie să mai ai și puțină șansă la fotbal, pentru că în jocul ăsta este nevoie. Sper ca de acum încolo să ne ajute și Dumnezeu. Ă‚știa sunt jucătorii pe care îi avem acum la momentul ăsta. Mi-aș fi dorit și eu să am fotbaliști de altă valoare atunci când ajung în fața porții. Mai depinde de noi când trebuie să marcheze? Sunt fracțiuni de secundă în care trebuie să gândești. Eu degeaba le cer anumite lucruri, pentru că, atunci când sunt față în față cu portarul, ține de valoarea lor. Sper să aibă mai multă încredere și să dea dovadă de mai mult altruism când ajung în fața porții”, spune Iordan Eftimie.

Lipsa golurilor, o mare problemă

Principalul Argeșului este convins că jucătorii săi vor reuși să marcheze goluri în următoarele partide. În 14 meciuri jucate în acest sezon, FC Argeș a înscris 15 goluri, Afumațiul și Miroslava mai având înscrise atât de puține goluri. Mai slab de atât stau doar Foresta (8 goluri), Olimpia Satu Mare (11 goluri) și Sportul Snagov (10 goluri).

„Trebuie să încercăm să marcăm din situațiile pe care le avem. De ce să nu recunosc, nici situații prea multe de gol nu ne creăm. Defensiv am stat destul de bine. Nu primim gol, dar nici nu marcăm. Aici este hiba. Trebuie să încercăm să facem altceva. Jucătorii care ajung în fața porții să aibă mai mult sânge rece. Menirea atacantului este să dea goluri. A fundașului să își apere poarta și să nu primească gol. Atacanții când ajung acolo trebuie să marcheze. Nici nouă nu ne convine situația. Sper să ieșim din pasa asta așa de rea și să marcăm și noi. În afară de meciul cu Miroslava pe care l-am câștigat cu 3-0, am marcat câte un gol sporadic. Am câștigat câte un punct afară, însă nu mă încălzește cu nimic acest lucru. Aș prefera ca din trei meciuri să câștig două și să pierd unul, decât să fac trei egaluri”, a mai comentat Eftimie. 

Discuție cu Grecu

Iordan Eftimie a avut o discuție și cu Robert Grecu, jucător împrumutat de la FCSB, eliminat în meciul trecut și de la care se așteaptă mult mai mult. „Atmosfera la echipă este normală. Am avut o discuție cu băieții luni. Chiar nu sunt probleme. Am avut o discuție cu Robert Grecu și i-am spus că pe viitor nu trebuie să mai facă greșelile pe care le face. El a înțeles aceste lucruri și nu au fost probleme între mine și el. I-am explicat că a luat foarte ușor al doilea galben. El a și recunoscut că putea să evite acest lucru. Am avut o discuție prietenească cu el. Nu l-a pus nimeni la zid , ca și cum l-aș fi executat. Cam astea sunt problemele”, a mai spus antrenorul Argeșului.

Sâmbătă, de la ora 11:00, FC Argeș joacă în deplasare la CS Balotești. Ilfovenii au 11 puncte și sunt pe locul 18, retrogradabil, iar piteștenii sunt pe locul 9, cu 19 puncte.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 03 Nov. 2017, 11:28 Campionat
Pe aceeași temă