O nouă revenire spectaculoasă în Liga 2 și o victorie neașteptată. În minutul 45 era 2-0, dar la vestiare s-a intrat la egalitate. Andone: „Un meci ciudat” | Lincar: „Să lăsăm scenariile”

Marius ANGHEL 26 Aug. 2017, 15:52 Campionat

După două victorii urmate de două înfrângeri, ASU Politehnica a fost la Clinceni pe punctul de a-și continua seria negativă, însă timișorenii au avut parte de o revenire de senzație după ce au fost conduși cu 2-0. Sâmbătă dimineața, în etapa a 5-a, alb-violeții au trecut cu mare noroc peste sumedenia de ocazii de gol ale ilfovenilor, au egalat până în pauză, au profitat de omul în plus și au dat lovitura în ultimele minute. Cu această victorie, ASU Poli acumulează 9 puncte, trece peste Academica și UTA și urcă pe locul 6.

Timișorenii lui Bogdan Andone au avut un început de meci de coșmar la Clinceni. Nici nu s-au așezat bine pe teren că din minutul 2 au fost și conduși pe tabela de marcaj. Mera a ratat intercepția la pasa lui Pulhac, iar din marginea careului mic, nemarcat, Vlad Mihalcea a scuturat plasa porții lui Fișteag, aflat la debutul în eșalonul secund. Ilfovenii au profitat încă o dată de șocul creat Politehnicii și s-a desprins pe tabelă în minutul 17, după ce Alexandru Lazăr a marcat cu capul în urma unei centrări din lovitură liberă din lateral stânga. Iar bănățenii au rămas în continuare în corzi, însă Fișteag i-a salvat în câteva rânduri, iar atunci când nu a făcut-o a avut noroc cu bara, gazdele luând-o la țintă în două rânduri.

Însă alb-violeții au avut o tresărire de orgoliu în finalul primei reprize, atunci când au și reușit să înscrie de două ori și să restabilească egalitatea pe tabela de marcaj. În minutul 45 Marius Staicu a înscris primul său gol pentru Politehnica după ce a profitat de o greșeală a apărării adverse, a recuperat la 30 de metri și nu i-a dat nicio șansă portarului Ureche. Ca în minutul 45+2, Carol Taub să aducă o nesperată egalare cu o lovitură de cap la colțul lung, după o centrare venită din dreapta, de la Sorescu.

Eliminarea lui Deaconescu a rupt jocul Clinceniului

În debutul reprizei secunde, Lazăr (51) putea să-și readucă echipa în avantaj la lovitura liberă executată de la 25 de metri, însă a trimis peste poartă, iar echilibrul jocului s-a rupt în favoarea oaspeților odată cu eliminarea debutantului la Clinceni a lui Mihai Deaconescu, care a văzut al doilea galben în minutul 60 și a fost eliminat.

Intrat la pauză, Bădăuță a irosit apoi două mari situații de gol. Mai întâi, în minutul 72, a trimis puțin pe lângă din 7 metri, din centrarea lui Sorescu, ca mai apoi, în minutul 74, să rămână singur cu portarul, să-l culce într-o parte, dar să trimită alături. Lovitura de grație a dat-o Deian Sorescu în minutul 84, marcând din 4 metri, dintr-o alunecare, după ce Bădăuță a reluat cu capul, iar portarul Ureche a respins în față.

Andone: „Eliminarea fundașului lor a fost decisivă”

La final, antrenorul timișorenilor, Bogdan Andone, crede că unitatea grupului s-a remarcat în această partidă, cu ajutorul lui reușind să treacă peste momentele grele și în final să se obțină victoria. „Un meci ciudat, pentru că a început, practic, de la 1-0. Apoi, pe posesia noastră, gazdele au făcut 2-0 și ne-am îngreunat jocul. Însă am început apoi și noi să fim puțin mai pragmatici și să punem presiune pe adversar. Am făcut pressing tot mai sus, i-am forțat să greșească, lucru care s-a și întâmplat în finalul primei reprize. Partea a doua am început-o mult mai liniștiți, am avut posesia, am controlat jocul. Practic, gazdele nu s-au mai apropiat de poarta noastră absolut deloc, după care a intervenit și acel moment, spun eu, decisiv, cu cartonașul roșu încasat de fundașul lor. Am ratat două situații enorme, după care a căzut și golul conform cursului jocului. Țin să îi felicit pe băieți și pe suporterii care au venit de la Timișoara. Mă bucur foarte mult că acest spirit al Timișoarei, «Never give up!», e reînnoit și se menține la echipa noastră. Băieții au demonstrat astăzi că au spirit, au demonstrat suporterilor și lumii din oraș că suntem adevărata Politehnica”, a declarat, pentru Druckeria, Andone.

„Nu avem titulari și rezerve”

Andone a argumentat decizia de a face patru schimbări în primul 11 față de precedentul meci, cel pierdut acasă cu Metaloglobus. „Suntem o echipă formată din 20-21 de jucători. Toți au aceleași șanse, toți au același statut. Nu avem titulari și rezerve, avem nevoie de absolut toți jucătorii. Probabil s-a acumulat și o stare de oboseală. Am mai spus-o, sunt aceste deplasări foarte lungi pentru noi, iar unii dintre cei care astăzi nu au jucat, pur și simplu nu au mai putut din punct de vedere fizic, nu s-au refăcut în acest timp foarte scurt dintre meciuri. Chiar nu am avut nicio emoție când am alcătuit primul 11, au făcut cu toții un meci bun, au fost un grup unit. Asta mă bucură cel mai mult, faptul că au demonstrat că au spirit. Făcând o paranteză, meciul cu Metaloglobus a fost, poate, cel mai bun meci al nostru din această ediție de campionat, pentru că ne-am creat opt-nouă ocazii foarte mari, pe fondul unui joc cursiv, cu un ritm foarte bun de joc. Din păcate, acesta e fotbalul… miercuri n-am reușit să câștigăm pe fondul unui joc bun, iar astăzi, deși nu am prestat un joc de o calitate extrem de ridicată, am reușit să câștigăm”, a mai spus Andone.

Cu cele trei puncte, ASU Poli a acumulat în total 9 în aceste prime cinci etape și a urcat pe locul 6 în clasament. „Noi ne dorim să ne clasăm cât mai sus posibil. Politehnica nu e un proiect pe termen scurt. Ne dorim să avem continuitate în următorii ani, să creștem, iar acum suntem abia la primii pași. E foarte dificil, din toate punctele de vedere. Toată lumea din jurul echipei, suporterii, Druckeria, domnul rector… toată lumea este alături de noi și ne sprijină. Băieții sunt în creștere de la un meci la altul, dar nu aș putea spune acum un loc pe care vom termina. Ați văzut, sunt tot felul de rezultate neașteptate, echipe care se retrag sau joacă doar cu juniorii. Noi vom prinde aceste echipe mai modeste în decembrie, pe gheață, pe zăpadă, unde cine știe ce se poate întâmpla”, a conchis Andone, care își mută acum gândul către următorul adversar, CS Mioveni, pe care Politehnica îl va întâlni la finalul săptămânii următoare pe teren propriu.

Lincar: „În viața mea nu am văzut o repriză în care să joci așa de bine și în minutul 46 să fie 2-2”

De partea cealaltă, Erik Lincar, antrenorul Academicii, a rămas surprins de cum a început echipa sa meciul și de felul în care l-a terminat și spune că eșecul cu Politehnica este unul care îl supără.

„E o înfrângere destul de dureroasă, mai ales că am reușit să deschidem scorul. În viața mea nu am văzut o repriză în care să joci așa de bine și în minutul 46 să fie 2-2. Suntem o echipă naivă, care face cadouri. Eu îmi doresc constanță, dar fotbalul e ceva în care se poate întâmpla absolut orice. În momentul de față, Liga a 2-a e foarte echilibrată. Sunt multe echipe care fac surprize. Ă‚sta este nivelul, apropiat între echipe. La fiecare joc se poate întâmpla orice. Trebuie să lăsăm deoparte scenariile. După aspectul jocului, supărarea e imensă. Trebuie să trecem peste acest moment și să ne pregătim pentru jocul de la Miroslava. Nivelul jocului nostru trebuie să rămână precum cel din prima repriză”, a declarat Erik Lincar la radio Sport Total FM.

ACADEMICA CLINCENI – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA     2-3
Vlad Mihalcea 2′, Alexandru Lazăr 17′ / Marius Staicu 45′, Carol Taub 45+2′, Deian Sorescu 84′

Ureche – Samson, I. Tătaru, Deaconescu, Pulhac – Al. Lazăr, Simion – Gliga, M. Constantinescu (cpt.), M. Șandru – Vl. Mihalcea (Găină 65′)
Rezerve: Ispas – Ct. Barbu, Al. Văduva, Balgiu, M. Ion, C. Mihai
Antrenor: Erik Lincar

Fișteag – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Coadă (Krausz 62′), Măd. Stancu – Sorescu, C. Predescu, I. Plămadă (Ghinescu 58′) – M. Staicu (Bădăuță 46′)
Rezereve neutilizate: Gakos – Giuricici, Poparadu, Crișanov
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov); Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu (Târgoviște); Asistenți: Alexandru Midvichi (București) și Gheorghiță Bălan (Pitești).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sebastian TĂ‚TARU

Marius ANGHEL 26 Aug. 2017, 15:52 Campionat
Pe aceeași temă