Nunta mută de la Poli!

Publicat: 04 Jun. 2012, 10:50 Actualizat: 04 Jun. 2012, 12:39 Campionat
Nunta mută  de la Poli!

Cu chitanțele de la bancomat pe care scrie „sold 0” lipite pe pereții vestiarului, jucătorii lui Poli au sărbătorit locul 1 din clasament. Pentru ei, poziția de lider nu înseamnă promovare

La Timișoara s-a sărbătorit clasarea pe primul loc în „B”, însă nu și promovarea. Este de notorietate că echipa lui Velcea a jucat în acest retur fără obiectiv, știind că Poli nu va primi licența. Cât despre situația de la club, nimeni nu știe cine va mai veni la reunire, jucătorii au pierdut numărul lunilor care au trecut de când și-au văzut ultima leafă, juniorii merg la turnee pe banii părinților, la club s-a tăiat gazul, iar angajații de la echipă nu au mai pus mâna pe un fluturaș de salariu din 2011.

Înaintea ultimelor două meciuri de la Timișoara, cu Juventus București și CSM Râmnicu Vâlcea, nu s-a mai intrat în cantonament (așa cum se obișnuia înaintea fiecărui meci de pe teren propriu) pentru simplul motiv că nu au fost bani pentru mâncare. În plus, în urmă cu două săptămâni, la sediul clubului, s-a tăiat gazul, din cauza neplății.

Juniorii merg în deplasare cu mașina mică

Iar semnele care anunță lichidarea de stoc nu se opresc aici. Juniorii D ai lui Poli (născuți în 1999) s-au calificat la turneul semifinal, care a avut loc la Craiova. Conducerea clubului le-a transmis antrenorului și copiilor că nu vor mai participa la acest turneu, pentru că nu sunt bani pentru deplasare și cazare. Până la urmă, părinții au strâns bani, circa 3.000 de euro, iar copiii au mers la meciuri cu mașinile personale ale unora dintre părinți. Angajații clubului (unii dintre ei cu salarii lunare mai mici de 1.000 de lei) nu au mai văzut un ban de la club de anul trecut. Cu toate acestea, Alexandru Rolea (secretar general la club, locuiește în București) primea bani săptămânal pentru a se deplasa cu avionul la meciuri, doar pentru a sta pe bancă.

Chiajna stă la pândă, Poli merge în „D”?

Jucătorii au primit din partea clubului un program de pregătire pentru vară, dar nu li s-a transmis o dată la care sunt așteptați să revină. Nimeni nu e dispus să plătească datoriile și e posibil ca Poli să intre cât mai curând în insolvență. Dacă nu se întâmplă o minune, Timișoara o va lua de la capăt din campionatul județean. În aceste condiții, mulți dintre jucători își vor găsi loc în prima ligă. Scutaru și Axente vor merge la Dinamo, Florin Ilie e dorit la Vaslui, Goga încă așteaptă să fie declarat liber, iar un contingent important va fi îndrumat spre Chiajna. Lepmets, Mera, Sandu, Poparadu, Rocha, Pătraș, Chiș, Popovici și Cârstea pot ajunge la echipa antrenată de Ilie Stan. Tot la capitolul plecări, Gheorghe Chivorchian a părăsit Timișoara și este foarte posibil să nu se mai întoarcă la club după vacanță.

Din 2010, Poli e un subiect mic pentru mine. Fanii sunt duplicitari și fandosiți. Să meargă să mănânce mici și să bea bere, fotbalul e mult prea pretențios pentru Timișoara
Marian Iancu, patron Poli

Au făcut haz de necaz

La intrarea în vestiar, e lipit un tricou (foto), pe care scrie „Nu avem 1 leu. Bine, bine, da’ banii, licența?„. Pe tricou mai sunt postate niște chitanțe de bancomat, pe care scrie soldul disponibil. Sub zero lei. Pe una dintre chitanțe stă scris: „Minciună! Lui Boștină i s-au promis 1.000 de euro.” Alexandru Boștină și-a depus memoriu pentru a deveni liber, dar a fost convins de șefi să retragă memoriul, după ce i s-a promis (în urmă cu două luni) că îi vor fi virați 1.000 de euro în cont, o parte din banii datorați. A semnat că a primit acești bani, a retras memoriul și nu a mai luat niciun leu până astăzi.

Articol de Radu FAUR

Publicat: 04 Jun. 2012, 10:50 Actualizat: 04 Jun. 2012, 12:39 Campionat
Pe aceeași temă