O nouă strategie la FC Maramureș: salvarea de la retrogradare, iar de la anul atacarea Ligii I

Marius ANGHEL 27 Oct. 2012, 22:02 Campionat
O nouă strategie la FC Maramureș:** salvarea de la retrogradare, iar de la anul atacarea Ligii I

Marți după-masă a condus primul antrenament al echipei FC Maramures Universitar Baia Mare, in aceasta dimineata a obtinut victoria cu 1-0 in fata sibienilor de la Vointa. Multumit ca fotbalistii lui si-au construit ocazii de gol si bucuros de cele trei puncte obtinute, s-a declarat antrenorul FCMU. A admis, insa, ca greselile de marcaj din acest joc i-au creat niscaiva palpitatii. Surprizele in dialogul de azi cu Tataran nu au lipsit. „De luni ne ocupam de o noua strategie la echipa: initial pentru salvarea de la retrogradare, iar de la anul sa putem ataca chiar Divizia A” – a fost prima. „Am vorbit cu presedintele Dan Hotico, acesta m-a intrebat daca am ceva impotriva ca Romulus Buia sa ramana in continuare langa echipa in calitate de director sportiv si am spus ca nu” – a fost a doua.

„Am făcut și greșeli, am făcut și lucruri bune”

Pentru Ioan Tataran intalnirea cu Vointa Sibiu a fost primul meci pe banca tehnica a FCMU in acest sezon. Previziunea era ca il va astepta un debut agitat de mandat, iar previziunea s-a adeverit.

„A fost un meci asa cum m-am asteptat, foarte greu. Ma bucur ca am castigat cele trei puncte pentru ca sunt foarte importante, cu atat mai mult cu cat sibienii – pe final – puteau sa egaleze. E important ca am reusit sa inscriem si am avut ulterior cateva oportunitati sa ne desprindem, dar am trait acest meci pana la final cu foarte mari emotii. Si-au dorit foarte mult sa castige, am facut si greseli, am facut si lucruri bune”, a declarat Ioan Tataran imediat dupa finalul partidei castigata cu 1-0 in a 10-a etapa din Liga a doua.

„Ne ocupam de o noua strategie la echipa: intial pentru salvarea de la retrogradare, iar de la anul sa putem ataca chiar Divizia A”

Chestionat ce i-a placut si ce i-a displacut in acest meci, Tataran a replicat: „Mi-a placut rezultatul, asta in primul rand. Nu mi-a placut ca am comis cateva greseli de marcaj care trebuie corectate: din cauza lor am trait azi periculos si ar fi fost pacat sa facem egal in ultimele secunde”.

Principala dorinta la inceput de drum cu FCMU a fost ca echipa sa castige azi – dorinta indeplinita pentru Ioan Tataran. O a doua speranta a fost aceea ca spectatorii sa vina in numar mare la stadion – aici ambitiile tehnicianului mai au de asteptat.

„Foarte putini spectatori, dar o bucurie tot am. Am fost la primar si am inteles ca va continua sa ne sprijine, astfel incat de luni ne ocupam de o noua strategie la echipa: initial pentru salvarea de la retrogradare, iar de la anul sa putem ataca chiar Divizia A”, a spus Tataran.

Romulus Buia, director sportiv la FCMU

Desi inlocuit in functia de antrenor principal de Tataran, Romulus Buia a fost azi prezent pe banca tehnica a echipei baimarene. Explicatia a venit din partea noului tehnician: „Am vorbit cu presedintele Dan Hotico, acesta m-a intrebat daca am ceva impotriva ca Romulus Buia sa ramana in continuare langa echipa in calitate de director sportiv si am spus ca nu e nicio problema si ca il astept sa colaboram cu mare placere”.

Echipa e libera pana marti pentru ca sambata FCMU sta. Baimarenii vor reveni in partidele oficiale in 10 noiembrie, atunci cand vor intalni – in deplasare – FC Bihor Oradea. „Ne asteapta sarbanda meciurilor cu echipe foste de Divizia A”, a oftat antrenorul.

Sursa: eMaramureș

Marius ANGHEL 27 Oct. 2012, 22:02 Campionat
Pe aceeași temă