O victorie cât o înfrângere: Gloria – 100% eficiență, dar golul încasat a stricat totul pentru play-off

Mihai Andries 05 Apr. 2014, 21:36 Campionat

Gloria Bistrița a întâlnit pe teren propriu, într-o adevărată finală pentru play-off, formația ASA Târgu Mureș, în etapa a 21-a a Seriei 2 din divizia secundă, penultima a sezonului regulat. Cu sabia lui Damocles deasupra capului și cu o singură variantă în față, cea a victoriei, echipa bistrițeană a lovit de două ori ca un fulger și și-a asigurat succesul la capătul unui joc dominat teritorial, dar steril, de oaspeți.

Gloria a avut două șuturi pe spațiul porții în 90 de minute, ambele transformate în gol: în minutul 44, Marian Chițu a reluat din voleu de la marginea careului, lăsându-l spectator pe Botoșer, iar în minutul 76, Daniel Brumă a reluat din 6 metri după o centrare de pe dreapta a lui Budăcan. Finalul, în loc să fie cireașa de pe tort, a fost bomboana de pe colivă: ASA Târgu Mureș a redus din handicap în minutul 89 prin Verdeș, care a transformat un penalty acordat la un duel Polgar – Amauri, gol care ar putea conta foarte mult în economia clasamentului pentru play-off, în lupta de la distanță Gloria – ASA.

Situație nefavorabilă în clasament

„Alb-albaștrii” au învins cu 2-1 și cu același scor au pierdut în tur la Tg. Mureș, condiții în care golaverajul va cântări decisiv la egalitate de puncte, ASA fiind avantajată: are +8 față de +3 Gloria și va termina cu +11 după ce va câștiga la masa verde partida cu FC Universitatea Craiova, retrasă din campionat.

Tot din cauza golaverajului ASA e pe loc de play-off cu o etapă înainte de final, iar Gloria ocupă poziția a 7-a, prima care duce în play-out-ul de menținere în liga secundă, cu 31 de puncte (golaveraj 22-19). În clasamentul actual al play-out-ului, Gloria este pe loc retrogradabil: 1. CS Mioveni – 19 puncte, 2. UTA Arad – 18 puncte, 3. FC Bihor Oradea – 18 puncte, 4. Gloria Bistrița – 12 puncte, 5. Minerul Motru – 10 puncte, 6. FC Universitatea Craiova (retrasă) – 8 puncte.

GLORIA BISTRIȚA – ASA 2-1 (1-0) Chițu 44, Brumă 76 / Verdeș 88 – pen.

Gloria Bistrița: Oghinciuc – Polgar, Hlinca, Chibulcutean, D. Sănmărtean – Țârcă (Feher 66), Fizeșan, Țegle (Budăcan 66), M. Chițu – Brumă, Curtuiuș (Nalați 85). Antrenor: Cristian Coroian. Director tehnic: Remus Vlad

ASA Târgu Mureș: Botoșer – Hanca, Vârtic (Ologu 81), Sepsi, Szilagyi – Onicaș, Voiculeț (Amauri 78), HoraHuiban (Buhăescu 46), Verdeș, Bumba. Antrenor: Adrian Falub

Sursa: Timp Online

Mihai Andries 05 Apr. 2014, 21:36 Campionat
Pe aceeași temă